Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 01

„Lietuvos rytas“ krito Jeruzalėje ir kitą savaitę vien pergalės neužteks

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai Jeruzalėje 77:84 (19:22, 20:25, 23:14, 15:23) pralaimėjo "Hapoel" komandai ir pasiliko lemiamą mačą kitai Europos taurės turnyro savaitei.
Amar'e Stoudemire'as
Amar'e Stoudemire'as / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dviejų buvusių Europos taurės čempionų dvikovoje Jeruzalėje „Hapoel“ (4-1) buvo stipresnis ir užsitikrino vieną iš dviejų kelialapių į turnyro ketvirtfinalį.

Į antrąjį bilietą realiausiai pretenduoja Sankt Peterburgo „Zenit“ (3-2) ir „Lietuvos rytas“ (2-3), kurie susitiks Vilniuje vasario 8 dieną paskutinėse antrojo etapo rungtynėse.

„Lietuvos rytui“ žūtbūt reikės pergalės devyniais taškais arba daugiau, nes Sankt Peterburge prieš mėnesį pralaimėjo „Zenit“ 79:88.

Tuo tarpu „Nižnij Novgorod“ (1-4) šansai ištirpo po pralaimėjimo „Zenit“ klubui trečiadienį Sankt Peterburge 66:90.

„Hapoel“ tikriausiai užims pirmąją vietą grupėje. Jeruzalės komanda „Lietuvos rytą“ buvo įveikusi ir Vilniuje pirmosiose „Top 16“ etapo rungtynėse (80:76).

Ir trečiadienį garsiais vardais žvaigždėta Jereuzalės komanda parodė jėgą, pabėgusi rungtynių pabaigoje. Izraelio klubo įžymybė, šešis kartus NBA Visų Žvaigždžių rungtynėse žaidęs Amar'e Stoudemire'as pelnė 12 taškų ir atkovojo 11 kamuolių nugalėtojams.

Tomo Pačėso vadovaujami vilniečiai žaidė be Artūro Gudaičio (skilęs delnikaulis ir Deivido Gailiaus (serga).

Nors Clevinas Hannah sužaidė geriausias rungtynes Vilniaus komandoje, pelnęs 14 taškų ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus, „Lietuvos rytui“ labai trūko lyderio taiklumo.

Davidas Loganas, apie kurio galimą išvykimą iš Vilniaus į Italiją signalai skamba vis garsiau, pelnė 10 taškų, pataikęs vos tris metimus iš 14.

„Lietuvos rytas“ pataikė tik penkis tritaškius iš 21 (23 proc.) bei suklydo 16 kartų mače, kuris prasidėjo pusvalandžiu vėliau – po Juliaus Juciko dėjimo per pramankštą lenta skilo ir ją teko pakeisti.

„Hapoel“: Tarence'as Kinsey 23, Travisas Petersonas 13, Amar'e Stoudemire'as ir Curtisas Jerrellsas po 12.

„Lietuvos rytas“: Clevinas Hannah 14, Rokas Giedraitis 12, Davidas Loganas (1/7 dvitaškių, 2/7 tritaškių) ir Corey Fisheris po 10, Artūras Jomantas 9, Drew Gordonas 8, Adamas Lapeta 6, Julius Jucikas ir Laimonas Kisielius 4.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amar'e Stoudemire'as
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amar'e Stoudemire'Tuo tarpu Vilniaus komandai vis dar tenka kautis be Artūro Gudaičio (skilęs delnikaulis) ir Deivido Gailiaus (serga).

Mačo Jeruzalėje eiga:

Ketvirtasis kėlinys

40 min. A.Stoudemire'as neįmetė iš po krepšio, bet Jeruzalės krepšininkai artėjo prie pergalės ir be jo metimų. Galutinis rezultatas: 77:84.

Likus žaisti minutę „Lietuvos rytas“ atsilikęs 75:82.

38 min. A.Lapeta jau baigė rungtynes dėl penkių pražangų.

37 min. C.Hannah ir D.Loganas užstrigo puolime, o gynyba ėmė silpti. 71:80 atsiliko svečiai, kai įsižaidė „Hapoel“ gynėjas C.Jerrellsas.

34 min. C.Hannah žaidžia geriausias rungtynes „Lietuvos ryte“. Jis jau pelnė 14 taškų, o mačas klostosi taškas į tašką. 66:67 kol kas.

Trečiasis kėlinys

30 min. Vaizdas aikštėje irgi neprastas. „Lietuvos rytas“ kovojo tris kėlinius ir yra atsilikęs tik tašku: 51:52.

27 min. Sveikas, sugrįžęs režisieriau. Transliacijos vaizdas susitvarkė.

25 min. Rungtynių transliacijos režisierius išprotėjo arba jį prie pulto pakeitė didžėjus. Tiek staigių vaizdo sukiojimų pirmyn-atgal ir įdomių filmavimo rakursų dar neteko matyti. Labai juokinga.

24 min. Pasiūlymas, regis, suveikė A.Jomantas pataikė tritaškį ir „Lietuvos rytas“ yra atsilikęs tik vienu tašku 49:50.

„Lietuvos rytui“ reikėtų kažko išskirtinio, kad palaužtų turtingą Jeruzalės klubą. Gal tritaškių?

Tomo Pačėso tritaškių serija per treniruotę

Antrasis kėlinys

20 min. Po chaotiškos kėlinio pabaigos vilniečiai atsiliko 39:47. Per du kėlinius „Lietuvos rytui“ daugiausia taškų pelnė C.Hannah (11) ir D.Loganas (8). Jeruzalės klubui T.Petersonas pelnė 11 taškų (visus per pirmą kėlinį), L.Eliyahu – 8. A.Stoudemire'as kol kas nedaug ryškesnis nei prieš pusantro mėnesio Vilniuje. Jis iki pertraukos pelnė 4 taškus ir atkovojo 1 kamuolį.

19 min. T.Pačėsas striksi lyg pašėlęs, nes jaučia, jog vilniečiai lipa Jeruzalės klubui ant kulnų – 39:43 po A.Lapetos dėjimo.

14 min. J.Jucikas sulaužė lentą per apšilimą, bet jis dar kartą drąsiai įkrovė kamuolį jau rungtynių metu. Šįkart lankas atlaikė, o vilniečiai atlaiko „Hapoel“ atakas – 30:30.

Pirmasis kėlinys

10 min. „Lietuvos rytas“ atsiliko 19:22 per itin banguotą pirmą kėlinį.

7 min. Izraelio klubas atsakė spurtu 13:0, ypač sėkmingai sužaidus T.Petersonui. Jis pelnė jau 11 taškų šeimininkams, o „Lietuvos rytas“ staiga atsiliko 11:20.

4 min. A.Stoudemire'as pradėjo rungtynes dėjimu į krepšį, bet dar aktyvesnis buvo žemiausias vilniečių žaidėjas C.Hannah. Jis pelnė penkis taškus ir padėjo svečiams sėkmingai startuoti (11:7).

„Lietuvos ryto“ starto penketas: Clevinas Hannah, Davidas Loganas, Laimonas Kisielius, Artūras Jomantas, Adamas Lapeta.

„Hapoel“: Baras Timoras, Curtis Jerrellsas, Tarence'as Kinsey, Travisas Petersonas, Amar'e Stoudemire'as.

Rungtynės prasidėjo pusvalandžiu vėliau, nes per pramankštą per vilniečių vidurio puolėjo Juliaus Juciko dėjimą į krepšį suskilo lenta. Teko ją pakeisti, o paskui sureguliuoti krepšio aukštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius