Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 20

Pirmą kartą tokį smūgį sugėręs R.Jokubaitis: „Patys esame kalti“

„Nieko gero, nieko gero“, – atsiduso Rokas Jokubaitis, prisiminęs ketvirtadienio vakaro skaudų pralaimėjimą pusfinalyje prieš Madrido „Real“. Pirmą tokį rimtą smūgį karjeroje sugėręs „Barcelona“ ekipos įžaidėjas Belgrade žurnalistams pasakojo, kad užmigti buvo sunku.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / „Scanpix“ nuotr.

83:86 krito „Barca“ prieš „madridiečius“.

„Nieko gero, nieko gero... Kitiems toks dalykas ne pirmą kartą atsitiko, man – pirmas finalo ketvertas, pralaimėjimas pusfinalyje. Dar „Real“... Tikrai liūdna, neslėpsim. Sunku buvo užmigti, faktas. Turime rytoj rungtynes, tad niekas nesikeičia, turime imti trečią vietą. Galutinis rezultatas ne toks, kokio tikėjomės, todėl liūdna“, – pasakojo žurnalistams Belgrade R.Jokubaitis.

Miegoti buvo sunku, tad galvoje turėjo suktis daug minčių apie tai, ko nepavyko padaryti reguliariojo sezono nugalėtojams.

„Treneris per pertrauką minėjo, kad nežaidžiame gerai, kad nereikia ant to užmigti. Jis buvo teisus. Net neįsivaizduoju, kur buvo didžiausi trūkumai. Neišnaudojome jo gynybos keičiantis dengiamaisiais. Treneris minėjo, bet neįsiklausėme. Kaip visada – detalės, detalės. Jos nulemia viską. Gynyboje paleidome jų lyderius, kuriuos labiausiai akcentavome. Taip ir išėjo, kad lemiamu metu kažko pritrūko. Teisėjų darbas geras buvo. Patys esame kalti“, – pripažino 21-rių gynėjas.

Jis pasakojo, kad pirmajame susirinkime po pralaimėto pusfinalio pamatė veidus, kurių dar nebuvo regėjęs mėlynai granatinių stovykloje.

„Kiekvienas išgyvename, tai yra normalu. Atėjo treneris, pasakė, kad yra, kaip yra, nieko padaryti negalime, laiko neatsuksime. Dabar reikia koncentruotis į rytojaus rungtynes. Išėjo, kaip išėjo. Norisi tos trečios vietos ir užbaigti gera nata. Šį sezoną neteko matyti tokių veidų. Bet yra dėl ko liūdėti“, – pozityvo ieškojo R.Jokubaitis.

Tikėkimės, rytoj ir asmeniškai gerai seksis ir laimėsime trečią vietą.

Rungtynėse su „Real“ pirmąsias minutes lietuvis gavo pirmajame kėlinyje, kuomet vos išėjęs į aikštę pataikė iš vidutinio nuotolio. Kitas puikus Roko epizodas – gudriai išprovokuota pražanga. Jis tame epizode matė, jog varžovas rengiasi taktinei pražangai, todėl paleido kamuolį link krepšio ir užsidirbo tris baudų metimus.

Galiausiai R.Jokubaitis susitikimą baigė surinkęs 4 taškus, atkovojęs kamuolį ir išprovokavęs 3 pražangas. O ar finalo ketverte žengimas ant parketo labai skiriasi nuo įprastų rungtynių?

„Faktas, kad kitaip, – pripažino jaunasis talentas. – Atrodo, kad net kamuolys kitaip mušinėjasi, gera atmosfera. Bet šiaip iš trenerių prikaištų nebuvo. Minutės kaip susidėliojo – taip. Puikiai suprantu, ką kalbėjo treneris. Atidaviau viską, ką galėjau. Tas ir yra skaudžiausia: atrodė, kad viskas gerai klostėsi, tikėjome pergale. Tikrai liūdna. Tikėkimės, rytoj ir asmeniškai gerai seksis ir laimėsime trečią vietą.“

„Scanpix“ nuotr./Nikola Mirotičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Mirotičius

26 taškai, 12 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvūs perdavimai ir net 39 naudingumo balai – tokią įspūdingą statistiką užfiksavo sezono MVP išrinktas Nikola Mirotičius.

„Po rungtynių, kai pamačiau kokius jis skaičius turėjo... Dar kartą įrodė, kodėl jis MVP, kokio lygio žaidėjas, – metimų partnerį treniruotėse gyrė R.Jokubaitis. – Taip išeina kartais gyvenime. Negalime sakyti, kad jis vienas tempė, buvo ir daugiau žaidėjų, įmetusių dviženklį skaičių taškų.

Bet kai taip išeina, sunku komentuoti. Čia buvo kelių atakų rungtynės, tad negaliu pasakyti, kad pritrūko kitų indėlio. Mūsų pačių klaidos gynyboje, puolime neišnaudoti rezervai. Gaila dėl Niko, jis atidavė visą save. Atidavė visi, bet su tokiu pasirodymu pralaimėti rungtynes – neįsivaizduoju kaip jam dabar reikia jaustis.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Barca“ savo rungtynes pradėjo iškart po mačo Kaune, kuriame „Žalgiris“ 69:73 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“. Dabar buvusi R.Jokubaičio komanda yra ant bedugnės krašto – atsilieka serijoje iki trijų pergalių 1-2.

„Vienintelis žmogus, su kuriuo teko apkalbėti yra iš priešingos komandos – „Lietkabelio“. Tai Dovydas Giedraitis. Pakalbėjome, kad... Nėra gerai su „Žalgiriu“. Iš pradžių mačiau, kad po dviejų kėlinių buvo +11, bet vėliau pažiūrėjau, kad pralaimėjo. Girdėjau, kad visi bilietai turėtų būti išparduoti Panevėžyje. Bus sunku „Žalgiriui“, bet tikim. Kad ir koks šis sezonas kupinas nesėkmių, reikia bent kažkaip užbaigti tą sezoną. Neįsivaizduoju „Žalgirio“ be LKL finalo. Palaikome, tikimės, kad išsikrapštys, o finale, manau, po tokio pusfinalio turėtų lengviau eitis“, – vylėsi R.Jokubatis.

Lietuvis su „Barca“ į kovą dėl trečiosios vietos Eurolygoje stos šeštadienį, 17 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius