-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 19

Nepaaiškinamas „Žalgirio“ užkeikimas griauna bet kokius planus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužaidė dar vienas itin prastas Eurolygos rungtynes. Svečiuose Pirėjo „Olympiakos“ klubui pralaimėta 59:74, o didžiausias rungtynių įspūdis – eilinį kartą demonstruotas tragiškas pataikymas. To paaiškinti neišeina net profesionalams.
Jerome'as Randle'as
Jerome'as Randle'as Pirėjuje prametė visus 7 metimus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Pirėjo „Olympiakos“(5-6) – Kauno „Žalgiris“(2-9) 74:59 | Pirėjas

„Net nežinau, ką čia pasakyti. Rungtynes matėme visi, atrodo, neblogai žaidė, bet ir vėl nepataikė...“ – 15min sakė buvęs krepšininkas Ramūnas Šiškauskas.

„Žalgiris“ rungtynėse pataikė tik du tritaškius iš 14-os. Vieną Kasparas Vecvagaras įmetė pirmajame ketvirtyje, antrą – Brockas Motumas pataikė jau rungtynėms beveik pasibaigus.

Treneris Šarūnas Jasikevičius po mačo teigė žaidėjų kovingumu ir plano vykdymu esąs patenkintas. Vis dėlto planas eina šuniui ant uodegos, kai nepataikai net visiškai laisvas.

Per trejas pastarąsias rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ iš viso pataikė vos 5 iš 45 tritaškių (11,1 proc.) ir lieka paskutinis iš 16-os komandų pagal šį rodiklį.

15min pastarosiomis savaitėmis jau kalbino ne vieną krepšinio specialistą, bet jiems sunkiai sekėsi siūlyti sprendimus šiai kauniečių ligai. „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ rungtynių komentatoriai Gediminas Reklaitis ir Vaidas Čeponis pusiau juokais siūlė per treniruotes į krepšį iš viso nebemesti. „Gal reikia rankoms nuo to pailsėti“, – klausė komentatoriai.

Vis dėlto R.Šiškauskas tiek prieš rungtynes, tiek po jų teigė, kad mesti reikia – juk čia krepšinis.

„Kaip ir viskas buvo tvarkoje, žaidė normaliai. Nenoriu kartotis, nežinau... Atrodo, kad žaidimas neblogas, viskas tvarkoje. Ką reikia padaryti? Atsisėdęs namuose nesėdėsi, reikia toliau žaisti ir mėtyti, krepšinis toks dalykas – turi mesti ir viskas. Nesvarbu, pataikai ar ne, vis tiek turi mesti“, – tikino R.Šiškauskas.

„Olympiakos“ – „Žalgiris“ statistika
„Olympiakos“ – „Žalgiris“ statistika

R.Šiškauskas greičiausiai teisus – „Žalgirio“ bėdos slypi žaidėjų galvose. Po rungtynių su „Olympiakos“ kauniečiai užmiršo paskutines viltis pasiekti Eurolygos atkrintamąsias.

Galbūt šis faktas pagaliau nuims įtampą nuo žaidėjų? O gal laikas įdarbinti rimtą sporto psichologą, kaip tai daro ne viena profesionali sporto komanda?

Dalyvaukite apklausoje ir išreikškite savo nuomonę.

VIDEO: Pirėjo „Olympiakos“ gynyba surakino Kauno „Žalgirį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius