Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 10

Pirmą kartą Kaune savu nesijusiantis R.Jokubaitis: „Užplūs sentimentai“

Ketverius metus Kauno „Žalgirio“ sistemoje praleidęs Rokas Jokubaitis praėjusią vasarą pakėlė sparnus į Kataloniją, o šiandien pirmą kartą sugrįžo į gimtinę jau kaip „Barcelona“ žaidėjas. Rytoj jam teks išbandymas stoti prieš kadaise jam plojusią, o dabar švilpsiančią „Žalgirio“ areną.

Kai „Barcelona“ priėmė „Žalgirį“ pirmojo rato rungtynėse lapkritį, R.Jokubaitis skraidė po aikštę ir gerino bei kartojo karjeros rekordus Eurolygoje.

21-erių gynėjas tąsyk pataikė visus tris tritaškius, pelnė 15 taškų, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, surinko 20 naudingumo balų ir atvedė „Barcą“ link įtikinamos pergalės 96:73.

Tai buvo tik vienas iš daugelio Roko blykstelėjimų šio sezono Eurolygoje.

Pirmus metus turnyro grandų gretose rungtyniaujantis lietuvis jau aštuonis kartus rinko dviženklį rezultatyvumą ir 13 sykių peržengė 10 naudingumo balų ribą.

Iš viso šį sezoną R.Jokubaitis per beveik 18 minučių pelno po 7,8 taško, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir renka po 8,5 naudingumo balo. Visi šie rodikliai yra aukštesni nei tie, kuriuos mažeikiškis pernai demonstravo „Žalgiryje“ (vid. 7 taškai, 2,5 perdavimo ir 6,8 naudingumo balo).

„Įdomios emocijos, dar sunku viską susidėlioti ką tik nusileidus Lietuvoje po tokio ilgo laiko, – apie rytoj laukiančias rungtynes Kaune kalbėjo vos oro uoste nutūpęs krepšininkas. – Dar truputį emocijos užklupusios. Jausis rytoj, užplūs sentimentai, bet jau kelias dienas bandau tą susikaupimą palikti rungtynėms, kad nebūtų pašalinių trukdžių. Žiūrėsime, kaip bus. Susikaupimas yra, laukiu tų rungtynių.“

– Kuo pasikeitė „Žalgiris“ nuo pirmų rungtynių ir kas pasikeitė prieš šį mačą?

– Panašumas toks, kad ir tada, kai žaidėme, jie buvo neblogoje formoje, ir dabar irgi laimėjo trejas iš paskutinių ketverių rungtynių Eurolygoje. Jie namuose pastarąsias rungtynes prieš „Real“ laimėjo 21 tašku, tai tikrai namuose, prie savo sirgalių ir dar tokią dieną atmosfera bus įspūdinga. Kas akcentuojama, tai tiesiog nepasiduoti emocijoms, žaisti savo žaidimą, ką mokame geriausiai, ir išnaudoti jų silpnybes bei rungtynių eigoje jas perlaužti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Į Kauną atvyko „Barcelona“ krepšininkai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Į Kauną atvyko „Barcelona“ krepšininkai

– Žaisdamas „Žalgiryje“ labiau buvai pripratęs prie autsaiderio statuso, ar Barselonoje nebuvo sunku persiorientuoti prieš favorito vaidmens?

– Tai buvo naujas dalykas. Dabar į visas rungtynes einame tik pergalės. Mentalitetą pakeisti buvo keistoka, bet dabar kažkaip susigyvenau ir tas statusas tikrai patinka.

– Kokio sutikimo tikiesi „Žalgirio“ arenoje?

– Tikrai nujaučiu, visi mes nujaučiame. Reikia stengtis nepasiduoti emocijoms, tai turi išlikti misija numeris vienas.

VIDEO: „Žalia diena“: nauja Eurolygos lentelė, Šaro kalba ir Lietuvos talentai Barselonoje

– Apie ką prieš rungtynes spėjai pakalbėti su savo bičiuliais iš „Žalgirio“?

– Dar per daug nebendravome, bet dar teks šiandien, rytoj. Per daug nesistengiau su jais apie tai diskutuoti. Visi tie prisiminimai, emocijos užklups. Atvažiavome visi daryti savo darbą ir rytoj vakare matysime.

– Buvote laimėję 12 rungtynių iš eilės, bet savaitgalį nusileidote „Valencia“ komandai. Ar tai nieko gero „Žalgiriui“ nežadantis ženklas?

– Buvo labai gera mūsų serija, o pralaimėjimas bet kam nėra gerai. Pasiėmėme iš tų rungtynių tikrai daug. Turėjome rungtynes prieš dvi dienas Fuenlabradoje, ten galėjome geriau sužaisti, bet žingsnis po žingsnio vėl įeisime į geriausią savo formą ir stengsimės rytoj tai pademonstruoti.

Erikas Ovčarenko/BNS/Į Kauną atvyko „Barcelona“ krepšininkai
Erikas Ovčarenko/BNS/Į Kauną atvyko „Barcelona“ krepšininkai

– Ar turi kitų planų Lietuvoje be krepšinio?

– Priklausys nuo rungtynių pabaigos ir eigos (šypsosi).

– Kaip pavyksta susikoncentruoti krepšiniui žinant tai, kas vyksta Ukrainoje, ir kiek apie tai kalbatės komandoje?

– Faktas, kad Ispanijoje ne taip visus paliečia, kaip čia, Lietuvoje, nes esame kaimyninės šalys. Norisi kuo daugiau sužinoti apie tai, įsijungiu lietuviškas žinias, bet kiekvieną dieną girdėti tuos dalykus man, kaip lietuviui, kai tokie dalykai vyksta šalia mūsų, tikrai nėra džiugu, yra skaudu. Bandome Ispanijoje skleisti žinutę, kaip matėte, mūsų treneris irgi pasisako už tai, tai labai gerai, nes kiti gal to nelabai sureikšmina. Rytoj Ukrainos pagerbimas, „Žalgirio“ aprangos, bus kupinos emocijų rungtynės. Ir dar kovo 11-ą – kai tokie dalykai vyksta tokią gražią šventę. Karai viską tik sugadina, nieko gero apie tai negaliu pasakyti.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus mintys atskridus į Kauną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius