Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 01

Lietuvoje rungtyniavę amerikiečiai – apie G.Krapiko muštynes ir R.Jaručio apgaulę

Lietuvoje praeityje rungtyniavę amerikiečiai Danielis Ewingas bei Jerome'as Randle'as „Karantino pokalbio“ laidoje dalijosi įspūdžiais apie savo karjeros vingius, kuriuose netrūksta ir lietuviškų prieskonių. Nuo Rolando Jaručio apgaulės Mariupolio „Azovmash“ iki Šarūno Jasikevičiaus vertingų pamokų Kaune.
Lietuvoje žaidę amerikiečiai dalijasi įspūdžiais iš laikotarpio Ukrainijoje
Lietuvoje žaidę amerikiečiai dalijasi įspūdžiais iš laikotarpio Ukrainijoje / 15min ir Scanpix nuotr.

Šie įžaidėjai akis į akį susikirto Lietuvos krepšinio lygos finale 2016-aisiais, kai pusfinalyje Vilniaus „Lietuvos rytą“ pranokęs Danielio Ewingo vedamas Klaipėdos „Neptūnas“ metė iššūkį Jerome'o Randle'o atstovaujamam Kauno „Žalgiriui“.

Žaliai balti finale triumfavo 4-1, o po 15 taškų ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo rinkęs 175 cm ūgio J.Randle'as buvo pripažintas naudingiausiu šios serijos krepšininku.

„Pamenu kaip mano komandos draugai sakė Šarui: „jeigu norime laimėti finale, turime duoti laisvę Jerome'ui“. Kaune pajutau geriausią patirtį Europoje. „Žalgiris“ mane priėmė išskėstomis rankomis. Šie žaidėjai buvo milijonieriai, uždirbo daug, buvo gerai apmokami, tačiau rūbinėje kažkokių ego nesijautė. Treneris Šarūnas Jasikevičius stūmė mane į priekį ir leido demonstruoti savo žaidimą“, – mena J.Randle'as.

Pažintis tarp šių amerikiečių užsimezgė dar 2012-aisiais Ukrainoje, Mariupolio klube, kuriame sporto direktoriaus pareigas ėjo Rolandas Jarutis, o treneriu dirbo Gintaras Krapikas.

Bičiuliai negailėjo kritikos klubo vadovams bei prisiminė rūbinėje įsiplieskusį konfliktą tarp krepšininko Ricky Minardu bei trenerio iš Lietuvos.

„Ukrainoje buvo labai sudėtinga situacija. Nežinau, ar prieš atvykdamas žinojai, kas ten iš tikrųjų vyksta, – kolegos klausė D.Ewingas. – Su komanda ir krepšininkais viskas buvo gerai, bet vadovybė ir generalinis direktorius... Jie buvo sukti. Sukti, sukti, sukti. Jie ruošėsi atleisti trenerį, kuris apie tai žinojo, tad nusprendė specialiai pralaimėti taurės rungtynes.

Ricky suprato trenerio klastą, kilo konfliktas. Įėjau į rūbinę ir pamačiau, jog jie tuoj susimuš. Visi sėdėjo ir žiūrėjo, o aš negalėjau leisti tam įvykti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Randle'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Randle'as

Kitas krepšininkas papasakojo istoriją, kaip jį esą apgavo dabar Vilniaus klube besidarbuojantis R.Jarutis.

„Ar pameni, kai patekome į finalą, aš turėjau problemų su keliu, o tu sakei atsipūsti ir pailsėti? Generalinis direktorius man sakė vykti namo, bet po kurio laiko žiniasklaidoje teigė, jog aš tiesiog palikau komandą“, – negalėjo patikėti J.Randle'as.

„Nėra pinigų sumos, dėl kurios sutikčiau grįžti į tą Ukrainos miestą. Tai neabejotinai blogiausias mano karjeros etapas“, – pridėjo D.Ewingas.

2014-aisiais metais „Azovmash“ klubas bankrutavo.

Visas epizodas:

VIDEO: Quarantine Conversations | Daniel Ewing & Jerome Randle | I'm Where I'm Suppose To Be

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius