Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 09

M.Kuzminskas – apie karjeros rekordą, patarimą „Žalgiriui“ ir sunkią M.Kalniečio situaciją

Neįprastai ilgai rinkoje laukęs pasiūlymų, Mindaugas Kuzminskas neprašovė. Lietuvis spindi Izmiro „Pinar Karšiyaka“ komandoje, o vyšnia ant torto tapo karjeros rekordu paženklinta ir dviejų pratęsimų pareikalavusi pergalė prieš Stambulo „Anadolu Efes“. Po skambaus laimėjimo – Kuzios žinutė Kaziui Maksvyčiui ir patarimas Kauno „Žalgiriui“.

Nors jam siūlė nemažus pinigus, vasaros metu Mindaugas Kuzminskas ne vienai susidomėjusiai komandai tarė „ne“ ir tobulos situacijos sau ir šeimai laukė iki pat rugsėjo vidurio, kol ant stalo nugulė FIBA Čempionų lygoje ir Turkijos čempionatuose besivaržančios Izmiro „Pinar Karšiyaka“ variantas.

Puikų žaidimą Europos čempionate 33-ejų Kuzia perkėlė ir į klubinį sezoną. Turkijos čempionate jis renka po 14,7 taško (56 proc. trit.) ir 4,6 atkovoto kamuolio, Čempionų lygoje – 11,6 taško, 5,4 atkovoto kamuolio ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Vilnietis rodo brandų krepšinį, bet „Pinar Karšiyaka“ žaidimas banguoja lyg valtis jūroje. Pavyzdžiu tapo trečiadienį vykęs svarbus mačas namuose su Bonos „Telekom Baskets“ klubu iš Vokietijos, kurį M.Kuzminsko komanda pralaimėjo 80:89.

Tai įvyko vos po trijų dienų po skambiausios šiame sezone pergalės prieš dukart Eurolygos čempionę Stambulo „Anadolu Efes“.

„Nuotaikos šiandien nėra pačios geriausios dėl vakarykščio pralaimėjimo, – 15min sakė Mindaugas Kuzminskas. – Keista, jog Čempionų lygoje ir Turkijos čempionate žaidžiame lyg būtume dvi skirtingos komandos. Vietinėse pirmenybėse rodome gražų žaidimą, dalinamės kamuoliu, bet Čempionų lygoje sustojame ir remiamės daugiau individualiais veiksmais. Tai atsispindi rezultatuose. Žinoma, jei ieškotume pasiteisinimų, rungtynės su „Anadolu Efes“, kai keli žaidėjai žaidė po 45 minutes, o pirmaujanti komanda keitėsi 44 kartus, kainavo mums daugiau fizinių ir emocinių energijos. Kaip matėme, kitas rungtynes pralaimėjome ir „Anadolu Efes“, ir mes. Bet mes privalėjome laimėti, nes, mano nuomone, esame viena stipriausių Čempionų lygos komandų. Tik tą reikia įrodyti aikštelėje. Čempionų lygos formatas galbūt nėra palankus stipresnėms komandoms, nes neturi teisės klysti.“

Pasitinkant paskutinį Čempionų lygos grupių etapo turą, Izmiro klubas turi vienodą pergalių balansą (2:3), kaip ir Atėnų AEK bei Emilijos Redžo „UnaHotels“.

„Nėra ką per daug skaičiuoti. Mes esame patys savo likimo kalviai, tad jei laimėsime, žengsime toliau. Jei pralaimėtume, reiktų tikėtis Bonos pergalės prieš Emilijos Redžo komandą, nes prieš juos turime pranašumą“, – sakė Kuzia.

FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas
FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Turkijos čempionate – geresnė situacija. Penkios pergalės, trys pralaimėjimai ir šeštoji „Pinar Karšiyaka“ vieta, į priekį užleidžiant tik Stambulo „Daruššafaka“, Bursos „Frutti Extra Bursaspor“, Stambulo „Anadolu Efes“, Ankaros „Turk Telekom“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Labiausiai dominuojančią Europos komandą dviejų pratęsimų dramoje Izmiro krepšininkai įveikė 112:111.

Pergalingoje akistatoje prieš Ergino Atamano vyrus M.Kuzminskas žaidė kiek daugiau nei 44 minutes.

„Niekada gyvenime nesu tiek žaidęs. Tai yra mano rekordas. O ir du pratęsimai nėra dažnas reiškinys krepšinyje“, – sakė Kuzia.

Po skambios pergalės – M.Kuzminsko žinutė Kaziui Maksvyčiui ir patarimas „Žalgiriui“.

„Aš brūkštelėjau žinutę juokais Kaziui Maksvyčiui, kad jeigu reikia patarimų prieš „Anadolu Efes“, tegul kreipiasi (juokiasi), – 15min sakė M.Kuzminskas. – Mes ir pernai su Sankt Peterburgo „Zenit“ laimėjome prieš „Anadolu Efes“. Jei neklystu, Xavi Pascualis prieš Erginą Atamaną yra laimėjęs 11 kartų per 12 mačų. Puikiai pamenu, kaip mes ruošėmės šioms rungtynėms. Didelis, o gal net ir didžiausias akcentas būdavo dedamas ne Vasilijei Micičiui su Shane‘u Larkinu, taip pat šiuo atveju V.Micičiui su W.Clyburnu, o prancūzui Rodrigue‘ui Beaubois. Jis yra „X faktorius“. Jei jis įmeta savo taškus, laimėti prieš juos yra labai sunku.

Kaip bebūtų, V.Micičius su W.Clyburnu yra labai aukšto lygio žaidėjai, kurie savo taškus ir visą statistiką vis tiek pasidarys. Bet jeigu pavyktų atkirsti kitus žaidėjus nuo jų, galbūt prisiimti rizikas prieš turkus žaidėjus, kurie ne visada gauna pastovias minutes ir neturi tokio pasitikėjimo savimi, tai galėtų tapti raktu į pergalę. Žiūrėjau 15min laidą PIKENROLAS, kurioje dalyvavo Linas Kleiza ir Darius Maskoliūnas. Treneris sakė, kad pagal statistiką geriausias Luka Dončičiaus stabdymas yra leidimas žaisti jam, bet ne jo komandos draugams. Manau, kad panaši situacija yra su „Anadolu Efes“ komanda.“

15min portale – pokalbis su Lietuvos rinktinės krepšininku Mindaugu Kuzminsku apie gyvenimą ir žaidimą Turkijoje, Izmiro legendą Ufuką Saricą, atsipirkusį sprendimą laukti variantų rinkoje iki rugsėjo, Turkijos lietuvius, Kauno „Žalgirio“ žaidimą ir rezervus, į „naujoko sieną“ atsimušusį Igną Brazdeikį bei sunkią Manto Kalniečio situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius