Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04

Marko Popovičius vis dar nepamiršo Kauno

​ Kroatas Marko Popovičius nuo pat pirmos dienos buvo neabejingas Kauno „Žalgiriui“. Savo ruožtu, ir „Žalgirio“ gerbėjai šį kroatą už atsidavimą tiesiog dievino. Po dviejų metų bendradarbiavimo ši graži draugystė iširo. Tačiau neilgam.
Marko Popovičius prieš Mantą Kalnietį.
Marko Popovičius prieš Mantą Kalnietį. / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Kai 2011 metais metais Marko grįžo į Kauno komandą, pirmose rungtynėse Taline (VTB Jungtinėje lygoje) fanai jį pasitiko plakatais „Didvyri, sveikas sugrįžęs“.

Dar po dviejų metų istorija pasikartojo. „Žalgiriui“ trūko pinigų – M.Popovičius paliko komandą. Šįkart turbūt visam laikui.

Po „Žalgirio“ M.Popovičiaus karjera pakrypo į Chimkus, o prieš šio sezono pradžią į Ispanijos Fuenlabrados miestą.

„Montakit“, prieš prasidedant 2015-2016 čempionatui, specialistų buvo vadinama viena realesnių pretendenčių kovoti dėl išlikimo lygoje „Endesa“, tačiau pati komanda spjovė į tokius specialistų vertinimus ir dar prieš savaitę iškovojo vietą „Karaliaus taurės“ turnyre, o po dar vienos pergalės pakilo į šeštą vietą stipriausioje Europos krepšinio lygoje.

„Viskas paprasta. Esame būrys šaunių vyrukų, kurie sunkiai dirba aikštelėje ir yra puikūs draugai už jos ribų. Mes puikiai suprantame, kad nesame komanda, kuri būtinai turi laimėti titulą, tačiau mes esame komanda, kuri privers mus gerbti“, – pasakojo „Montavit“ veteranas M.Popovičius.

Kroatui šiame sezone prireikė laiko įsibėgėti. Per pirmas penkerias rungtynes jis nei karto neįžengė į dviženklę pelnytų taškų zoną, tačiau per pastarąsias penkerias – jo taškų vidurkis siekia net dvidešimt vieną per rungtynes. Pasirodymas (30 naudingumo balų) aštuonioliktojo turo rungtynėse su San Sebastiano ekipa – jam garantavo geriausio turo žaidėjo titulą.

„Iki Naujųjų ieškojau geros formos, iškart po Naujųjų – atradau (šypsosi). Paprasčiausiai visa komanda pagerino žaidimą, tad buvo nesunku prisitaikyti. Pagaliau aš vėl galiu mėgautis žaidimu, ypač po to, kai praėjusį vasarį turėjau rimtų problemų su keliu.

Kalbant apie naudingiausiojo apdovanojimą, tai tokie dalykai visada smagūs, tačiau iš esmės jie nieko nereiškia. Tarkim, prieš Mursijos miesto komandą aš pelniau 33 taškus, tačiau mes pralaimėjome. Tai kas iš tų mano taškų?“, – retoriškai klausė kroatas.

Paskutinė pergalių serija ir paties M.Popovičiaus taiklus tritaškis paskutinę sekundę rungtynėse su „Zaragoza“ Fuenlabrados komandai dovanojo kelialapį į prestižinį „Karaliaus taurės“ turnyrą. Tas Popo tritaškis varžytis dėl taurės atėmė galimybę iš Mindaugo Kuzminsko ir Malagos „Unicaja“.

„Tiesą sakant, prieš sezoną apie tai net negalvojome, o likus dviem turams iki tarpinio finišo irgi buvome toli nuo realybės. Tačiau tada namie nugalėjome Madrido „Realą“, išvykoje „Zaragozą“ ir mes keliaujame į La Korunją (Šiame Ispanijos mieste vasario 18–21 vyks „Karaliaus taurės“ turnyras).

Per savo karjerą M.Popovičius atstovavo penkių šalių klubams. Anksčiau visada pabrėždavęs, jog Kaunas buvo ypatinga vieta jo karjeroje, net ir po ne itin draugiško paskutinio atsisveikinimo, krepšininkas savo žodžių neatsiima.

„Be jokios abejonės, iš Lietuvos aš išsivežiau pačius gražiausius atsiminimus ir vis dar didžiuojuosi, jog per karjerą man teko žaisti „Žalgiryje“. To palaikymo, kurį gavau ten, pamiršti tiesiog neįmanoma“, – kauniečių sirgalius gyrė Popas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius