Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 15

Oficialu: danai „galbūt svarbiausią mačą istorijoje“ prieš Lietuvą žais be savo žvaigždės

Danijos krepšinio federacija oficialiai pranešė, jog ryškiausia komandos žvaigždė Gabrielis Lundbergas į Vilnių šios savaitės pabaigoje neatvyks.
Gabrielis Lundbergas
Gabrielis Lundbergas / FIBA nuotr.

Sensaciją lapkritį pateikusi ir Lietuvos rinktinę 2022 m. Europos krepšinio čempionato atrankoje nugalėjusi Danija vasario 20 ir 22 dienomis kausis paskutinėse atrankos rungtynėse Vilniaus „burbule“.

Danų varžovėmis bus Belgijos ir Lietuvos rinktinės, o mače prieš Dariaus Maskoliūno auklėtinius danai turės istorinį šansą – pergalės atveju jie patektų į Europos čempionatą pirmą kartą nuo 1955 metų.

Vis dėlto „galbūt svarbiausias rungtynes Danijos krepšinio istorijoje“, kaip pavadino pati danų federacija, skandinavams teks žaisti be G.Lundbergo, kuris pirmajame tarpusavio mače Vilniuje į lietuvių krepšį suvertė net 28 taškus.

Gynėjas šiandien oficialiai sudarė sutartį su Maskvos CSKA klubu, o įgyvendinęs svajonę žaisti Eurolygoje danas negalės atstovauti savo šaliai Europos čempionato atrankoje.

„Klubas nori, kad jis iš karto prisijungtų prie komandos ir žaistų rungtynėse tuo metu, kai Danijos rinktinė bus Lietuvoje“, – teigiama Danijos krepšinio federacijos pranešime.

Jame pabrėžiama, jog G.Lundbergas tapo tik penktuoju danu, patekusiu į Eurolygą. Taip pat cituojamas ir pats krepšininkas.

„Gaila, kad negalėsiu padėti užbaigti to, ką pradėjome prieš daugybę metų. Tikrai manau, kad turime šansą, nors aš ir nebūsiu kartu su visais. Norėjau būti to dalimi, bet sirgsiu už vaikinus ir stebėsiu mačus. Jie turi išeiti ir atiduoti viską, ką gali, mėgautis krepšiniu ir žaisti be spaudimo“, – sakė G.Lundbergas, sezoną pradėjęs Zelionos Guros „Stelmet“ klube Lenkijoje.

Lietuvos ir Danijos rinktinių rungtynės vyks kitą pirmadienį, vasario 22 dieną. Prieš tai, vasario 20-ąją, lietuviai kausis su čekais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius