Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 01

Marco Gasolio klube nutūpęs lietuvis: „Ispanijos lyga – mano maža svajonė“

Mindaugas Sušinskas tapo aštuntuoju lietuviu, turinčiu kontraktą su ACB klubu. Pirmadienio popietę 28-erių metų 204 cm ūgio lietuvis suraitė parašą ant sutarties su Marco Gasolio valdomu Žironos „Basquet“, o portalui 15min krepšininkas papasakojo apie svajonės išsipildymą, laikotarpį Vokietijoje, ant stalo turėtus pasiūlymus, Vilniaus „Ryto“ naujoką Arną Veličką bei neparodytą Lietuvos klubų dėmesį.
Mindaugas Sušinskas
Mindaugas Sušinskas / IMAGO/isslerimages/Scanpix

15min žiniomis, pastaruosius dvejus metus Chemnico „Niners“ ekipoje žaidęs Mindaugas Sušinskas su Žironos „Basquet“ klubu sudarė dvejų metų kontraktą pagal formulę „1+1“.

Alytiškis tapo aštuntuoju lietuviu, kitą sezoną žaisiančiu ACB pirmenybėse.

Sutartis su aukščiausios Ispanijos lygos klubais dar turi Rokas Jokubaitis („Barcelona“), Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“), Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“), Martinas Gebenas (Manresos BAXI), Evaldas Kairys (Granados „Coviran“), Martynas Sajus ir Matas Jogėla (abu – Lugo „Breogan“).

2014-aisiais metais Marco Gasolio įkurtas Žironos klubas 2022-aisiais pasiekė ACB, o prie to stipriai prisidėjo ir iš NBA sugrįžusi Ispanijos krepšinio legenda.

Debiutiniame sezone ACB „Basquet“ užėmė 15 vietą (11 pergalių, 23 pralaimėjimai).

„Ispanijos lyga visada buvo mano maža svajonė, – 15min portalui sakė naujai iškeptas Žironos komandos narys Mindaugas Sušinskas. – Mano akimis, vienareikšmiškai stipriausia Europos lyga. Vieną savaitę žaidi prieš „Real“, kitą – „Barcelona“ ar „Unicaja“. Aš užaugau žiūrėdamas šių komandų žaidimą. Visa tai prisidėjo prie mano noro žaisti ACB. Žirona atėjo su konkrečiu pasiūlymu ir norėjo mane pasirašyti, todėl per daug ir negalvojau.“

IMAGO/Jan Huebner/Scanpix/Mindaugas Sušinskas
IMAGO/Jan Huebner/Scanpix/Mindaugas Sušinskas

Praėjusiame Vokietijos sezone M.Sušinskas fiksavo 9,5 taško, 3,6 atkovoto kamuolio ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo statistiką. FIBA Europos taurėje lietuvio rodikliai buvo kiek geresni – 11,3 pelnyto taško, 4 atkovoti kamuoliai ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Susidomėjimo buvo iš Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Europos taurės klubų, bet oficialių pasiūlymų labai daug nebuvo, – 15min sakė M.Sušinskas. – Aš norėjau pakeisti šalį, nenorėjau likti Vokietijoje. Gan anksti sužinojau, kad neliksiu Chemnice, nes klubas anksti susikomplektavo sudėtį. Laukiau kitų pasiūlymų, bet kažkur kitur Vokietijoje nelabai norėjosi žaisti, nes atrodo, kad šią lygą jau pažįstu, o visi pažįsta mane. Norėjosi naujo iššūkio, pažinti naują kultūrą ir šalį.“

15min portale – pokalbis su Mindaugu Sušinsku apie dvejų metų laikotarpį Chemnice, laukiančius iššūkius Ispanijoje, finansinį aspektą, Marco Gasolio figūrą Žironos „Basquet“ klube ir dar daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius