-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 18

„Pacers“ bosas turi neįprastą problemą su Domantu Saboniu

Domantas Sabonis greitai užsirekomendavo naujoje darbovietėje. Prieš debiutą „Indiana Pacers“ klube oficialiose rungtynėse lietuviui piešiami gražūs 2017–2018 m. sezono kontūrai. 21-erių puolėju labai patenkintas ir „Pacers“ vadovas Kevinas Pritchardas, kuris su krepšininku turi neįprastą problemą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Per trejas NBA ikisezonines rungtynes D.Sabonis rinko vid. 12,3 taško ir 8,3 atkovoto kamuolio. Bet ne šie skaičiai labiausiai sužavėjo „Pacers“ krepšinio operacijų prezidentą.

Kalbėdamas apie 211 cm ūgio krepšininko atsidavimą krepšiniui, K.Pritchardas net pritrūko žodžių.

„Domas... Mes negalime jo išspirti iš salės. Kartais tiesiog prašom jo iš ten išeiti“, – juokėsi „Pacers“ generalinis vadybininkas ir krepšinio operacijų prezidentas.

Nors daugelis nuvertino „Pacers“ mainus su „Oklahoma City Thunder“, kuriuose Indianos ekipa už NBA superžvaigždę Paulą George'ą gavo tik Victorą Oladipo ir Domantą Sabonį, K.Pritchardas purto galvą.

„Mes jaučiamės labai gerai. Turime tokius žaidėjus, kokių ir norėjome. Tai puikūs žmonės, kurie dievina krepšinį. Mums dabar labai svarbi vienybė, kovingumas, pasitikėjimas. O tie vyrukai yra nuostabūs“, – pasakojo Larry Birdą pakeitęs 50-metis amerikietis.

Tuo tarpu su „Pacers“ ekipa keliaujantis žurnalistas Markas Montiethas prognozuoja, kad sezono metu D.Sabonis išsikovos vietą starto penkete.

Ikisezoninėse rungtynėse lietuvis kildavo nuo atsarginių suolo, tačiau toks jo žaidimas turėtų būti įvertintas paaukštinimu rotacijoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Milesas Turneris
„Scanpix“/AP nuotr./Milesas Turneris

„Manau, kad Sabonis dažnai leis laiką aikštėje kartu su Milesu Turneriu, – apie lietuvio ir geriausio „Pacers“ žaidėjo tandemą kalbėjo M.Montiethas. – Sabonis gali gerai žaisti baudos aikštelėje, o Turneris mėgsta žaidimą prie perimetro. Gynyboje prie perimetro abu turės problemų, bet kompensuos tą savo puolimu.

Be to, jie geriausiai kovoja dėl kamuolių visoje komandoje. Nežinau, ar Sabonis geresnis kovotojas po krepšiu už Thaddeusą Youngą, bet jis starto penketo kalibro žaidėjas. Juk jau praėjusį sezoną jis žaidė starto penkete Oklahomoje. Be jokios abejonės, Sabonis ten patobulėjo ir turi visas galimybes startuoti Indianoje.

Tik nežinau, ar jis jau geresnis krepšininkas už Youngą, kuris, mano akimis, kiek nuvertintas. Tiesa, Sabonis yra universalesnis už Youngą ir jam dar tik 21-eri. Todėl manau, kad Indianai bus geriausia pakelti Sabonį į starto penketą.

Jis nuo suolo gali keisti tiek sunkųjį kraštą, tiek centrą, todėl susirinks minučių kaip starto penketo narys.“

„Pacers“ NBA sezoną pradės artimiausią naktį. 2 val. Lietuvos laiku. Indianos krepšininkai namuose priims „Brooklyn Nets“ ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius