Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 25

„Mundo Deportivo“: „Barca“ biudžetas drastiškai kris, Šaras liks tik su viena sąlyga

„Barcelona“ organizacija ketina gerokai apmažinti krepšinio komandos biudžetą, praneša „Mundo Deportivo“.

Teigiama, kad apie būsimą išlaidų susitraukimą visose sporto šakose buvo žinoma jau anksčiau, tačiau dabar ima aiškėti, kad krepšinio ekipos piniginė suplonės labiau nei manyta.

„Mundo Deportivo“ žurnalisto Jose Ignacio Hugueto teigimu, „Barcelona“ nesėkmė Eurolygos finalo ketverte Kaune praėjusį savaitgalį perpildė klubo valdybos kantrybės taurę. Valdyba trejus metus investavo didelius pinigus į Šarūno Jasikevičiaus komandą, tačiau tai nedavė vaisių – „Barca“ taip ir netapo Eurolygos čempione.

Be to, mažinti krepšinio komandos finansus verčia ir situacija futbole, kur „Barcelona“ turi laikyti finansinio sąžiningumo taisyklių, kad galėtų registruoti naujus žaidėjus Ispanijos „La Liga“ pirmenybėse.

„Mundo Deportivo“ teigimu, iki šiol manyta, kad krepšinio ekipos biudžetas trauksis nuo 10 iki 15 proc., bet dabar, jeigu nepasikeis katalonų kryptis, tikimasi net 20-25 proc. biudžeto susitraukimo.

Šį sezoną „Barcelona“ disponuoja maždaug 44 mln. eurų biudžetu, taigi kitąmet ši suma gali būti maždaug 8-11 mln. eurų mažesnė.

Didžioji dalis lėšų apkarpymo turėtų būti įvykdoma kontraktų sąskaita, teigia J.I.Huguetas. Tačiau tą padaryti nebus lengva, nes šią vasarą baigiasi tik trijų krepšininkų (Kyle'o Kuričiaus, Sertaco Sanli ir Mike'o Tobey) bei vyr. trenerio Š.Jasikevičiaus sutartys.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Manoma, kad „Barca“ gali ryžtis mažinti žaidėjų skaičių komandoje, kuris dabar siekia 16. Be to, ekipa stipriai apribos naujas išlaidas ir greičiausiai išleis mažesnę sumą naujam trenerio kontraktui. Tikimybė, jog Šaras liks Barselonoje, egzistuoja, bet tik tuo atveju, jei lietuvis priims ženkliai kuklesnį pasiūlymą.

Kalbant apie žaidėjus, kurie turi kontraktus, bet gali palikti komandą, daugiausiai klausimų kelia Cory Higginso ateitis, tačiau dažnai su traumomis kovojančio gynėjo rinkos vertė yra gerokai nukritusi, tad nedaug šansų, jog kažkuri kita komanda norėtų prisiimti „Barcelona“ krepšininko sutartį.

Tikėtina, kad komandą paliks ir Nikola Kaliničius. Serbas dar turi vienerius metus galiosiančią sutartį, bet į puolėją taikosi Belgrado „Crvena zvezda“, kurioje serbas žaidė prieš atvykdamas į Kataloniją. Tikėtina, kad įvertinusi ekonominę padėtį, „Barca“ ryšis paleisti N.Kaliničių į gimtinę.

Roko Snarskio nuotr./Nikola Mirotičius
Roko Snarskio nuotr./Nikola Mirotičius

Neaiški ir ryškiausios klubo žvaigždės Nikolos Mirotičiaus ateitis. Ispanijos pilietybę turinčio juodkalniečio sutartis galios dar dvejus metus, o žaidėjas, uždirbantis net 5 mln. eurų per sezoną, yra pasiryžęs likti Barselonoje. Vis dėlto „Barcelona“ norėtų išlaikyti savo lyderį tik su sumažintu atlyginimu.

„Mundo Deportivo“ taip pat priduria, kad „Barcelona“ greičiausiai susigrąžins paskolintus žaidėjus – Michaelą Caicedo, Agustiną Ubalį ir Juani Marcosą. Į pagrindinę komandą turėtų būti įlieti ir jaunimo ekipos atstovai Dame'as Sarras ir Gaelis Bonilla.

Primename, kad jau pirmadienį „Barca“ startuos Ispanijos lygos atkrintamosiose. Ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių katalonai žais prieš „Valencia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius