Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 24

Pakeistas FIBA Čempionų lygos formatas: „Rytas“ žais tik prieš tris komandas

FIBA Čempionų lyga prieš pat naujojo sezono startą nusprendė pakeisti reguliariojo sezono formatą. Pirmąsyk šiame turnyre žaisiantis Vilniaus „Rytas“ dabar rungtyniaus nebe aštuonių, o tik keturių komandų grupėje.

Pasitarę su sveikatos atstovais ir įvertinę Pasaulio sveikatos organizacijos pateiktus duomenis, Čempionų lygos vadovai nusprendė atsisakyti keturių grupių po aštuonias komandas formato ir pakeisti jį į aštuonias grupes po keturias ekipas.

Sprendimas grindžiamas tuo, kad tokiu būdu bus sumažintas kelionių skaičius ir užtikrintos galimybės suderinti Čempionų lygos kovas su nacionalinėmis pirmenybėmis.

Naujosios grupės buvo sudarytos pagal liepą ištrauktus burtus ir komandų pajėgumo krepšelius, į kuriuos komandos buvo suskirstytos prieš juos.

„Rytas“ rungtyniaus E grupėje, kur Donaldo Kairio treniruojamos komandos varžovais bus Atėnų „Peristeri“ (Graikija), Strasbūro SIG (Prancūzija) ir Rygos VEF (Latvija) komandos.

Pagal liepą ištrauktus burtus vilniečiai dar turėjo žaisti su Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija), Sasario „Dinamo“ (Italija) su Eimantu Bendžiumi ir Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) komandomis. Be to, grupėje būtų buvusi ir komanda iš Čempionų lygos atrankos turnyro.

Progą rungtyniauti Čempionų lygoje vis dar turi ir Klaipėdos „Neptūnas“, kuris ketvirtadienio vakarą žais lemiamas atrankos rungtynes prieš Minsko „Cmoki“ klubą.

Jei patektų į pagrindinį turnyrą, uostamiesčio krepšininkai C grupėje susirungtų su Atėnų AEK (Graikija), savo sudėtyje turinčiu Joną Mačiulį, Šolė „Basket“ (Prancūzija) ir Holono „Hapoel“ (Izraelis).

Komandos grupių etape sužais po šešerias rungtynes (tris namuose ir tris išvykoje), o į kitą etapą pateks po dvi geriausias ekipas.

Reguliarusis sezonas vyks nuo spalio iki sausio, o pirmojo turo susitikimai bus žaidžiami spalio 20-21 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius