-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 03

Oficialu: Maurice'as Ndouras Vilnių iškeitė į Stambulą

Vilniaus „Rytą“ palikęs Maurice'as Ndouras karjerą tęs Turkijoje. Oficialiai pranešta, jog puolėju iš Senegalo pasipildė Stambulo „Galatasaray“ klubas.
Maurice'as Ndouras
Maurice'as Ndouras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sostinės klubas dar trečiadienio vakarą išplatino pranešimą, kuriuo informavo komandos gerbėjus apie M.Ndouro išvykimą.

„Galatasaray“ pasinaudojo galimybe už išpirką išpirkti M.Ndouro kontraktą.

29-erių 206 cm ūgio žaidėjas „Rytą“ papildė spalį, pasirašydamas trumpalaikę sutartį. Sausio 6 dieną Vilniaus klubas pranešė, kad M.Ndouras žais komandoje iki sezono pabaigos, tačiau naujame jo kontrakte buvo numatyta sąlyga už išpirką palikti ekipą.

Vilnių M.Ndouras palieka jau antrą sykį. Trumpai „Ryte“ jis buvo nutūpęs ir 2020-2021 m. sezone, bet sezono viduryje iškeitė Lietuvos ekipą į Džedziango „Golden Bulls“ klubą Kinijoje.

Senegalo rinktinės lyderis FIBA Čempionų lygoje spėjo sužaisti ketverias rungtynes, kuriose rinko po 12,8 taško, 5 atkovotus kamuolius, 1,3 bloko ir 14 naudingumo balų. Lietuvos krepšinio lygoje M.Ndouras pelnydavo po 11,4 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio ir rinkdavo po 11,1 naudingumo balo.

Tiesa, pastaruoju metu senegalietis nerungtyniavo dėl kirkšnies traumos, nors jau netrukus turėjo grįžti ant parketo ir tikėjosi „Rytui“ padėti vasario 19-20 dienomis vyksiančiame Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Maurice'as Ndouras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Maurice'as Ndouras

„Galatasaray“ šį sezoną Turkijos lygoje rikiuojasi penktoje vietoje, o FIBA Čempionų lygoje taip pat, kaip ir „Rytas“, žaidžia „Top 16“ etape. Tiesa, Turkijos klubas dar nepradėjo kovų grupėje, kurioje jo laukia akistatos su Dižono JDA, Holono „Hapoel“ ir Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandomis.

„Galatasaray“ bus penktoji M.Ndouro stotelė Europoje. Jis dar yra žaidęs Madrido „Real“, Kazanės UNIKS, „Valencia“ ir „Ryto“ komandose.

NBA lygoje senegalietis 2016-2017 m. sezone vilkėjo „New York Knicks“ aprangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius