Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 18

Pamatykite: grandiozinis 38-erių A.Sabonio sugrįžimas į Eurolygą su „Žalgirio“ apranga

Oficialus Eurolygos žiniasklaidos partneris 15min kviečia į vakaro krepšinio seansą, kuriame – dar vienas Lietuvai reikšmingas istorinis momentas. Eurolyga į savo „Klasikinių rungtynių“ rubriką įtraukė grandiozinį Arvydo Sabonio sugrįžimą į Eurolygą, kai jam buvo 38-eri.

Kviečiame stebėti pirmąjį 2003-2004 m. sezono Kauno „Žalgirio“ mačą Eurolygoje su Atėnų „Panathinaikos“ ir Arvydu Saboniu ant parketo 15min feisbuko kanale ir šioje 15min naujienoje, transliacijos pradžia 17 val. 45 min.

A.Sabonis dar galėjo likti „Portland Trail Blazers“ klube ir gauti milijoninį atlyginimą, tačiau širdis kvietė grįžti namo ir baigti karjerą ten, kur ji ir prasidėjo – Kaune, „Žalgiryje“.

Pilnutėlė Kauno sporto halė 2003-ųjų lapkričio 6-ąją susirinko pamatyti Sabo sugrįžimo.

Varžovas buvo galingas – Eurolygos grandas Atėnų „Panathinaikos“ su Željko Obradovičiumi prie šoninės linijos, Dimitriu Diamantidžiu, Mike'u Batiste'u, Arrieliu McDonaldu, Darrylu Middletonu ir Jaka Lakovičiumi aikštėje.

Bet ir „Žalgiris“ išrikiavo smagią komandėlę.

Šalia Arvydo Sabonio, žalgiriečių starto penkete į aikštę išbėgo ilgametis sirgalių numylėtinis Tanoka Beardas, šoklusis Dainius Šalenga, taiklusis Miroslavas Beričius bei sumanusis įžaidėjas Edas Cota.

Nuo suolo vėliau tose rungtynėse į žaidimą puikiai įsijungė Paulius Jankūnas. Debiutinėse savo rungtynėse su „Žalgirio“ apranga vos 19 metų sunkusis kraštas – dabar komandos kapitonas, per 28 minutes pelnė 12 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

A.Sabonis išsišiepęs stojo kovoti dėl pirmojo ginčo kamuolio, nors pirmųjų jo taškų iš žaidimo teko pralaukti visą pirmąjį kėlinį. Halė užgniaužusi kvapą galiausiai galėjo iškvėpti, kai Sabas įrideno pirmąjį metimą antrojo ketvirčio pradžioje.

Sabui reikėjo laiko nusigramdyti rūdis, bet trečiajame kėlinyje veteranas pademonstravo klasišką žaidimą. Vien per trečiąjį ketvirtį centras pelnė 11 iš 15 savo taškų ir įkvėpė „Žalgirį“ spurtui, po kurio žalgiriečiai pabėgo į priekį dviženkliu skirtumu.

VIDEO: „urBONUSas“: Žydrūnas Ilgauskas, negirdėtos istorijos ir jo tiltas su Lietuva

„Žalgiriui“ teko ginti įgytą persvarą, bet A.Sabonis baigė rungtynes laimingas – prie pergalės 80:74 jis pridėjo 15 taškų (4/6 dvit., 7/10 baud.), 9 atkovotus kamuolius, 1 rezultatyvų perdavimą, 1 perimtą kamuolį, 8 išprovokuotas pražangas ir 26 naudingumo balus.

Nors Dainius Šalenga ir Miroslavas Beričius surinko po 18 taškų, Sabas buvo naudingiausias nugalėtojų gretose.

Gruodį A.Saboniui suėjo 39-eri, bet Eurolyga išvydo istorinį pasirodymą. Veteranas 2003-2004 m. sezoną rinko vid. 16,7 taško (61,3 proc. dvit., 36,6 proc. trit.), 10,7 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo, po 1 perimtą kamuolį, 1,6 bloko ir 26,3 naudingumo balo vos per 28 žaidimo minutes.

Sabas buvo išrinktas naudingiausiu tiek reguliariojo sezono, tiek „Top 16“ etapo žaidėju. Ir tik stebuklas Tel Avive atskyrė A.Sabonį nuo Eurolygos finalo ketverto, o gal ir čempionų titulo.

VIDEO: „urBONUSas“: Marius Grigonis – ateitis „Žalgiryje“ ir kitoks Aleksoto vaikio sugrįžimas namo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius