-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 14

Lietuviškoji „Baskonia“ nepasipriešino Ispanijoje dominuojančiam „Real“

Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis sužaidė blankias rungtynes, o lietuvių atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ (19-6) pajautė ACB pirmenybių lyderių Madrido „Real“ krepšininkų didybę. Baskai nesugebėjo apginti savo namų tvirtovės ir kapituliavo rezultatu 74:85 (20:27, 16:18, 24:21, 14:19).
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / K.Kavolėlio/KKF nuotr.

Nors karališkasis klubas pirmaujančio vaidmenyje buvo nuo pirmosios rungtynių minutės, o trečiojo kėlinio pradžioje akimirką atitrūko 16 taškų persvara (52:36), baskai sugebėjo sugrįžti ir po spurto 9:2 kėlinio pabaigoje priartėjo iki šešių taškų (60:66).

Tačiau šeimininkų jėgų atsargos galiausiai baigėsi ir lemiamo kėlinuko metu dominavo tik „Real“. Baskai net keletą kartų įsigudrino pramesti iš po krepšio, kitoje aikštės pusėje krepšį nuolatos drebino Walteris Tavaresas, o iš nusivylimo savo marškinėlius plėšė Pierria Henry.

Tiksint paskutinėms minutėms svečiai iš Madrido triuškino varžovus (85:62), tačiau galiausiai kiek atleido vadeles ir keturis greitus tritaškius pataikiusi „Baskonia“ pralaimėjo padoriu skirtumu.

Abu Vitorijos klubo lietuviai buvo toli nuo savo vidurkių.

Rokas Giedraitis per 30 minučių pasižymėjo 8 taškais (4/5 dvit., 0/3 trit.), 4 atkovotais, 1 perimtu kamuoliu ir 8 naudingumo balais.

Tadas Sedekerskis žaidė tik 7 min. ir į krepšį neatakavo, sugriebė 2 kamuolius ir surinko 2 naudingumo balus.

Vos vieną sykį per 24 mačus suklupęs karališkasis klubas yra vienvaldis ACB pirmenybių lyderis. Vitorijos ekipa išlieka trečia.

Vitorijos „Baskonia“: Pierria Henry 14 (11 rez. perd.), Luca Vildoza 11, Achille Polonara ir Ilimane Diopas po 10, Rokas Giedraitis 8.

Madrido „Real“: Gabrielis Deckas 18 (22 naud. bal.), Walteris Tavaresas 16 (12 atk. kam., 5 blk., 37 naud. bal.), Trey Thompkinsas 14, Fabienas Causeuras 13, Carlosas Alocenas 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius