-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 13

Paskutinės dienos sprendimas: R.Giedraičio norų nepakeitė ir naujas „Ryto“ pasiūlymas

Rokas Giedraitis Vilniaus „Ryto“ arenoje su Deividu Gailiumi tritaškių žaidime varžėsi su Mindaugo Kuzminsko ir Ado Juškevičiaus pora. Vos prieš mėnesį dar būtų sakoma, kad R.Giedraitis plėšė namų arenos tinklelius, tačiau legionieriaus duonos ir naujų iššūkių suviliotas šiaulietis dabar – Berlyno ALBA ekipos narys.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nugalėti nepavyko. 3:2 pralaimėjom šiandien, bet vakar laimėjom“, – apie tolimų metimų varžytuves treniruotės pabaigoje 24sek pasakojo R.Giedraitis.

Puolėjas prie Lietuvos rinktinės prisijungė tik sekmadienį. Tądien jis nusileido Vilniuje ir atvyko į „Siemens“ areną, kurioje jau vyko draugiškas mūšis su Latvija. Lietuviai gavo brolišką antausį 80:97 ir išėjo daryti namų darbų.

Dainius Adomaitis kalbėjo, kad R.Giedraičio ir Renaldo Seibučio, taip pat nežaidusio prieš Latviją, prisijungimas komandai yra labai svarbus.

„Perimetre turėjome daugiausia bėdų, tiek gynyboje, tiek puolime, taip kad jie čia turės svarbų vaidmenį”, – kalbėjo rinktinės treneris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

Berlyno ALBA naujokas prie nacionalinės komandos vėliau prisijungė, nes su naująja komanda dalyvavo draugiškame turnyre. Paskutinėse rungtynėse jis surinko 18 taškų ir padėjo Vokietijos ekipai palaužti Las Palmo „Gran Canaria“ klubą.

R.Giedraitis su Vilniaus „Rytu“ dar turėjo sutartį vienam sezonui, tačiau, 24sek žiniomis, iš sostinės sparnus pakėlė paskutinę sutartyje numatyto išvykimo dieną. Kaip pasakojo pats krepšininkas, noras išmėginti legionieriaus vaidmenį nugalėjo ir „Ryto“ vadovų paruoštą naują sutartį.

Ketvirtadienio popietę R.Giedraitis su komandos draugais rinktinėje jau sėdo į lėktuvą ir užsakomuoju reisu išvyko į Osijeką, kur penktadienį laukia pasaulio čempionato atrankos mūšis su keturių NBA žaidėjų atstovaujama Kroatija.

Prieš pat išvyką į svarbias rungtynes R.Giedraitis 24sek papasakojo apie artėjančią akistatą, naująją karjeros stotelę ir kodėl vis dėlto paliko Vilniaus „Rytą“.

– Teko tik iš šalies stebėti tik dalį rungtynių su latviais, kiek blogas buvo įspūdis, kurį paliko rungtynės?

– Tai yra pasiruošimas. Kad ir nepasisekė, pasimokėm iš klaidų, stengsimės jų nekartoti. Pasižiūrėjom vaizdo įrašą, išanalizavom, viskas turėtų būti gerai.

– Į Kroatijos rinktinę atvyko ir NBA žaidėjai, dabar jiems atrankoje svyla padai, ko galima laukti iš varžovų?

– Mes žinom, kad D.Šaričius ir B.Bogdanovičius yra individualiai stiprūs, todėl jie tikriausiai bandys viską patraukti ant savęs, bet mes esame pasiruošę juos sustabdyti.

– Tai yra žaidėjai, kuriuos visiškai uždaryti yra beveik neįmanoma, tačiau kaip reikia gintis, kad juos bent jau pavyktų pristabdyti?

– Su komandine gynyba, manau, reikia padėti vienas kitam.

– Pats išvykai į Berlyną, kokie įspūdžiai iš ten?

– Organizacija tikrai super, aukščiausio lygio. Viskas padėta ant lėkštutės, tik ateik ir dirbk. Pats miestas – didelis, kol kas esu viskuo patenkintas: tiek organizacija, tiek treneriais, tiek komandos draugais. Visi padeda, tikrai viskas super.

– O nėra keista taip greitai sugrįžti į tą pačią „Ryto“ areną?

– Čia – tik geriausi prisiminimai, smagu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė prieš kova su kroatais
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė prieš kova su kroatais

– Skaičiau, kad, prieš išvykstant į Berlyną, teko kalbėtis su Mariumi Grigoniu, ką jis papasakojo ir kiek tame tiesos buvo?

– Viskas, ką papasakojo, tai taip ir buvo. Sakė, kad būsiu patenkintas, kad viskas bus gerai, kad patiks ir treneris, ir komanda, nes liko šeši pagrindiniai žaidėjai. Sakė, kad viskas bus gerai, kol kas visą tą mėnesį taip ir buvo.

– Draugiškose ALBA rungtynėse pačiam sekasi tikrai gerai, treneris pasitikėjimą rodo. Ar teko kalbėtis su treneriu apie savo vaidmenį? Ko jis tikisi iš tavęs?

– Apie vaidmenį nekalbėjome. Visi nori laimėti, taip pat ir mes. Savo vaidmenį tikrai turėsiu, kol kas juo esu patenkintas. Reikia tik laimėti.

– Kiek žinau, išvykimo iš „Ryto“ galimybe buvo pasinaudota paskutinę termino dieną. Kaip viskas vyko ir kodėl viskas nusitęsė?

– Tiesiog gavau pasiūlymą ir pagalvojau, kad norėčiau pabandyti save kitur, ne tik Lietuvoje. Paskui gal ir nebūtų buvę šansų, vis tiek jau 26 metai, gal jau reikia pabandyt save kaip legionierių. Nusprendžiau, kad išvažiuoju iš Vilniaus. Tikrai buvo sunkus sprendimas, bet apsisprendžiau, kad reikia ko nors naujo.

Tikrai buvo sunkus sprendimas, bet apsisprendžiau, kad reikia ko nors naujo

– O „Rytas“ nebandė išlaikyti? Ar neturėjo progos?

– Turėjo, jie rodė susidomėjimą, bandė viską, kad čia likčiau, bet jau buvau apsisprendęs, kad noriu išvažiuoti. Tikrai buvo sunku, kai „Rytas“ pasiūlymą naują vėl pateikė, tai buvo toks svarstymas „likti ar nelikti“. Čia viskas buvo tikrai super, todėl išvykti buvo sunku, bet sakau, nugalėjo noras išmėgint legionieriaus duoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius