Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 01

Lietuvos paso netekęs treneris kuria krepšinio stebuklą Lenkijoje: „Niekas to nesitikėjo!“

Debiutinį sezoną Lenkijos čempionate žaidusi ir bene mažiausią biudžetą tarp 16 turnyro ekipų turėjusi Slupsko „Czarni“ užėmė pirmąją vietą reguliariajame sezone, o neeilinį pasiekimą užfiksavęs vyriausiasis komandos treneris Mantas Česnauskis kolegų trenerių buvo pripažintas geriausiu sezono strategu. Tiesa, prie specialisto laimėjimo „wikipedia“ puslapyje dega ne Lietuvos, o Lenkijos, kurios pilietybę plungiškis priėmė prieš dešimtmetį, vėliava.

„Gavau daug sveikinimų ir iš Lietuvos, o apie Lenkiją net nėra ką kalbėti. Aš čia žaidžiau ir gyvenu jau daugybę metų“, – 15min ketvirtadienio sakė 40-metis Mantas Česnauskis, naujai iškeptas Lenkijos čempionato sezono treneris.

Nuo 2006-ųjų metų kaimyninėje šalyje šaknis įleidęs, o 2010-aisiais prašymą dėl Lenkijos pilietybės pridavęs specialistas šį sezoną tapo tikra Lenkijos krepšinio sensacija.

„Nežinau, ar dar kas nors yra sulaukęs tokio pripažinimo debiutiniame sezone. Man atrodo, jog to dar nėra buvę, bet nesu tikras“, – teigė M.Česnauskis.

Aštuonis sezonus su pertraukomis Slupsko „Energa Czarni“ komandai atstovavęs gynėjas yra sužaidęs daugiausiai rungtynių (304) ir pelnęs daugiausiai taškų (2797) klubo istorijoje.

Pagrindinis Slupsko komandos rėmėjas „Energa SA“, užsiimantis elektros gamyba, nutraukė paramą klubui 2018-aisiais, o bankrotą paskelbusi komanda nukrito į antrąjį pagal pajėgumą šalies krepšinio divizioną.

„Prezidentas negalėjo surasti kito rėmėjo, paprasčiausiai finansiškai nebuvo įmanoma tęsti gyvavimo. Klubas iširo, susikūrė naujas“, – pasakoja M.Česnauskis.

Pirmąjį pusmetį žemesniame lygyje įžaidėjas dar rungtyniavo pats, bet Achilo sausgyslės trauma privertė baigti karjerą, vilktis kostiumą ir vadovauti komandai šalia šoninės linijos.

Kaip parodė laikas, jis turi puikių sugebėjimų vesti komandą į pergales.

„Apie trenerio karjerą pats žaisdamas negalvojau. Šią savaitę teko kalbėti su Dainiumi Adomaičiu. Jis buvo mano treneris (2009–2011 m.). Ir jis buvo pirmasis, kuris mane stūmė link trenerio profesijos, sakė, jog turiu truputį kitokį žaidimo supratimą. Sakiau, kad neisiu, bet taip nutiko, jog treniruoju (šypteli). Žaidžiau pirmoje lygoje, sveikata jau nelabai vežė, žaidėme prastai, tad pasitaikė galimybė tapti treneriu. Iškart šokome į trečią vietą ir viskas užsikūrė“, – sakė M.Česnauskis.

Pirmajame sezone pirmoje lygoje – trečia vieta, antrame sezone – antra vieta, o trečias sezonas tapo lemtingas, kuomet Manto Česnauskio diriguojama „Czarni“ iškovojo titulą ir bilietą į aukščiausią Lenkijos krepšinio lygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius