Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 01

Per kančias – į žvaigždes: „Žalgiris“ sutrypė „Barcelona“ ekipą

Į reguliariojo Eurolygos sezono finišo tiesiąją išvažiavęs Kauno „Žalgiris“ (15-9) kovėsi kaip bulius ir namuose iškovojo itin svarbią pergalę. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 90:74 (19:15, 25:19, 26:16, 20:24) nugalėjo „Barcelona“ (7-17) ekipą ir žengė dar vieną žingsnį atkrintamųjų link.
Aaronas White'as
Katalonų iššūkis: „Žalgiris“ - „Barcelona“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kauniečiai nepabijojo nei šalčio, nei sniego – į areną sugužėjo 14 447 sirgaliai.

Rungtynės prasidėjo su didele energija, tačiau aikštės šeimininkai nesugebėjo atsiplėšti nuo varžovų.

Lūžis įvyko antrajame kėlinyje, kuriame netrūko emocijų proveržių. Ketvirtis buvo pažymėtas ir krauju – galvomis susidūrė Vasilije Micičius ir Adrienas Moermanas. Abiems krepšininkams iš galvų bėgo kraujas, abu jie nukulniavo į rūbinę, tačiau vėliau sugrįžo ir tęsė rungtynes.

Po pertraukos aikštės šeimininkai ir toliau nemažino apsukų bei didino atotrūkį, kuris prieš paskutinį ketvirtį išaugo jau iki 20 taškų.

Paskutinis kėlinys buvo daugiau formalumas. Per jį žalgiriečiai pažaidė ir publikai, o sirgaliai nesinervindami galėjo skaičiuoti minutes, likusias iki pergalės.

A.Toupane'as tapo tikru galvos skausmu svečių gynybai. Prancūzas pelnė 21 tašką ir pataikė visus 4 mestus tritaškius.

Kevinas Pangosas, nors ir prametė 6 tolimus metimus, tačiau rungtynes užbaigė su 18 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katalonų iššūkis: „Žalgiris“ - „Barcelona“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katalonų iššūkis: „Žalgiris“ - „Barcelona“

Iškalbinga kovos po krepšiu statistika – „Žalgiris“ susirinko net 12 kamuolių puolime („Barca“ – 5) ir kovą po lenta laimėjo 32:22.

Taip pat svečius skandino klaidos. Nors kauniečiai yra dažniausiai klystanti turnyro komanda, „Barcelona“ ketvirtadienį aikštės šeimininkams padovanojo net 16 kamuolių, o „Žalgiris“ suklydo 12 kartų.

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai dvitaškius metė 59 proc. taiklumu (23/39), o tritaškius – 42 proc. (10/24).

„Barcelona“ puikiai pataikė iš artimesnių distancijų (22/32 dvit., 69 proc.), tačiau tolimi metimai dažnai skriejo pro šalį (6/21 trit., 29 proc.).

„Žalgiris“: A.Toupane'as 21 (4/6 dvit., 4/4 trit.), K.Pangosas 18 (4/6 dvit., 2/8 trit., 5 rez. perd.), A.White'as 11 (5 atk. kam., 3 per. kam.), B.Daviesas ir A.Milaknis po 9, E.Ulanovas 7 (7 rez. perd., 5 atk. kam.), A.Kavaliauskas 6, V.Micičius 4 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 3, P.Valinskas 2.

„Barcelona“: P.Oriola 18 (5 atk. kam.), A.Tomičius 11, P.Koponenas 10, J.C.Navarro 8 (0/6 trit.).

VIDEO: „Žalgiris“ – „Barcelona“

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – „Barcelona“

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 90:74 (19:15, 25:19, 26:16, 20:24)

40 min. Rungtynių pabaiga buvo daugiau formalumas ir kauniečiai iškovojo jau 15-ąją pergalę Eurolygoje!

38 min. „Tik ne per mano pamainą“, – varžovui bloku pasakė P.Jankūnas. Šaras ir „Žalgirio“ suolas negailėjo ne tik aplodismentų, bet ir išspaudė šypsenas – 87:69.

37 min. A.Toupane'as negali nepataikyti! Prancūzas pelnė jau 18-ąjį savo tašką – 86:67.

36 min. Dvi iš eilės rezultatyvios katalonų atakos privertė Šarą paprašyti minutės pertraukėlės – 81:65.

35 min. Tokios atakos turėtų išmušti varžovus iš vėžių: 22 sekundes kauniečiai ramiai žaidė ir laukė šanso atakuoti, o tiksint paskutinėms atakos laiko sekundėms A.White'as prasiveržė ir pelnė du taškus. Jau kitoje atakoje tritaškį įsūdė ir 20 taškų pranašumą sugrąžino A.Toupane'as – 81:61.

33 min. Nors varžovai surengė keletą sėkmingų atakų, tačiau „Žalgirio“ vyrai ir toliau įrodinėjo, kas čia šeimininkai – 75:59.

31 min. Ką išdarinėja B.Daviesas! Amerikietis kaip tankas sugrūdo kamuolį iš viršaus ir su mėsomis, ir su P.Oriola – 73:53.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 70:50 (19:15, 25:19, 26:16)

30 min. P.Ribas nubaustas technine pražanga už ginčus su teisėjais.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Svetislavas Pešičius piktas baigia sugriaužti gumą, Juanas Carlosas Navarro beviltiškai gelbėja techninę pražangą gavusį Pau Ribą ginčuose su teisėjais, „Barcos“ vadovai plūsta keiksmais pirmojoje eilėje šalia svečių suolo, o „Žalgiris“ tiesiog taršo „Barcelona“. Kai Kauno gatvėse dabar toks chaosas, tai „Žalgirio“ arenoje viskas sudėliota į savo vietas.

29 min. Keturi iš eilės J.C.Navarro taškai priartino svečius, tačiau A.White'as ir E.Ulanovas situaciją pataisė dvitaškiais – 67:48.

27 min. B.Daviesas išlaukė momento po krepšiu ir ilgai pasisukiojęs įkrovė iš viršaus – 63:44.

26 min. A.White'as pataikė iš toli, o jau kitoje atakoje pakilo kaip naikintuvas ir susprogdino svečių krepšį – 61:44.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Žalgiriečiai po pertraukos atrodo praradę koncentraciją. Šaras nebeištvėręs dviejų Davieso klaidų iš eilės pakeitė jį Kavaliausku. O po praleisto tritaškio treneris pasodino ant suolo A.Toupane'ą. Prancūzas nustebo ir skėsčiojo rankomis, bet per minutės pertraukėlę žalgirietį nuramino D.Maskoliūnas. „Let's go, guys!“ – saviškius budino Š.Jasikevičius.

24 min. Ne 3? Tada 2+1! A.Milaknis nemetė iš toli, prasiveržė pro galinę liniją ir pelnė du taškus su varžovo pražanga – 56:44.

23 min. K.Pangosas nepataikė tritaškio, bet pats pasiėmė kamuolį ir pelnė du taškus. Vis dėlto katalonai po pertraukos atrodė kiek atsigavę ir sėkmingai užbaiginėjo atakas – 53:44.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Vasilije Micičius grįžo ant suolo. Atrodo, serbas galės grįžti ant parketo. Prakirsta kakta užklijuota storu pleistru.

21 min. A.Toupane'as kėlinį pradėjo tritaškiu, tačiau rezultatyvia ataka atsakė ir varžovai – 47:36.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 44:34 (19:15, 25:19)

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Šaras buvo sumąstęs kažkokį superplaną – aikštėje buvo penketas su Kavaliausku, White'u, Ulanovu, Masiuliu ir Valinsku. Bet akivaizdu, kad jis nepasiteisino. Po nepilnos minutės Gytis Masiulis vėl sėdo ant suolo, kur komandos draugai jį pasitiko su šypsena. Š.Jasikevičius davė jaunajam puolėjui „penkis“ ir neatrodė piktas ant žaidėjo – tiesiog jo sumanymas nepasiteisino.

20 min. P.Ribas reabilitavosi ir pataikė iš toli, o kėlinį netaikliu metimu užbaigė A.Toupane'as.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Atrodo, Vasilije Micičius turi rimtų problemų. Jis jau kurį laiką užsiliko rūbinėje, kur jam tvarstoma smarkiai prakirsta galva. Darius Maskoliūnas nelabai apsidžiaugęs perdavė žinias Šarūnui Jasikevičiui. Gali būti, kad serbas nebepasirodys aikštėje. O gaila, nes jo sąskaitoje jau buvo 4 taškai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Vasia solidžiai vadovavo žaidimui ir gerai gynėsi.

19 min. P.Valinskas atakos laiko pabaigoje metė iš toli, tačiau prieš jį prasižengė P.Ribas. Į aikštę žengė G.Masiulis – 44:31.

18 min. „Žalgiris“ puolime nusiėmė jau 9-ąjį kamuolį. Š.Jasikevičiaus auklėtiniai po lenta kaunasi kaip buliai – 42:31.

17 min. A.Daviesas sužaidė „du prieš du“ su A.Toupane'u ir pelnė du taškus, kurie persvarą padidino iki dviženklės ribos – 40:29.

16 min. Emocijos liejosi toliau. Šįkart daug pykčio teisėjai sugėrė už pražangą, kurią užfiksavo B.Daviesui – 38:29.

15 min. Komandos pradėjo žaisti itin greitą krepšinį, o puikią atkarpą galingu dėjimu užbaigė B.Daviesas – 34:27.

Pirmas kraujas – A.Moermanas ir V.Micičius susidūrė galvomis. Abu žaidėjai patraukė į rūbinę.

14 min. Verda aistros! Šaras gavo įspėjimą, tačiau juokdamasis klausė teisėjų, už ką.

J.C.Navarro išprovokavo E.Ulanovo pražangą, o lietuvis norėjo pamokyti veteraną, kad vaidinti – nevalia – 27:23.

13 min. Dar vieną tolimą bombą įkalė A.Milaknis ir skirtumas šoktelėjo iki 8 taškų, tačiau A.Heurtelis pataikė sunkų metimą ir neleido šeimininkams įsismaginti.

Traumą gavo ir šlubčiodamas aikštę paliko Adamas Hanga, kurie yra vienas pagrindinių varžovų ginklų.

12 min. V.Micičius įšovė drąsų tritaškį. A.Milakniui užfiksuota pražanga sulaukė daug švilpimo, bet pakartojimas parodė, kad arbitrai neklydo. Vis tik A.Tomičius prametė abu baudų metimus – 24:19.

11 min. Kauniečiai iki pat atakos laiko pabaigos ieškojo atakos tęsinio, tačiau puikiai išlaukė kol po krepšiu laisvas liko P.Jankūnas ir pelnė lengvus taškus. Šaras po nesėkmingo epizodo gynyboje paprašė minutės pertraukėlės – 21:19.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katalonų iššūkis: „Žalgiris“ - „Barcelona“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katalonų iššūkis: „Žalgiris“ - „Barcelona“

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 19:15

10 min. Aikštėje pasirodė ir P.Valinskas, kuris pamažu grįžta į „Žalgirio“ rotaciją Eurolygoje. Kėlinį tritaškiu uždarė P.Koponenas, tačiau paskutinę sekundę iš toli įšovė ir A.Milaknis.

8 min. „Žalgiris“ surengė puikų gynybinį pasirodymą, kai varžovai nesugebėjo išmesti kamuolio per 24 sekundes – 15:12.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Šaras prieš mačą akcentavo „Barcelona“ dominavimą po kovoje dėl lentos. Bet kol kas dominuoja žalgiriečiai. Net trys puolime atkovoti kamuoliai prieš nulį. Jeigu nepavyksta po vieną, „Žalgiris“ graibsto kamuolius po „Barcos“ krepšiu komandinėmis pastangomis. Antai Brandonas Daviesas ranka pamušė kamuolį kaip tinklininkas, o šalia buvęs Edgaras Ulanovas jį sučiupo į savo rankas.

6 min. Pirmąjį svečių tritaškį pataikė A.Hanga, dvitaškiu atsakė A.Kavaliauskas, o greitoje atakoje pasipriešinimo nesulaukė A.White'as – 13:9.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Koks superagresyvus rungtynes pradėjo Axelis Toupane'as. Ir taip jau ne pirmą kartą. Atrodo, kad Šaras prancūzui pirmosiomis minutėmis duoda užduotį įžiebti „Žalgirio“ žaidimą. Tik šįkart pakankamai sėkmingą pasirodymą sustabdė teisėjai – dėl dviejų greitų pražangų Toupsui tenka sėsti ant suolo. Šaras piktas ant arbitrų – ir dėl tų pražangų, ir prieš A.Toupane'ą nefiksuotų pažeidimų.

4 min. „Barca“ rado kelių prie aikštės šeimininkų krepšio. Žalgiriečiai neblogai kovojo dėl kamuolių puldami, tačiau kol kas didelio pranašumo tai nesukūrė.

K.Pangosas įšovė tritaškį, o kitoje atakoje ir išprovokavo varžovo pražangą puolime – 7:6.

3 min. Puikiai susitikimą pradėjęs A.Toupane'as dar vienu prasiveržimu sudraskė „Barcelona“ ekipos gynybą – 4:4.

1 min. Jau pirmoje atakoje Šarūnas Jasikevičius išskėstomis rankomis klausė teisėjų, kodėl nebuvo užfiksuota pražanga. A.Toupane'as kitoje atakoje jau pelnė du tašus su pražanga – 2:0.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Sveiki, 24sek skaitytojai! Po pertraukos į Kauną sugrįžusios Eurolygos kovos turi naujieną: „Žalgirio“ sirgaliai nebenušvilpia Eurolygos himno! O kalbant apie rimtesnius dalykus, Beno Udrihas vis dar negali padėti komandai – negrįžta į rungtynių ritmą po sunkaus gripo.

Startiniai komandų penketai:

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas, Axelis Toupane'as, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas.

„Barcelona“: Pierre'as Oriola, Thomasas Heurtelis, Adamas Hanga, Victoras Claveras, Adrienas Moermanas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro augimą įvertinęs D.Maskoliūnas ir išskirtinis treneris Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius