Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

Pergalingai į Europą grįžęs R.Kurtinaitis: „Kol kas nežinome net būsimų varžovų sudėties“

Po 20 mėnesių pertraukos į tarptautines varžybas sugrįžęs Rimas Kurtinaitis džiaugėsi pergale.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / FIBA.com nuotr.

Jo treniruojamas Alytaus „Wolves“ klubas Bulgarijoje 83:72 palaužė garsų Graikijos klubą Salonikų „Aris“ ir žengė į FIBA Europos taurės atrankos pusfinalį.

„Vėl sunkiai pradėjome rungtynes, truputį nesilaikėme plano, kurį buvome numatę. Gerai, kad vėl susikaupėme, kaip ir pirmose rungtynėse prieš Kėdainius, sugrįžome ir užbaigėme solidžiai“, – komentavo R.Kurtinaitis.

FIBA.com nuotr./„Wolves“ krepšininkai
FIBA.com nuotr./„Wolves“ krepšininkai

„Esu patenkintas gynyba, organizacija puolime. Keli žaidėjai mūsų komandoje gali patys kurti. Man tai yra svarbu. Nesilaikyti griežtos tvarkos, bet, pagal situaciją, patys priimti sprendimus. Manau, sužaidėme solidžiai. Užbaigėme be jokių klausimų.

Žinojome, kad varžovai gerai kovoja dėl kamuolių. Kiekvienas asmeniškai. Tai akcentavome. Deja, šiek tiek nusileidome atletiškumu ir fiziškumu. Varžovai tai darė geriau nei mes. Tai – labai svarbi detalė, bet, manau, mes ją ištaisysime. Šiandien tai nebuvo pagrindinis faktorius sėkmei“, – tęsė „Wolves“ strategas.

Netikėtu koziriu šiose rungtynėse tapo Kėdainiuose savaitgalį nerungtyniavęs, o šįkart 3 tritaškius iš 4 pataikęs Arnas Beručka.

„Aš tikiu visais žaidėjais. Kartais naudoju vienus, kartais – kitus, priklausomai nuo varžovo. Aš tikiu Arnu, jei netikėčiau, nebūtume su juo pasirašę sutarties. Nenuvylė, svarbiu momentu įmetė, gerai gynėsi – jis pilnavertis komandos narys. Džiaugiuosi jo sėkme“, – pridūrė R.Kurtinaitis.

Atrankos varžybų pusfinalyje Alytaus klubo dabar lauks šeimininkė Samokovo „Rilski Sportist“ ekipa.

„Apie varžovus nelabai galiu, ką pasakyti. Kol kas neturime jokios varžovų vaizdo medžiagos. Turime visą dieną rytoj. Pabandysime surinkti informaciją. Iš bendro išsilavinimo žinau, kad bulgarai yra aktyvūs, agresyvūs, žaidžia, gali kurti. Nežinau, kol kas neradome net jų sudėtie sąrašo. Nėra jo net oficialioje FIBA atrankos varžybų svetainėje.

Aišku, gerai, kai žinai, kaip žaidžia varžovai, bet mes turime savo pagrindinius principus gynyboje. Žinome, ką norime daryti puolime. Jei negausime medžiagos, tą varžovo žvalgybą teks daryti per rungtynes. Pažiūrėti, kaip jie ginasi, kur – jų silpnos vietos. Tuomet liks dar trys kėliniai, per kuriuos galėsime tas jų silpnas vietas išnaudoti“, – vylėsi R.Kurtinaitis.

Sėkmės atveju, atrankos finalas vyktų penktadienį, o „Wolves“ varžovais būtų Haifos „Hapoel“ (Izraelis) arba Joensū „Kataja Basket“ (Suomija) krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius