Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 18

Po nesėkmingo debiuto – D.Adomaičio mintys apie neįprastą taisyklę Izraelyje

Dainiaus Adomaičio debiutas Jeruzalės „Hapoel“ komandoje pažymėtas nesėkme. Balkanų tarptautinės krepšinio lygos turnyre (BIBL) „Hapoel“ 73:79 krito prieš Rišono „Maccabi“, o strategas iš Lietuvos po pralaimėjimo akcentavo tragišką ketvirtą kėlinį ir taisyklę, prie kurios jam dar reikės prisitaikyti Izraelyje.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / „Facebook“ transliacijos stopkadras

Jeruzalės „Hapoel“ klubas nepateko tarp keturių stipriausių (BIBL) komandų. Tai nulėmė itin prastai sužaistas ketvirtasis kėlinys, kurį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pralaimėjo net 11:29.

Toks pasirodymas priminė buvusio trenerio Odedo Kattasho atsisveikinimo akistatą su Ankaros „Turk Telekom“ ekipa, kai svarbų FIBA Čempionų lygos mūšį namuose „Hapoel“ pralaimėjo 77:78, o ketvirtąjį kėlinį prapylė 11:23.

„Krepšinyje nesvarbių rungtynių nebūna, – po prisvilusio blyno kalbėjo D.Adomaitis. – Kiekvieną vakarą reikia siekti pergalės. Šiandien mačo likimą nusprendė vienas kėlinys, o tai man nepatinka. Ketvirtajame kėlinyje reikia rodyti geriausią ir protingiausią žaidimą, bet mes kentėjome dėl išsekusios energijos. Tai lėmė puolimas ir rotacijos problemos. Metimai nekrito, nors jie buvo neblogi. Puolime ne visada priėmėme teisingus sprendimus. Esminis dalykas, kad per ketvirtą kėlinį praleidome 29 taškus. Energija gynyboje vis krito ir krito.“

Izraelyje D.Adomaičiui teks prisitaikyti prie neįprastos jam krepšinio taisyklės – aikštelėje visada turi būti vienas Izraelio pasą turintis krepšininkas. „Hapoel“ rotaciją dar labiau išdarkė Adamo Arielio patirta trauma.

„Mums reikia tęsti darbą treniruotėse. Aš tikiu sunkiu darbu ir geromis pratybomis. Netekome Adamo, tad turime problemų su rotacija, nes taisyklės čia reikalauja aikštelėje visada turėti vieną Izraelio žaidėją. Krepšininkų penketą reikia numatyti į priekį, kartais neatsižvelgiant į aplinkybes aikštelėje“, – sakė D.Adomaitis.

Nepaisant pralaimėjimo, lietuviui patiko pirmosios dvi treniruotės Jeruzalėje. Kitos „Hapoel“ rungtynės – sausio 26-ąją dieną paskutinis Čempionų lygos grupių etapo mačas Limože.

„Hapoel“ ne tik reikalinga pergalė, bet ir palankus rezultatas kitame mače tarp „Igokea“ ir „Turk Telekom“ komandų.

„Mes turėjome dvi geras treniruotes. Man tikrai patiko, ką aš spėjau pamatyti, bet tai yra tik dvi treniruotės. Reikia daugiau, tuomet išspręsime savąsias problemas“, – sakė D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius