Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29

Nustebinti graikai liaupsina Luką – tai Šaro kūrinys, kurį jis pats paleido

Lukas Lekavičius tapo pirmuoju Atėnų „Panathinaikos“ sezono pirkiniu, todėl jo vardas šį rytą garsiai skamba Graikijos žiniasklaidoje. Daugiausia nuopelnų už jauno lietuvio tobulėjimą priskiriama buvusiam „Panathinaikos“ kariui Šarūnui Jasikevičiui.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Graikams šis perėjimas buvo itin netikėtas, nes šalyje nebuvo jokių kalbų apie „Panathinaikos“ kontaktą su jaunuoju žalgiriečiu.

Atėnų klubas „Žalgiriui“ už žaidėją sumokėjo 100 tūkst. eurų išpirką, tačiau šį sprendimą gerai apgalvojo. Pranešama, kad „Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis, prieš priimdamas galutinį sprendimą, pasitarė ir su Š.Jasikevičiumi.

Graikai liaupsino staigų L.Lekavičiaus progresą. Įžaidėjas per 10 mėnesių taip paaugo, kad sudomino ir Eurolygos gigantą. „Sport24“ apžvalgininkas pabrėžia, kad dar praėjusią vasarą L.Lekavičius nepelnė vietos Jono Kazlausko nacionalinėje rinktinėje.

„Lukas nerado savo vardo tarp besiruošiančių Rio olimpinėms žaidynėms. Kauno klube sužibėjęs talentas užleido vietą antroje Graikijos lygoje strigusiam Vaidui Kariniauskui!“ – emocingai rašė Alexandros Trigas.

Sezono pradžioje L.Lekavičius susilaukė kritikos dėl prasto žaidimo išvykose, tačiau jo kūrėjas Š.Jasikevičius visada užstojo jaunąjį įžaidėją.

„Šaras gynė jį viešais pasisakymais, nes žinojo, kas laukia jo auklėtinio. Lietuvoje būtent Š.Jasikevičius vadinamas tuo, kuris yra atsakingas už tokį greitą Luko augimą“, – laurus legendiniam įžaidėjui priskyrė graikai.

Iš tiesų, puikiausiai Šaro darbą su įžaidėjais iliustruoja faktas, kad pirmasis „Žalgirio“ įžaidėjas Leo Westermannas kitą sezoną žais Maskvos CSKA, o antrasis – Atėnų „Panathinaikos“.

Atėnus sužavėjo ir L.Lekavičiaus darbo etika. Jaunuolis šį sezoną per savo gimtadienį plušo sporto salėje, o kitą dieną į Milano klubo krepšį įmetė 15 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

„Be to, jo balsas rūbinėje yra tyliausias. Aišku, tai gali būti tiek teigiamas, tiek neigiamas ženklas, tačiau jo atsidavimas aikštėje yra neabejotinas“, – L.Lekavičiaus kuklumą įvertino graikai.

Anot žiniasklaidos, L.Lekavičiaus perėjimą palaimino pats Šaras. Jis konsultavo ne tik patį Luką, tačiau ir „Panathinaikos“ klubo trenerį Xavi Pascualį, kuris kreipėsi į Š.Jasikevičių, klausdamas, ar jo auklėtinis yra pasirengęs pakelti „Panathinaikos“ marškinėlių svorį.

Visgi, graikai mato ir žaidėjo silpnybes – L.Lekavičiui trūksta atletiškumo ir žaidimo valdymo įgūdžių, tačiau jis viską kompensuoja energija, kovingumu ir darbu gynyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius