Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 28

Per žingsnį nuo finalo ketverto atsidūręs Šaras: „Žaidėme labai solidžiai“

Trečiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse „Barcelona“ 75:66 (26:17, 23:14, 10:18, 16:17) sudavė smūgį Miuncheno „Bayern“ krepšininkams ir atsidūrė per žingsnį nuo finalo ketverto. Šarūnas Jasikevičius po pergalės akcentavo „paprasto krepšinio“ svarbią svarbiausiu sezono metu.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Euroleague.net

Namų aikštelės pranašumą susigrąžinę „Barcelona“ krepšininkai reikalus sutvarkė dar iki ilgosios pertraukos.

Nuo pat pirmųjų minučių į priekį šovę Šarūno Jasikevičiaus auklėtinai po dviejų ketvirčių pirmavo 18 taškų persvara. Miuncheno „Bayern“ per trečiąjį kėlinį deficitą prikirpo iki 10 taškų, bet stebuklo sukurti nepavyko.

„Barcelona“ serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-1, o bilietą į finalo ketvertą gali iškovoti jau artėjantį penktadienį.

„Žaidėme labai solidžiai. Pirmoji mačo pusė yra solidaus krepšinio apibrėžimas – vos viena klaida ir labai geri sprendimai. Trečiajame ketvirtyje buvome tipinė „Barca“ ir žaidėme be koncentracijos. Bet bendrai turime būti labai patenkinti, kadangi įveikėme labai stiprų varžovą, – po mačo dėstė Šarūnas Jasikevičius. – Susikūrėme daug gerų progų po užtvarų. Galvoju, jog mūsų dideli vyrukai kūrė progas baudos aikštelėje ir suprato, kada turi užbaigti atakas patys. Galvoju, jog žaidėme labai paprastą krepšinį, o tai šiame lygyje yra pats svarbiausias dalykas – žaisti paprastą krepšinį.“

Svečius iš Barselonos į priekį tempė Nikola Mirotičius, per 29 minutes pelnęs 25 taškus (6/7 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 7/7 baudų), atkovojęs 6 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus bei įsirašęs 31 naudingumo balą.

„Bayern“ ekipoje efektyviausiai žaidė buvęs žalgirietis Augustine'as Rubitas, kuris per 30 minučių pelnė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

Kaip ir Šaras, Miuncheno komandos dirigentas Andrea Trinchieri akcentavo pirmąją susitikimo dalį.

„Turėjome labai prastą pirmąją mačo pusę. Man nepatiko, jog leidome frustracijai tapti rungtynių faktoriumi. Pradėjome dvikovą labai blogai, leisdami Nicolui Laprovittolai pelnyti 9 taškus bei praleisdami vien per pirmąjį ketvirtį 8 baudų metimus, o tuomet kalnas, į kurį turėjome įkopti, tapo Everestu, – kalbėjo A.Trinchieri. – Bet man labai patiko antroji dvikovos dalis. Mes kovėmės, mes sugrįžome, mes turėjome pojūtį ir šansą, jei Vladimiras Lučičius būtų pataikęs tritaškį iš krašto. Metimas neįkrito, o varžovai nusipelnė pergalės. Nesu nusiteikęs desperatiškai ir nesu priblokštas. Aš būtent tokio mačo ir tikėjausi. Tikėjausi geresnės pirmosios dalies, bet to nebuvo. Nepataikėme pakankamai tritaškių. Kai pataikai 4 iš 24 prieš komandą, kuri turi aukštesnius žaidėjus, laimėti beveik neįmanoma. Bet mes kovėmės ir atkovojome daugiau kamuolių. Mes vis dar esame serijoje.“

Ketvirtasis serijos mačas – penktadienį 21.45 val. Lietuvos laiku Miunchene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius