Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 16

Po G.Vainausko rasistinio pareiškimo – krepšininkų keiksmų lavina ir užsienio spaudos dėmesys

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas ketvirtadienį pagarsėjo rasistiniu atsakymu apie didžiausias jo klubo problemas. Dėl šio sezono nesėkmių jis apkaltino juodaodžius krepšininkus. Nors vėliau „Lietuvos ryto“ televizija skandalingąją interviu vietą iš įrašo iškirpo, tačiau žinia spėjo pasklisti internete.
G.Vainausko pareiškimas mirgėjo Europos žiniasklaidoje
G.Vainausko pareiškimas mirgėjo Europos žiniasklaidoje / Facebook.com: „Auksinis sporto komentaras“

Ketvirtadienį vakare žurnalistui Simonui Baranauskui išvertus G.Vainausko pasisakymą į anglų kalbą, jis iškart pradėjo plisti „Twitter“ socialiniame tinkle.

Pirmiausia juo pasidalijo „Sportando“ ir „Eurohoops“, netrukus prie komentarų prisidėjo ir patys krepšininkai. Vakare apie G.Vainauską jau rašė Ispanijos sporto gigantai „Marca“ ir „El Mundo Deportivo“.

Dar vėliau naujieną pasigavo Italijos, Prancūzijos, Serbijos žiniasklaida.

Sezono viduryje komandą palikęs tuometis kapitonas Davidas Loganas žodžių į vatą nevyniojo. G.Vainauską jis pavadino „šūdgalviu“.

„Negaliu patikėti, kad tas šūdgalvis taip pasakė... Kaip gerai, kad palikau komandą, – neslėpė buvęs „Lietuvos ryto“ kapitonas Davidas Loganas. – Jeigu būčiau labai smulkmeniškas, tai paviešinčiau žinutes, kurias mano žmonai rašė G.Vainausko žmona.“

Žinomas krepšininkas Keithas Langfordas siūlė G.Vainauskui pasižiūrėti į veidrodį ir retoriškai klausė, ar jo sukurta taisyklė galioja šiųmetei Eurolygos čempionei „Fenerbahče“, kuri turėjo ne vieną ir ne du juodaodžius.

Prie diskusijos netruko prisijungti ir kiti buvę „Lietuvos ryto“ legionieriai.

„Mes žinome tikrąją situaciją. Galite tik įsivaizduoti, ką mes patyrėme per sezoną“, – rašė Corey Fisheris.

„Sėkmės ateityje kviečiantis juodaodžius žaidėjus“, – kvatojo Drew Gordonas. Nors „Lietuvos rytas“ teoriškai dar turi teisę nuspręsti, ar pasilikti amerikietį komandoje kitam sezonui, pats aukštaūgis leido suprasti, kad į Vilnių sugrįžti nenori.

„Tai ne mano komanda“, – į pikto sirgaliaus žinutę atsakė D.Gordonas.

„Klounas. Tokiems žmonėms neturėtų leisti valdyti komandos“, – kirto „Panathinaikos“ gynėjas Mike'as Jamesas.

Buvęs „Žalgirio“ legionierius Tremmellas Dardenas teigė, kad toks pasisakymas klubui kainuos brangiai.

Interviu – iškarpytas

„Visada buvo požiūris, kad daugiau kaip dviejų juodų... dviejų juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, auklėti ir viską daryti.

Atsitiko taip, kad atsirado keturi juodi žaidėjai, susibūrė tokia, kaip pavadinti, jų gauja. Negalima taip – maksimum du juodaodžiai žaidėjai. Per dvidešimties metų praktiką aš galiu pasakyt – ir visos komandos taip turėtų daryti. Ne daugiau kaip du juodaodžiai“, – savo išmintimi dalijosi G.Vainauskas.

G.Vainausko žodžiams pradėjus plisti „Twitter“ tinkle „Lietuvos ryto“ televizija susizgribo skandalingąją interviu vietą iškirpti.

„Lietuvos ryto“ klubas prieš vidurnaktį išplatino G.Vainausko atsiprašymą.

„Kalbėdamas apie sezono pamokas vertinau šio sezono situaciją dėl legionierių. „Lietuvos ryto“ klubo principinė pozicija – krepšininkas pirmiausia turi būti profesionalas.

Deja, šiame sezone, kai kurie užsieniečiai nepateisino klubo lūkesčių, nes prieš lemiamas rungtynes elgėsi neatsakingai, ir tai turėjo lemiamos įtakos neigiamiems komandos rezultatams.

Kalbėjau tik apie legionierių parodytą rezultatą. Atsiprašau už netinkamai parinktus žodžius“, – rašoma bc.lrytas.lt svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius