-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 22

Lietuvos krepšinio federacijai – grasinimas šalinti Lietuvos rinktinę iš Europos čempionato

Lietuvos krepšinio rinktinės dalyvavimui Rio olimpinėse žaidynėse grėsmė kol kas galbūt nekyla, bet FIBA ruošiasi smogti su Eurolyga bendradarbiaujančioms federacijoms. FIBA oficialiai pareiškė, kad baus krepšinio federacijas, kurios leis valstybės komandoms bendradarbiauti su Eurolyga. Šiuo atveju klaustukas kyla virš Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Eurolyga siūlo „Lietuvos rytui“ ir „Neptūnui“ sudaryti su Europos taure trejų metų kontraktą. Būtent tam užkirsti kelią siekia FIBA – neleisti Europos komandoms pasirinkti Europos taurės, o vietoj to žaisti jų sukurtoje Čempionų lygoje.

FIBA oficialiai deklaruoja, kad Eurolygos struktūra veikia ne sportiniu, o komerciniu principu. Esą vienuolika dešimtmečio sutartis su Eurolyga sudariusių klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“, nepelnytai diktuoja Europos krepšinio modelį, komandos yra suskirstomos ne pagal rezultatus, o kitas aplinkybes.

Tiesa, FIBA nesiruošia kąsti šešiolikai Eurolygos komandų, bet nusprendė sunaikinti Eurolygos organizuojamą Europos taurę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aidint karo šūviams Europos krepšinyje, LKF kieme – piknikas

Oficialiai grasinimas skamba taip: krepšinio federacijos, kurios leis tos šalies komandoms įsipareigoti Europos taurei, bus baudžiamos rinktinių pašalinimu iš „FIBA Europe“ organizuojamų renginių. Pavyzdžiui, iš Europos čempionato.

Taigi, pozicija tokia – jei „Lietuvos rytas“ arba „Neptūnas“ žais Europos taurėje, Lietuvos rinktinė negalės dalyvauti 2017-ųjų Europos pirmenybėse Turkijoje, Suomijoje, Rumunijoje ir Izraelyje.

FIBA taip pat pridūrė, kad pašalinimas iš Europos krepšinio turnyrų gali būti traktuojamas ir kituose turnyruose.

Lietuvos klubai duoti atsakymą Eurolygai turi iki balandžio 1 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius