Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 24 /2015 06 25

Olimpinė viltis blėsta: Europos čempionato ketvirtfinalyje lietuvės nusileido baltarusėms

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės olimpinė svajonė tolsta. Trečiadienio vakarą Budapešte lietuvės 66:68 (10:16, 9:17, 24:18, 23:17) pralaimėjo Europos čempionato ketvirtfinalio dvikovą baltarusėms ir nesugebėjo pirmuoju bandymu iškovoti kelialapio į olimpinį atrankos turnyrą.
Europos moterų krepšinio čempionatas: Lietuva - Rusija
Gintarė Petronytė. / FIBA nuotr.

Didžiąją dalį rungtynių be nugaros traumą pirmajame kėlinyje patyrusios komandos lyderės Gintarės Petronytės žaidusios lietuvės nesugebėjo atsilaikyti prieš gerokai labiau patyrusias savo priešininkes.

Antrajame kėlinyje net 19 taškų deficitą turėjusios lietuvės (20:39) ir vėl pademonstravo charakterį ir mačo pabaigoje sumažino atsilikimą iki 2 taškų ir net galėjo išplėšti pergalę, tačiau paskutinė ataka (likus 1,5 sek.) buvo nesėkminga.

M.Šernius: Tikiuosi, kad rasime jėgų ateinančioms rungtynėms ir turėsime tą šansą kovoti dėl olimpinio kelialapio.

„Rungtynės išėjo ne tokios, kokių norėjome ir tikėjomės. Varžovėms pavyko pirmuosius du kėlinius sulėtinti tempą. Kaip ir ankstesnėse rungtynėse, pasijuto jaudulys. Tai leido varžovėms atitrūkti ir jaustis daug saugiau nei mums. Net ir trečiajame kėlinyje žaidėjos darė tas jaudulio klaidas. Nemanau, kad šiandien komanda buvo nusiteikusi teisingai. Tikiuosi, kad rasime jėgų ateinančioms rungtynėms ir turėsime tą šansą kovoti dėl olimpinio kelialapio“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Lietuvės šiame mače suklydo net 18 kartų.

Net ir pralaimėjus šį mačą, šansas prasibrauti į olimpinės atrankos turnyrą mūsiškėms dar lieka. M.Šerniaus auklėtinėms dabar reikia laimėti likusias dvejas rungtynes ir pirmenybėse iškovoti penktąją vietą. Kitą mačą ketvirtadienį mūsiškės žais su turkėmis, kurios pirmajame ketvirtfinalyje 63:75 nusileido serbėms.

Vienintelį tiesioginį kelialapį į 2016 metų vasaros olimpiadą iškovos pirmenybių nugalėtojos, o 2-5 vietas užėmusios rinktinės dėl teisės žaisti Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinėse žaidynėse varžysis papildomame atrankos turnyre.

Lietuva - Baltarusija 66:68 (10:16, 9:17, 24:18, 23:17).

Lietuva: K.Nacickaitė 21 taškas (4/10 trit., 5 kl.), M.Grigalauskytė 13, V.Kuktienė (8 atk. kam.) ir M.Solopova po 7, S.Okockytė 6.

Baltarusija: A.Veramejenka 15 (9 atk. kam.), T.Likhtarovič 14, L.Harding 12 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), K.Snycina 11, M.Papova 10.



Rungtynių eiga:

4 kėlinys. Lietuva - Baltarusija 66:68 (10:16, 9:17, 24:18, 23:17).

Kėlinio pradžioje ant parketo pasirodė nuo pirmo kėlinio vidurio nežaidusi Gintarė Petronytė. Vidurio puolėjos įėjimas į aikštę kardinaliai įvykių nepakeitė, tačiau komandos draugės pajuto, jog gali išgelbėti dar vienas rungtynes.

Likus dviem minutėms iki mačo pabaigos lietuvėms pavyko sušvelninti rezultatą iki 5 taškų (53:58).

Mačo pabaigoje po Kamilės Nacickaitės tritaškio baltarusių pranašumas aptirpo iki 2 taškų (66:68). Varžovės nesugebėjo sėkmingai išsimesti kamuolio ir likus pusantros sekundės mūsiškės turėjo šansą išsigelbėti, tačiau atlikti sėkmingo metimo nepavyko.

3 kėlinys. Lietuva - Baltarusija 43:51 (10:16, 9:17, 24:18).

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nepakito. Baltarusės dominavo aikštėje ir net buvo įgiję rekordinį 19 taškų pranašumą (39:20).

Tačiau tuomet lietuvės pabudo ir, laimėję atkarpą net 13:0, sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vienženklio skaičiaus - 33:39. Prie šio spurto labiausiai prisidėjo Santa Okockytė. Nenuilstanti gynėja nevengė imtis iniciatyvos ir tai visiškai pasiteisino.

Pajutę pavojų, baltarusės vėl šovė į priekį - 49:39.

2 kėlinys. Lietuva - Baltarusija 19:33 (10:16, 9:17).

Antrajame kėlinyje baltaruses į priekį tempė ilgametė komandos lyderė Tatsiana Likhtarovič. Po jos kelių iš eilės sėkmingų reidų varžovės atitrūko - 24:17.

Be Gintarės Petronytės lietuvėms puolime sekėsi labai sunkiai. Baltarusės pagavo ritmą ir pradėjo pavojingai tolti - 26:17.

Tačiau tuo mūsiškių problemos nesibaigė. 10:0 laimėta atkarpa leido baltarusėms įgyti 15 taškų pranašumą - 32:17.

1 kėlinys.  Lietuva - Baltarusija 10:16.

Rungtynes rezultatyvia ataka pradėjo Gintarė Petronytė, tačiau baltarusės į tai atsakė taikliu tolimu metimu. Į dar vieną sėkmingą mūsų vidurio puolėjos ataką, taikliu metimu atsakė natūralizuota Baltarusijos rinktinės amerikietė Lindsey Harding. Dar du sėkmingi baltarusių antpuoliai ir jos priekyje - 9:4.

Pirmajame ketvirtyje mūsiškės akivaizdžiai strigo puolime. Per pirmas 10 minučių Manto Šerniaus auklėtinės niekaip nerado kelio link varžovių krepšio ir sukrapštė tik dešimt taškų. Vienintelė paguoda, kad ir baltarusės nespindėjo.

Pirmo kėlinio antroje pusėje nugarą susižeidė Gintarė Petronytė. Vidurio puolėja aikštėje pasirodė tik ketvirto kėlinio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius