Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2015 09 13

Nurašyta Lietuvos rinktinės grupė daro stebuklus

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas trina rankomis. Strategui nepatiko, kad daugelis nurašė D grupę ir jai klijavo silpniausios etiketę. Bet Latvijos ir Čekijos krepšininkai pateikė staigmenas aštuntfinalyje ir gerokai perbraižė čempionato grupių pajėgumo portretą. „Aš nė kiek nesistebiu“, – po sensacingai užtikrintos pergalės prieš Kroatiją 80:59 pareiškė čekų veteranas Jiri Welschas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nors tie komandų pavadinimai nėra skambūs, tačiau žmonės pamiršta, kad Europos krepšinis labai susilygina. Yra daug gerų rinktinių. Yra tik kelios aukščiausio lygio komandos – Serbija, Ispanija, Prancūzija, galbūt – Graikija. O visos kitos gali nugalėti bet kurią kitą“, – pasakojo J.Welschas.

Jei lietuviai nugalės Gruziją, ketvirtfinalyje žais bent trys D grupės komandos. Tokiu rezultatu, jei italai nugalės Izraelį, o serbai – Suomiją, galės pasigirti tik „mirtininkų“ etiketę gavusi B grupė.

Vieninteliai belgai iš  D grupės pasitraukė iš turnyro. Bet nieko nuostabaus – jie nusileido vieniems čempionato favoritų graikams.

Tuo tarpu čekai dar pernelyg negalvoja apie būsimas rungtynes su Serbijos ir Suomijos poros nugalėtoju, o mėgaujasi šia akimirka. Čekai dar niekada nežaidė Europos čempionato ketvirtfinalyje.

Nuo 1999-ųjų rinktinėje žaidžiantis 35-erių J.Welschas negali patikėti – planus baigti karjerą rinktinėje jam gali tekti atidėti dar metams.

„Jaučiuosi puikiai. Dabar mano galvoje verda tokie jausmai, kad net sunku kalbėti. Tai – trečiasis mano Europos čempionatas. Pradėjau nuo 1999-ųjų ir neįtikėtina būti istorinio žygio dalimi. Jaučiame didžiulį čekų palaikymą. Labai džiaugiamės“, – sunkiai žodžius po pergalės rinko ketverius metus NBA praleidęs Čekijos krepšininkas.

– Kroatai buvo aiškūs poros favoritai. Kaip pavyko juos taip solidžiai nugalėti? – 24sek.lt paklausė J.Welscho.

– Nebuvo lengva, bet gal taip atrodė iš šalies. Anksčiau sakiau, kad kroatai yra favoritai. Kai jie įsijungę, jie – geriausia komanda. Bet kai kroatai susiduria su spaudimu, jie subyra. Manau, tai ir įvyko. Kai įgijome dviženklį skirtumą, jie pradėjo pyktis, nuleido galvas ir mes tuo pasinaudojome. Tai buvo puikios rungtynės.

Yra tik kelios aukščiausio lygio komandos – Serbija, Ispanija, Prancūzija, galbūt – Graikija. O visos kitos komandos gali nugalėti bet kurią kitą.

– Kaip toli galite eiti Europos čempionate?

– Greičiausiai žaisime su Serbija. Jie – vieni favoritų. Mes bandysime gerai gintis, žaisti labai aktyviai. Kol kas esame tiesiog labai laimingi būdami tokioje situacijoje.

– Jus skiria pergalė nuo kitų metų olimpinės atrankos. Gal teks atidėti planus baigti karjerą rinktinėje?

– Jaučiuosi nerealiai. Net negalvojau, kad gali taip būti, bet dabar mes kaunamės dėl olimpinės atrankos. Puiku. Aš dievinu žaidimą rinktinėje.

Pastaraisiais metais žaidėme gerą krepšinį ir subūrėme puikią komandą. Džiaugiuosi, kad būdamas 35-erių esu to dalimi. Tikiu, kad mes galime laimėti dar vienerias rungtynes. Tai būtų svajonės išsipildymas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje