Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 06

Lietuvos ir Europos krepšinio žvaigždės gedi mirusio Serbijos krepšininko

Sekmadienio vakarą Europos krepšinio bendruomenę sukrėtė tragiška žinia. Neatsigavęs po lapkričio viduryje patirto insulto mirė vos 32-ejų Serbijos krepšininkas Stevanas Jelovacas, praeityje rungtyniavęs ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje. Užgesusi krepšininko gyvybė nuliūdino Lietuvos ir Europos krepšinio žvaigždes.
Stevanas Jelovacas
Stevanas Jelovacas / „Scanpix“ nuotr.

S.Jelovaco mirtį patvirtino Atėnų AEK klubas, kuriam serbas atstovavo šį sezoną.

208 cm ūgio puolėjas patyrė insultą lapkričio 14 dieną. Jam tebuvo 32 metai, kai dėl kraujagyslių užsikimšimo smegenyse jis nualpo per treniruotę.

Serbas buvo tik pradėjęs treniruotis po čiurnos traumos, kai jį ištiko insultas. Tada jis buvo išvežtas į ligoninę Atėnuose. Iš pradžių krepšininko būklė buvo apibūdinama kaip sunki, bet stabili.

Į Graikiją nukeliavo ir krepšininko artimieji, sužinoję apie sveikatos komplikacijas. Prieš kelias dienas S.Jelovacas buvo pervežtas į namus Serbijoje šeimos prašymu, o Graikijoje per lygos rungtynes kilo plakatai su užrašu „Sveik, Stevanai“.

Bet sekmadienį jo gyvybė užgeso.

„Tragedija, nenupasakojamas skausmas. Liūdnos žinios atėjo iš Serbijos, – parašė Atėnų AEK klubas. – Mūsų karys, mūsų brolis, Stevanas tapo angelu. Jis išskrido į dangų.“

Į šią žinią sureagavo ir žymūs žaidėjai.

Įrašu apie S.Jelovaco mirtį socialiniuose tinkluose dalinosi Martynas Pocius ir dabartinis Kauno „Žalgirio“ legionierius Zoranas Dragičius.

„Užuojauta jo šeimai. Krepšinio pasaulis gedi“, – rašė ir buvęs žalgirietis Tremmellas Dardenas.

„Tragiška žinia... Po patirto insulto šiandien pasaulį paliko 32-erių Stevanas Jelovacas. Ilsėkis ramybėje“, – rašoma „Ryto“, kuriam S.Jelovacas atstovavo 2013-2014 m. sezone, instagramo paskyroje.

Po ja – daugelio Vilniuje žaidusių krepšininkų užuojautos.

Po vilniečių įrašu pakomentavo Rokas Stipčevičius, Juanas Palaciosas, Travisas Petersonas, Martynas Gecevičius ir Eimantas Bendžius.

„Instagram“ nuotr./Vilniaus „Ryte“ žaidusių krepšininkų užuojauta po Stevano Jelovaco mirties
„Instagram“ nuotr./Vilniaus „Ryte“ žaidusių krepšininkų užuojauta po Stevano Jelovaco mirties

„Didžiulis liūdesys dėl Stevano Jelovaco netekties. Mano nuoširdžiausia užuojauta jo šeimai ir draugams. Ilsėkis ramybėje“, – tviteryje rašė vienas geriausių Eurolygos žaidėjų Nikola Mirotičius.

S.Jelovacas per karjerą rungtyniavo net dvylikoje profesionalių klubų. Serbas žaidė gimtinės, Turkijos, Italijos, Lietuvos, Ispanijos, Rusijos, Vokietijos, Japonijos ir Graikijos klubuose.

Šiame sezone Graikijos pirmenybėse puolėjas per penkerias rungtynes pelnydavo po 11,2 taško.

Atstovaudamas „Lietuvos rytui“, S.Jelovacas sužaidė vienintelį sezoną Eurolygoje, kai per susitikimą pelnė po 6,1 taško ir atkovojo po 2,3 kamuolio.

S.Jelovacui ligšiol priklauso VTB Vieningosios lygos rezultatyvumo rekordas. 2018 metais jis, atstovaudamas Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“, pelnė net 49 taškus.

Užuojautą dėl S.Jelovaco netekties socialiniuose tinkluose reiškė ir kiti krepšininkai bei klubai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius