Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 22

Olimpinio krepšinio prognozės: kas taps čempionais ir kas sustabdys Luką?

Jau po kelių dienų Tokijuje startuos olimpinis krepšinio turnyras. Nors jame pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atkūrimo nebus Lietuvos rinktinės, dėl aukso susiremsiančios dvylika kitų komandų žada nepakartojamą reginį. Kuri iš jų taps stipriausia? Į šį klausimą bandė atsakyti net 83 sporto žurnalistai iš viso pasaulio, tarp jų ir 15min atstovas.
Kevinas Durantas (kairėje) ir Luka Dončičius
Kevinas Durantas (kairėje) ir Luka Dončičius / Scanpix ir 15min nuotr.

Nors pasiruošimą olimpinėms žaidynėms pradėjo dviem nesėkmėmis, taip per tris dienas pralaimėdami tiek pat draugiškų rungtynių, kiek per ankstesnius 29 metus, amerikiečiams vis dar klijuojama turnyro Tokijuje favoritų etiketė.

„RunRepeat“ žurnalisto Dimitrije Čurčičiaus atliktos apklausos rezultatai parodė, kad net 72,3 proc. respondentų vis dar tiki JAV rinktinės šansais laimėti ketvirtą olimpinį auksą iš eilės.

Jiems rimčiausią konkurenciją turėtų sudaryti draugiškose rungtynėse amerikiečius jau parklupdžiusi Australija (10,8 proc. laimėti auksą) ir pasaulio čempionė Ispanija (9,6 proc.).

Pastarąją daugiausiai apklaustųjų mato olimpinių žaidynių finale metančią iššūkį JAV krepšininkams – ispanų finale laukia 34,9 proc. respondentų. Slovėnus tarp dviejų geriausių komandų olimpiniame turnyre įrašė 20,5 proc., o australus – 19,3 proc. sporto žurnalistų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas (kairėje) prieš Pau Gasolį
AFP/„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas (kairėje) prieš Pau Gasolį

Iš viso į medalius turėtų pretenduoti 10 iš 12 turnyre dalyvausiančių rinktinių – tiek jų gavo bent vieną balsą uždavus klausimą, kurios komandos lips ant prizininkų pakylos.

Beveik neabejojama, kad ant jos bus JAV (97,6 proc.) ir Ispanija (70,7 proc.), dideli šansai duodami Australijai (48,8 proc.) ir Slovėnijai (45,1 proc.), kiek mažesnė dalis respondentų tiki Prancūzijos galimybėmis (28 proc.). Likusius balsus pasidalijo Italija (4,9 proc.), Argentina (3,7 proc.), Nigerija (2,4 proc.), Čekija ir Vokietija (abi – 1,2 proc.), o balsų negavo tik Japonija ir Iranas.

Respondentų apklausoje taip pat buvo klausta, kas Tokijuje demonstruos geriausią puolimą ir gynybą. Pirmoje kategorijoje be konkurencijos nugalėjo JAV (75,9 proc.), o antroje į pirmą vietą taikėsi Ispanija (30,1 proc.) ir Prancūzija (26,5 proc.).

„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas prieš Matthew Dellavedovą
„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas prieš Matthew Dellavedovą

Į klausimus, kas Tokijuje labiausiai nustebins ir labiausiai nuvils, daugiausiai kartų pateikti atsakymai buvo atitinkamai Slovėnija (42,2 proc.) ir Prancūzija (26,5 proc.).

Sporto žurnalistai iš viso pasaulio sulaukė klausimų ir apie geriausius turnyro žaidėjus.

Nors olimpinėse žaidynėse naudingiausio žaidėjo prizas (MVP) nėra teikiamas, jei toks būtų, realiausia, kad jį pasiglemžtų JAV rinktinės žvaigždė Kevinas Durantas – taip mano beveik pusė, 49,4 proc., apklaustųjų.

Vis dėlto ne jis, o Slovėnijos megatalentas Luka Dončičius matomas kaip būsimasis statistinis olimpinio turnyro lyderis. Anot sporto žurnalistų, jis turėtų tapti ir rezultatyviausiu (51,8 proc.), ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų (55,4 proc.) atliksiančiu žaidėju.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Luka Doncic
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Luka Doncic

Savo ruožtu geriausiu kovotoju dėl kamuolių turėtų tapti Prancūzijos bokštas Rudy Gobert'as – taip mano net 59 proc. respondentų.

Olimpinis krepšinio turnyras prasidės liepos 25 dieną ir tęsis iki rugpjūčio 8-osios.

Daugiau informacijos apie sporto žurnalistų prognozes prieš olimpinį krepšinio turnyrą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius