Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 02

Pirmasis „Lietkabelio“ naujokas – Prienuose neužsibuvęs įžaidėjas

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda turi pirmąjį naujoką – juo tapo įžaidėjas. Vienerių metų sutartis pasirašyta su 24 metų 201 cm ūgio Stefanu Peno. Gynėjas gimė Belgrade tėvo serbo ir gajanietės motinos šeimoje.
Stefanas Peno
Stefanas Peno / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Dar praėjusiame sezone serbas buvo užsukęs į Lietuvą, bet su Prienų „Labas GAS“ marškinėliais sužaidė vos vienerias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes ir išvyko į Ispaniją.

Įdomu tai, kad S.Peno atvyksta iš Bilbao „Surne“ klubo, su kuriuo sutartį pasirašė praėjusiame sezone „Lietkabelyje“ žaidęs atakų organizatorius Nikola Radičevičius.

Ispanijos lygoje jis per 8 minutes įmesdavo 1,8 taško, atkovodavo 0,6 kamuolio ir atlikdavo 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

S.Peno ketverius metus (2013–2017 m.) buvo „Barcelona“ sistemos narys ir 2016–2017 m. sezone Eurolygoje sužaidė 10 mačų (vid. 5 min., 1,1 tšk., 1,2 naud. bal.). Vėliau jis persikėlė į Berlyno ALBA, kur dvejus metus (2017–2019 m.) išbandė jėgas Europos taurėje.

Gynėjas taip pat yra rungtyniavęs visų amžiaus grupių Serbijos jaunimo rinktinėse, o vyrų rinktinei padėjo tiek pasaulio taurės, tiek Europos čempionatų atrankos turnyruose.

Su jaunimo rinktinėmis S.Peno yra iškovojęs du Europos čempionato sidabro medalius ir vieną bronzos.

„Lietkabelis“ taip pat turi sutartis su Kristupu Žemaičiu, Karoliu Giedraičiu ir Vyteniu Lipkevičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius