Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2015 09 11

Lietuvos rinktinės renesansas brendo jau trilerio pradžioje

Jonas Mačiulis buvo vienas tų žmonių, kuris žvėriškais savo prasiveržimais po pertraukos išdraskė čekų gynybą ir įkvėpė Lietuvos krepšininkus naujam pakilimui. Po dramatiškos kovos lietuviai 85:81 palaužė Čekiją ir išvažiavo į Lilį su daug nervų ir jėgų pareikalavusia Europos čempionato D grupės karūna. „Galiausiai pramušėme“, – po mačo sakė 11 taškų pelnęs ir 6 kamuolius atkovojęs Eurolygos čempionas.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

30 metų puolėjas pasidžiaugė, kad „pagaliau“ galima sakyti visiems lietuvių žaidimo aspektams.

Nors pergalė buvo išvargta, pirmoji vieta grupėje – pasiekta, o žaidimas antrojoje rungtynių pusėje jau nebebuvo toks statiškas kaip anksčiau.

Lūžis įvyko trečiajame kėlinyje, kai dešimties taškų skirtumą panaikinę lietuviai po pertraukos per kėlinuką pelnė daugiau taškų, nei pirmojoje rungtynių pusėje (28:27). Per pratęsimą į čekų krepšį krito šešiolika taškų.

Pagaliau išvydome Artūro Milaknio tritaškius (4), aštrius prasiveržimus krepšio link ir įvairesnį puolimą.

„Nuo pirmųjų minučių buvo visai kitoks žaidimas. Gal nepataikėme, gal ne kokie perdavimai buvo atmetant ant perimetro. Bet bent jau buvo agresyvumas, nebuvo statiškumo. Nuo pirmųjų minučių tai darėme ir galiausiai pramušėme“, – po rungtynių pasakojo J.Mačiulis.

Puolime niekas nepasikeitė. Ką galime išradinėti? Čempionatas į pabaigą, viskas jau. Ką mes išradinėsime? Darėme tą, ką anksčiau. Tiesiog suveikė.

Jonas Valančiūnas teigė, kad naujų vėjų į puolimą po pertraukos įnešė pokalbis rūbinėje, kad užtenka žaisti po vieną. Kitas Jonas – Mačiulis, prabilo apie užsivedimą.

„Išėjome susikaupę. Kažkas įsijungė, užsivedėme, atsirado azartas, pradėjome geriau gintis, daugiau judėti. Panaikinome 10 taškų skirtumą ir tai buvo tas lašas vandens, kuris davė mums energijos“, – sakė J.Mačiulis.

To užsivedimo ir azarto belieka palinkėti Lilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje