-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 15

Penkias dienas nieko nevalgęs Jonas Valančiūnas: „Buvau kosmose“

Jonas Valančiūnas sukandęs dantis aštuntfinalyje stumdėsi su 122 kg svorio gruzinų galiūnu Zaza Pačulija. „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas turi potencialo atsilaikyti prieš „Dallas Mavericks“ naujoką, bet, greičiausiai, tik ne po penkių dienų be maisto. „Vakar buvo toks labai „lievas“ jausmas. Buvau kosmose. Dar neatsigaunu. Penkias dienas nieko nevalgęs... Negaliu teisintis, bet tikrai nebuvo lengva“, – 24sek.lt tikino J.Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

23 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas pirmadienio treniruotėje dėjimais beveik laužė lankus, aktyviai treniravosi su Gintaru Krapiku ir prakaitavo ne mažiau nei per rungtynes.

Per šias dvi laisvas dienas iki ketvirtfinalio su Italija Lietuvos rinktinė tikisi iki galo pastatyti rotavirusą persirgusį lyderį ant kojų.

„Džiugu, kad gavome šansą eiti toliau. Turime dvi dienas. Jau pradedu įeiti į ritmą ir po truputį atsigaunu“, – 24sek.lt sakė J.Valančiūnas jau kur kas žvalesnis.

Nevalgė penkias dienas

Prieš grupės varžybų rungtynes su Estija virusą pasigavęs J.Valančiūnas kankinosi nuo nedėkingos ligos simptomų. Kankinosi jis ir viešbučio kambaryje per kompiuterį stebėdamas, kaip be jo lietuviai iki paskutinės sekundės draskėsi su estais, kol galiausiai laimėjo 64:62.

J.Valančiūno statistika Europos čempionate
Minutės Taškai Atk. kam. Blk.
25,8 15,4 (52,5 proc.) 8 1,4

„Tikėjau, kad jau prieš estus kaip nors susikausime ir laimėsime. Aišku, gal buvo tikėtasi, kad laimėsime smarkiai, bet pergalė yra pergalė“, – pabrėžė J.Valančiūnas.

Į aikštę jis sugrįžo praėjus dviem paroms nuo pirmųjų viruso simptomų. Paskutinėse grupės rungtynėse dėl pirmosios vietos su Čekija J.Valančiūnas turėjo žaisti 10 minučių. Toks buvo gydytojų ir trenerio planas.

J.Valančiūnas žaidė 29 minutes, išbuvo pratęsimą, pelnė 13 taškų, atkovojo 10 kamuolių, blokavo 3 metimus ir užgesino čekų lyderį Janą Vesely.

„Pasikeitė planas“, – šyptelėjo Jonas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas

Iš lovos – į aikštę

Pasirodo, rungtynėse su Čekija jis žaidė turėdamas temperatūros. Krepšininkas vis dar jautė rotaviruso simptomus.

Gydytojai manė, kad gal išeis į naudą, jei krepšininkas sužais 10 minučių ir intensyviai išprakaituos. Išprakaitavo. Po mačo duodamas interviu, visas permirkęs nuo prakaito aukštaūgis vos pastovėjo ant kojų.

J.Valančiūno pasirodymas buvo didvyriškas. „Centras“ kartais net pasiprašydavo keitimo, bet drąsiai veržėsi į aikštę. Kai Antanas Kavaliauskas greitai užsidirbo antrąją asmeninę pražangą, šalia atsarginių suolo susitiko J.Valančiūno ir J.Kazlausko akys.

„Aš galiu žaisti, treneri!“ – sušuko JV.

Po rungtynių su Čekija J.Valančiūnas dar tris dienas gulėjo lovoje ir niekur nėjo. Mestas į aikštę rungtynėse su Gruzija, J.Valančiūnas neprilygo Z.Pačulijai, bet jo užduotis gynyboje puikiai įvykdė Robertas Javtokas.

O puolime viską kompensavo Jonas Mačiulis.

„Kaip matėme su Gruzija, dar nedirba niekas“, – prisipažino J.Valančiūnas.

Stojasi ant kojų

Bet Jonas aikštėje jaučiasi vis tvirčiau. Laisvas dienas iki ketvirtfinalio jis išnaudoja individualioms treniruotėms. Prieš italus jis jau turėtų žaisti visa jėga.

„Turėjome neblogą treniruotę. Pasitarėme su daktarais, kad reikia padaryti gerą treniruotę: uždeginti kojas, išprakaituoti ir įeiti į ritmą. Padaryti stiprią treniruotę. Su treneriu Gintaru Krapiku atlikome metimus, padirbėjome gynyboje, buvo įvairiausių judėjimų, kad įjungtume kojas“, – džiaugdamasis, kad jaučiasi vis tvirčiau, nuotaikingai pasakojo J.Valančiūnas.

Į ketvirtfinalį praslydome be J.Valančiūno, nes turėjome kitą nuostabų Joną – Mačiulį. Bet akivaizdu, kad prasidėjus kovai dėl aukščiausių vietų, galingas ir gerai besijaučiantis J.Valančiūnas yra labai laukiamas J.Kazlausko rikiuotėje.

VIDEO: "Eurobasket 2015" lemiamų kovų namai - Lilio futbolo stadionas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius