Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 10 04

Palikęs „Barca“ metė akmenį į Šaro daržą: „Man – ne 20 metų, aš žinau, kaip žaisti“

Nickas Calathesas turėjo dar vieną sezoną galiojusią sutartį su „Barcelona“, tačiau vasarą pakeitė komandą ir atvertė naują karjeros puslapį Stambulo „Fenerbahče“ klube.
Nickas Calathes ir Šarūnas Jasikevičius
Nickas Calathesas ir Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ambicingą sudėtį subūrusioje Turkijos ekipoje, kaip ir Graikijos rinktinėje, jis klausys tautiečio Dimitrio Itoudžio nurodymų.

Atvirą interviu Turkijos televizijai „S Sport“ davęs įžaidėjas nevengė kritikos Šarūnui Jasikevičiui, „Barcelona“ strategui. Kalbos apie jų nesutarimus sklandė jau kurį laiką.

„Kaip žaidėjas, nori turėti šiek tiek laisvės. Ypač kai man – ne 20 metų, aš žinau, kaip žaisti“, – atvirai rėžė N.Calathesas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nickas Calathes ir Šarūnas Jasikevičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nickas Calathes ir Šarūnas Jasikevičius

„Manau, kad Barselonoje svarbiau yra sistema. Šaras labiau viską kontroliuoja. Čia, Stambule, treneris D.Itoudis duoda žaidėjams laisvę, leidžia priimti sprendimus aikštėje ir suteikia labai daug pasitikėjimo. Jis tiki tavimi ir leidžia kontroliuoti rungtynes.

Žinoma, kartais jis sustabdo rungtynes ir liepia mums daryti tai, ko nori jis, bet jis supranta, kad turime daug veteranų ir ką mes sugebame aikštėje. Būdamas žaidėju, manau, kad iš žaidėjo gauni daugiausia, kai leidi jam žaisti“, – tęsė naujasis „Fenerbahče“ įžaidėjas.

„Mano galva, įžaidėjas turi jausti tai, kas vyksta rungtynėse. Galbūt jis netgi turi geresnį jausmą, nei treneris, kuris stovi šalia aikštės. Jei suteiki žaidėjui laisvę priimti sprendimus, aš manau, kad sezono pabaigoje iš to žaidėjo gausi viską, ką jis sugeba geriausiai. Taip pat ir iš komandos.

Kaip žaidėjas, tu to ir nori. Nesakau, kad Šaras kontroliavo viską, bet nori žaisti laisvai. Žinoma, kartais kontrolės reikia, bet tai turi būti abipusis pasitikėjimas. Kartais turi leisti savo žaidėjams žaisti“, – teigė N.Calathesas.

„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nickas Calathesas
„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nickas Calathesas

Didžiausios kritikos visos savo karjeros metu graikas susilaukia dėl nestabilaus metimo iš toli. Eurolygoje praėjusį sezoną jis pataikė 31,7 proc. tritaškių.

„Aš visada buvau žaidėjas, kuris aikštėje duoda daug ką. Kalbu apie atkovotus kamuolius, perdavimus, gynyba. Žinoma, nesu visų laikų geriausias snaiperis. Jei pataikyčiau 50 proc. tritaškių, manęs čia nebūtų. Aš žaisčiau NBA lygoje.

Tačiau nemanau, kad esu prastas metikas. Manau, šiemet būsiu taiklesnis, bet pamatysime. Jaučiu, kad metimai įkris. Šią vasarą aš labai dar dėl to dirbau“, – atskleidė N.Calathesas.

FIBA.com nuotr./Nickas Calathes
FIBA.com nuotr./Nickas Calathes

Jis taip pat paaiškino, kodėl parašą padėjo po sutartimi su „Fenerbahče“, o ne Atėnų „Panathinaikos“ klubu, kuriame žaidė praeityje ir laimėjo Eurolygą. PAO garsiai viliojo N.Calathesą sugrįžti, o Graikijoje jis būtų prisijungęs prie lietuvių Mariaus Grigonio ir Artūro Gudaičio.

„Aš norėjau eiti į komandą, kuri turi didžiausią galimybę laimėti. Esu vyresnis ir noriu turėti šansą laimėti Eurolygą dar sykį. Jei pažiūrėsime į „Fenrbahče“ sudėtį, tai buvo geriausia vieta ir geriausiai man tikusi komanda“, – pareiškė 33-ejų įžaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius