-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 18

Po finalo – serbų lyderio ašaros ir A.Džordževičiaus įtūžis ant teisėjų

Aleksandras Džordževičius griebėsi už galvos, greitai apsisuko 180 laipsnių kampu ir žaibiškai prisėdo ant kėdės. Tai buvo antroji techninė pražanga serbams už, anot teisėjų, suvaidintą pražangą puolime. Priešpaskutinę minutę nuaidėjo dar vienas teisėjo švilpukas, po kurio Vladimiras Štimacas pirštu parodė į visus tris finalo arbitrus ir juos prakeikė. Milanas Mačvanas nesitvardydamas laidė keiksmažodžius. O slovėnai jau galėjo repetuoti pergalingą šokį aikštės viduryje. „Iš mūsų atėmę galimybę lygiai kautis dėl aukso“, – po pralaimėjimo apgailestavo Aleksandras Džordževičius.
Aleksandras Džordževičius
Aleksandras Džordževičius / „Scanpix“ nuotr.

Bogdanas Bogdanovičius verkė bendraudamas su Serbijos žiniasklaida. Žmogus, kuris krisdamas iš „antro aukšto“ galva trenkėsi į parketą taip, kad nuaidėjo visa įkaitusi „Sinan Erdem“ arena su 13,5 tūkst. aistruolių. Tada jis greitai pakilo nuo žemės, pasitrynė sutrenktą vietą ir toliau ėjo kautis.

Neabejoju tuo, ką pamatysiu paskutinių rungtynių minučių peržiūroje.

Bet šis skausmas buvo nenumalšinamas. „Vieną dieną mes laimėsime auksą“, – pareiškė serbų lyderis, priešais savo akis išvydęs Slovėnijos triumfą Europos čempionate.

Bet jo treneris Aleksandras Džordževičius – kovotojas. Ir jis negali susitaikyti su tuo, dėl ko šokinėjo kaip pasiutęs į savo kėdę lemiamomis minutėmis.

„Man tai buvo nepriimtina, ką jie padarė. Neatimu nuopelnų iš Slovėnijos, bet jie atėmė iš mūsų lygias galimybes kautis dėl aukso. O mes jo nusipelnėme, – dėl arbitrų klaidų lemiamu metu pyko Serbijos rinktinės treneris. – Aš labai didžiuojuosi šiais vyrais, kurie aukojosi visą vasarą. Aš jais labai tikėjau. Neabejoju tuo, ką pamatysiu paskutinių rungtynių minučių peržiūroje. Aš labai tikiu savo žodžiais.

Bet tai tik kovotojo kalba, kuris nemėgsta pralaimėti“.

Bet, kaip ir minėjo, A.Džordževičius neatėmė nuopelnų iš Slovėnijos rinktinės, kuri per visą turnyrą taip ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

„Pirmiausia, sveikinimai nugalėtojams. Jie to nusipelnė. Tai komanda, kuri nė karto nepralaimėjo. Taip buvo seniai. Jie žaidė puikų krepšinį. Tai buvo geriausia komanda. Jie atnešė NBA greitį. Su savo gynėjais, jų perdavimais, Dragičiaus universalumu... Tai buvo didžiulės rungtynės.

Bet vieną dieną mes laimėsime tuos aukso medalius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius