-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 20

Lietuviai ruošia spąstus nesustabdomam Pau Gasoliui

Lietuvos rinktinės skautas Benas Matkevičius turėjo porą bemiegių naktų. Jam reikėjo išrasti planą, kaip sustabdyti nuostabų čempionatą žaidžiantį Pau Gasolį ir paruošti Lietuvos komandą šuoliui ant aukso medalininkų pakylos. Benas šypsosi – Gasolis yra krepšinio fenomenas, kuris beveik neturi silpnų vietų. Bet lietuviai nenuleidžia rankų ir ruošia spąstus būsimam Europos pirmenybių MVP.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Svarbiausia – atstovėti jų puolimą. Mūsų gynyba yra mūsų tvirčiausia jėga. Turėsime juo remtis. Mūsų laukia dar vienas labai įvairiapusiškas puolimas: daug pikenrolų, Gasolio centravimo. Apsiginti – pagrindinis tikslas“, – pabrėžė B.Matkevičius.

– Ar įmanoma sustabdyti Pau Gasolį?

– Gasolis visada buvo Gasolis. Jis ir bus Gasolis, todėl Gasolis ir yra Gasolis. Bet reikia galvoti ne tik apie jį, bet ir kitus. Tai – aukščiausio lygio Eurolygos žaidėjai, kurie viską laimėjo. Jie labai gerai vieni kitus pažįsta. Galvosime ne tik apie Pau. Bus svarbu apsiginti individualiai ir prieš Gasolį, ir prieš kitus.

– Rudy Fernandezas dėl nugaros skausmų nedemonstruoja geros fomros. Jis išlieka pavojingas?

– Tas pats Batumas prieš dvejus metus savo formos neparodė iki pat finalo (Šypsosi). Turime daug pavyzdžių ir patirčių. Labai gerai, kad tokias įgijome praeityje. Tokiems aukšto lygio žaidėjams visos statistikos mažai ką reiškia. Puikiai žinome, ką toks krepšininkas gali padaryti. Mūsų pavyzdys – Batumas. Vienose rungtynėse visko gali nutikti.

– Kam šiame čempionate geriausiai sekėsi stabdyti Gasolį?

– Gal jis vienose rungtynėse žaidė mažiau, gal dar kažką. Tokio lygio žaidėjai turi mažai silpnybių. Ypač tokiose rungtynėse, kuriose nebėra rytojaus. Reikia priversti daryti tą, ko jis nėra įpratęs daryti. Jis įpratęs centruoti, žaisti vienas prieš vieną. Turime versti jį žaisti taip, kaip jis mažiau įpratęs. Nes tada trūksta automatizmo. Bus svarbios detalės ir mūsų išpildymas.

– Turime tris vidurio puolėjus: Valančiūną, Javtoką ir Kavaliauską. Gal įmanoma nuvarginti 35-erių ispaną?

– Bandysime visokiais būdais. Nuvarginti ir puolime, ir gynyboje. Vienose rungtynėse visi susiims. Visi varys iki galo Nebėra ką taupytis. Taip lengvai žaidėjo nenuvarginsi.

Gasolis visada buvo Gasolis. Jis ir bus Gasolis, todėl Gasolis ir yra Gasolis. 

– Ryškus ispanų pranašumas – Gasolis. Koks lietuvių pranašumas?

– (Juokiasi.). Mūsų charakteris. Tai – mūsų tvirtovė. Esame visi vieningi ir tik taip nusikasėme iki finalo. Kitaip čia mūsų nebūtų. Taip pat – mūsų įvairiapusiškumas: vienose rungtynėse gali sužaisti vienas, kitose – kitas. Vienas kitu labai pasitikime. Po sunkaus etapo Rygoje, mūsų pranašumas – vienybė. Nesakau, kad ispanai nėra tokie. Bet mes daug praėjome ir labai daug kovojome pastarųjų porą savaičių. Nė vienerių rungtynių nebuvo lengvų.

– Pirmą kartą Ispanijos rinktinėje žaidžia Nikola Mirotičius. Kaip jis pritapo prie Ispanijos rinktinės?

– Jis labai gerai įsiliejo į sistemą. Su Gasoliu jie vienas kitą labai gerai supranta. Tai – geras tandemas, nes Mirotičius gali pataikyti iš toli, išprovokuoti pražangą, daryti taškus iš visų situacijų. Jis labai tinka šioje komandoje.

– Kokia yra ispanų trenerio Sergio Scariolo krepšinio filosofija?

– Man pirmą kartą teko ruoštis prieš jo komandą. Bet man patinka jo gynybos principai. Ispanai gynyboje drausmingi. Matome principus ginantis „du prieš du“. Kiekvieną gynybą galima užpulti. Viskas priklauso nuo išpildymo. Bet sunku tą padaryti. Scariolo yra aukščiausio lygio treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius