-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 05

„Lietkabelio“ varžovė – greita, atletiška ir agresyvi Prancūzijos ekipa

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda antradienį namuose stos į penktąją kovą FIBA Čempionų lygos C grupėje. Šįkart panevėžiečių varžovas – Dižono JDA klubas.
Franas Pilepičius
Franas Pilepičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Prancūzijos klubas, kaip ir „Lietkabelis“, kol kas savo sąskaitoje turi vieną laimėjimą – abi komandos pranoko Nimburko ČEZ. Vietiniame čempionate JDA rikiuojasi 4 vietoje – 5 laimėjimai ir 3 nesėkmės. Tokį pat santykį „Betsafe–LKL“ čempionate turi ir „Lietkabelis“.

„Lietkabelio“ treneris-skautas Algimantas Bružas „kklietkabelis.lt“ svetainei teigė, kad JDA žaidžia Prancūzijos klubams būdingą krepšinį, kuris paremtas atletiškumu ir greičiu. Pašnekovas pažymėjo, kad bus labai svarbu branginti kamuolį, kadangi JDA labai agresyviai ginasi ir provokuota oponentų klaidas.

„Kaip ir dauguma Prancūzijos ekipų, taip ir JDA savo žaidimą grindžia atletiškumu ir greičiu. Dižono komanda mėgsta laisvą krepšinį, mėgsta greitas atakas ir turi žaidėjus, galinčius tai daryti. Tokį krepšinį formuoja įžaidėjai – Davidas Holstonas ir Axelis Julienas. Abu jie mėgsta inicijuoti kontratakas ir gali baigti atakas nusivarę kamuolį nuo vienos aikštės pusės iki kitos. Abu yra geri metikai ir labai aštrūs – gali įsiveržti į baudos aikštelę bei kurti progas komandos draugams.

Gynyboje JDA nėra labiausiai organizuota, bet ginasi itin agresyviai ir su aiškiu tikslu – uždaryti baudos aikštelę. Taip pat jie bando priversti oponentus klysti ir mums bus svarbu reaguoti į tai. Galima laukti to, kad jie dvigubins gynybą prieš mūsų vidurio puolėjus, nes tai mėgsta daryti, todėl reikės teisingai skirstyti kamuolį vieni kitiems, kol rasime laisvus metikus ties perimetru. JDA gynyboje dažnai bando periminėti kamuolį ir kartais dėl pernelyg didelio noro persistengiama, todėl tenka prasižengti“, – varžovus analizavo A.Bružas.

Gynyboje JDA nėra labiausiai organizuota, bet ginasi itin agresyviai ir su aiškiu tikslu – uždaryti baudos aikštelę

JDA vyriausiasis treneris Laurent'as Legname'as dažnai rotuoja savo žaidėjais – žaidžia 9 krepšininkai ir dauguma ant parketo praleidžia po 24–26 minutes. Rezultatyvumu išsiskiria Gavinas Ware‘as – 14,3 taško, taip pat Alexandre‘as Chassangas (12,5 tšk.) ir Davidas Holstonas (11,3 tšk.),

„Robertas Arnoldas turbūt buvo įsigytas kaip vienas lyderių, bet šiai dienai nėra pats rezultatyviausias (5,5 tšk.) bei nėra geriausios sportinės formos. Amerikietis yra žaidėjas, kuris ir pats gali susikurti progas, ir sukurti jas komandos draugams. Puolime jis svarbus žmogus ir jam sukurti net keli deriniai.

Išskirti galima būtų Obi Emegano. Tai yra lengvasis krašto puolėjas, kylantis nuo suolo. Jis įneša daug energijos ir yra geras metikas. Savo energingumu įkvepia komandos draugus tiek gynyboje, tiek puolime.

JDA savo žaidimą puolime nemažai akcentuoja per vidurio puolėjus, kurie yra skirtingi. Gavinas Ware‘as yra galingas žaidėjas, kurį sunku išstumti iš jam patogių taškų. Tai bus vienas svarbesnių dalykų, kurį turėsime padaryti. Ware‘as gerai žaidžia nugara į krepšį ir turi solidų metimą iš vidutinio nuotolio, todėl tai leidžia JDA žaisti pikenpopus.

Antras vidurio puolėjas Alexandre‘as Chassangas yra žemesnis ir mobilesnis, kuris labiau orientuotas į žaidimą „du prieš du“. Šiame derinyje jis tikrai solidus ir dažnai įprasmina komandos draugų perdavimus metimais tiek dešine, tiek kaire ranka. Praėjusiame sezone jis žaidė Tulono klube ir jam net būdavo sukurti keli deriniai, jog atliktų metimus iš vidutinės distancijos, bet JDA gretose to nėra“, – pasakojo pašnekovas.

FIBA Čempionų lygos dvikova tarp „Lietkabelio“ ir JDA „Cido“ arenoje prasidės antradienį 18.45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius