Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 12

Nekartoti Lietuvos klaidų sieksiantis suomis perdavė linkėjimus P.Jankūnui: „Jis ikona“

Suomijos krepšinio rinktinė rytojaus vakarą mėgins padaryti tai, ko nepavyko Lietuvai – nugalėti Ispaniją. Tarp tų žmonių, kurie padarys viską, kad suomiai išvengtų lietuvių padarytų klaidų, bus ir puikiai mūsų šalies krepšinio gerbėjams pažįstamas Hanno Mottola.

46-erių Suomijos krepšinio legenda sportbačius ant vinies pakabino dar prieš devynerius metus, bet toli nuo krepšinio nenutolo.

208 cm ūgio universalus aukštaūgis, 2006-2007 m. sezone atstovavęs Kauno „Žalgiriui“, dabar bando savo išmoktas krepšinio pamokas perteikti jaunesniems žaidėjams ir dirba Suomijos rinktinės trenerio Lassi Tuovi asistentu.

„Scanpix“ nuotr./Hanno Mottola yra žaidęs Kauno „Žalgirio“ klube 2006-2007 m. sezoną.
„Scanpix“ nuotr./Hanno Mottola yra žaidęs Kauno „Žalgirio“ klube 2006-2007 m. sezoną.

Pirmadienį jis dirigavo suomių dvyliktukui treniruotėje prieš laukiančias vienas svarbiausių rungtynių šalies krepšinio istorijoje – po to, kai suomiai sekmadienį Europos čempionato aštuntfinalyje 94:86 įveikė Kroatiją, dabar šiauriečiai mėgins papildyti šalies krepšinio istorijos puslapius dar vienu įrašu patekdami į stipriausiųjų ketvertą.

Susikaupęs ir be šypsenos H.Mottola dėstė pastabas krepšininkams, kai šie repetavo derinius, o šypseną išspaudė tik finalinėje treniruotės stadijoje, kai beveik visi suomių rinktinės nariai, įskaitant ir patį H.Mottolą, sustojo prie aikštės vidurio ir dalyvavo metimo iš vidurio konkurse.

Bet linksmybes suomiai jau netrukus padės į šalį. Jų laukia seniai Suomijos krepšiniui nematytos svarbos rungtynės – Europos čempionato ketvirtfinalis.

Kelią mėlynai-baltiems mėgins užkirsti pasaulio čempionė Ispanija, eliminavusi iš kovų Lietuvos rinktinę.

Ir nors po mačo prieš pasaulio čempionus daugelis linčiavo mūsų komandą ir kalbėjo apie žaidėjų ir trenerių padarytas klaidas, H.Mottola nemano, kad lietuviai žaidė blogai.

„Nemanau, kad Lietuva kažką darė blogai, tiesiog (Lorenzo) Brownas užsivedė ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir pratęsime, – 15min sakė buvęs žalgirietis. – Turėsime stabdyti jų pikenrolus su Brownu ir būti pasiruošę jų skirtingoms gynybos sistemoms. Jie naudojo „box-and-one“ gynybą prieš (Marių) Grigonį (kai keturi žaidėjai gynėsi zonine gynyba, o vienas vaikėsi lietuvį – aut. past.), jie naudojo aikštės gynybą, ką Scariolo dažnai naudojo ir praeityje.“

Tiesa, suomis pabrėžė, kad svarbiausia dabar yra ne analizuoti būsimus varžovus, o susikaupti į tai, kas atvedė juos čia – į Europos čempionato ketvirtfinalį.

Suomijos rinktinė kol kas žemyno pirmenybėse yra laimėjusi ketverias rungtynes iš šešerių, o vienintelius pralaimėjimus patyrė prieš Serbiją (70:100) ir Izraelį (87:89 po pratęsimo).

„Ruošiamės Ispanijai, bet pagrindinį dėmesį skiriame sau. Turime tik dvi dienas pasiruošti. Jei ruošimės tik oponentams, pamiršime save, o būtent mes patys ir nuėjome tiek toli. Mūsų gynyba leidžia mums bėgti į greitą puolimą ir spausti juos, tad tai ir bus svarbiausia prieš Ispaniją“, – išskyrė H.Mottola.

FIBA nuotr./Suomijos rinktinė
FIBA nuotr./Suomijos rinktinė

Nors turi daug darbo su savo rinktine, suomis čempionato metu vis užmesdavo akį ir į lietuvių pasirodymus. H.Mottola įsitikinęs – nepaisant nesėkmės Berlyne, lietuviai atsities ir sugrįš į elitą.

„Mačiau Lietuvos ir Ispanijos rungtynes gyvai bei vienerias rungtynes grupių etape. Seku Lietuvos krepšinį, jis turi ypatingą vietą mano mintyse. Tai – nuostabi krepšinio kultūra, į kurią mes lygiuojamės. Manau, kad kitąmet jie sugrįš, kai vyks pasaulio čempionatas, ir kovos dėl medalių“, – sakė H.Mottola.

Pokalbio pabaigoje Suomijos rinktinės trenerio asistentas perdavė linkėjimus ir šiemet karjerą baigusiam Pauliui Jankūnui, su kuriuo žaidė kartu „Žalgiryje“ prieš pusantro dešimtmečio.

„Noriu pasveikinti Paulių su neįtikėtina karjera. Jis tikra „Žalgirio“ ir Lietuvos krepšinio ikona“, – pabrėžė suomis, atskleidęs, kad iš tuometinio „Žalgirio“ palaiko ryšį su fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku ir amerikiečiu Tanoka Beardu.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas

Suomijos ir Ispanijos susitikimas Europos čempionato aštuntfinalyje vyks antradienį 18.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius