Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 16

Lietuvių kliūtis kelyje į pusfinalį – tingi gynyboje, taikli iš toli Italija

Trečiadienio vakarą trečiajame Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje susitiks Italijos ir Lietuvos rinktinės. Daug potencialių lyderių turinti Italijos rinktinė gali sukelti nemažai sunkumų Jono Kazlausko kariaunai, kuri į pergales eina ne itin lengvai. Išbandymas dėl vietos pusfinalyje laukia 22 val.
Italijos krepšininkai
Italijos krepšininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Istorija. Atėnų olimpinių žaidynių pusfinalis su Italija nėra taip lengvai pamirštamas krepšinio spektaklis. Tuomet italams priešintis bandė tokios Lietuvos krepšinio žvaigždės kaip Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Saulius Štombergas ir kiti. Ryškiais favoritais laikyti lietuviai krito 91:100. 

Alfredo Pliadžio nuotr./Saulius Štombergas
Alfredo Pliadžio nuotr./Saulius Štombergas

Džiugesnis prisiminimas – lietuvių pergalė prieš italus 2013 metų čempionato ketvirtfinalyje 81:77. Italai liko tik aštunti ir nepateko į pasaulio čempionatą.

Pastarąjį kartą ant prizininkų pakylos Europos čempionate italai stovėjo 2003 metais, kai iškovojo bronzos medalius. Dešimt metų šalies krepšinyje vyravo štilis, tačiau italai tiki, kad šie metai bus lemtingi ir atneš ilgai lauktas pergales.

Lietuva – Italija
Komanda Tšk. Pral.
tšk.
2% 3% 1% Atk.
kam.
Rez.
perd.
Per,
kam.
Klaid. Blk.
Lietuva 74,2 69,5 45,8 32,7 78,4 37,5 18,2 5,7 13,8 3
Italija 86 81 50,6 37,1 83,2 36,2 19 3,5 9,2 3

„Eurobasket 2015“. Į ketvirtfinalį lietuviai pateko nugalėję gruzinus, italai – 82:52 sutriuškinę Izraelį. Lietuviai šiame turnyre pralaimėjo tik kartą – belgams, italai grupių etape nusileido dukart – turkams ir serbams.

Pagal rezultatyvumą italai čempionate rikiuojasi treti – vidutiniškai meta po 86 taškus. Tačiau taip pat daug ir praleidžia į savo krepšį – po 81 tašką. Tai vienas iš blogiausių rezultatų čempionate, rodantis, kad italai nemėgsta arti gynyboje. Palyginimui, lietuviai praleidžia tik 69,5 taško.

Akistata. Jonas Mačiulis prieš Alessandro Gentile. Antras pagal rezultatyvumą komandos krepšininkas A.Gentile ne mažiau darbo atlieka ir gynyboje. J.Mačiulis taip pat sunkiai dirba abiejose aikštės pusėse, o aštuntfinalyje su Gruzija sužibėjo istoriškai – 34 taškai, 6 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 4 perimti kamuoliai ir du blokai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alessandro Gentile
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alessandro Gentile

Citatos. Su Kšištofu Lavrinovičiumi ir Rimantu Kaukėnu Sienos klube dirbęs Italijos rinktinės treneris Simone Pianigiani negailėjo pagyrų lietuviams: „Jaučiu didžiulę pagarbą Lietuvai kaip šaliai. Dirbau per savo karjerą su keliais lietuviais ir žinau, kad krepšinis yra jų gyvenimas.“

„Per pastaruosius kelerius metus jie surinko pajėgiausią sudėtį. Italai turi daug žvaigždžių. Labai daug individualaus žaidimo. Nėra labai sudėtingi deriniai, bet dėl to, kad turi daug atlikėjų, jų žaidimas gana paprastas. Kam geriau sekasi, per tą žaidžia. Išskyrus vienintelį tikrą centrą Cousiną, bet kuris gali įmesti tritaškį. Tuo paremtas visas žaidimas. Daug žaidimo sukasi aplink perimetrą, kur meta arba stengiasi aštriai atakuoti“, – varžovus apibūdino J.Kazlauskas.

Traumos. Italai visam čempionatui jau neteko kapitono Luigi Datome. Andrea Bargnani susižeidė rungtynėse su Izraeliu ir tik prieš rungtynes paaiškės, ar jis galės žaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius