Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 30

Po žygdarbio Rimas Kurtinaitis citavo M.Jordaną, Chimkų koridoriuje – incidentas

Rimas Kurtinaitis vėl joja ant balto žirgo. Lietuvos trenerio vadovaujamas „Chimki“ klubas iškopė į Jungtinės lygos finalą, o tuo pačiu užsitikrino bilietą į kito sezono Eurolygos varžybas. Tai – didelis R.Kurtinaičio nuopelnas, – tvirtino ir Rusijos komandos žvaigždės Aleksejaus Švedo tėvas, kai trečiadienio vakarą „Chimki“ savo aikštėje 92:91 įveikė Kazanės UNIKS krepšininkus ir laimėjo Jungtinės lygos pusfinalio seriją 3-1.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Ši pergalė, reiškė, kad Pamaskvio klubas nušovė du zuikius – pateko į finalą ir gavo teisę 2019-2020 m. sezoną sugrįžti į Eurolygą.

„Mes gavome Eurolygą – ir gavome pelnytai, – pareiškė R.Kurtinaitis. – Tačiau sezonas nesibaigė. Kaip mano draugas sako: „Temsta, bet dar ne vakaras“.“

R.Kurtinaitis prie „Chimki“ vairo stojo šio sezono viduryje, pakeitęs atleistą graiką Georgios Bartzoką. Vos atvykęs lietuvis su Chimkų klubu Rusijoje įveikė Kauno „Žalgirį“, bet Eurolygoje finišavo aštuoniais pralaimėjimais iš eilės – ten Pamaskvės ekipa liko trylikta, o VTB Jungtinės lygos reguliariose pirmenybėse smuktelėjo į trečią poziciją.

Kaip mano draugas sako: „Temsta, bet dar ne vakaras“.

„Chimki“ atgijo Jungtinės lygos atkrintamosiose varžybose, kur pusfinalyje palaužė reguliariajame čempionate antrą vietą užėmusį Kazanės klubą.

„Dabar jaučiu nuovargį, tačiau kartais gyvenime vėliau pradedi suprasti, ką pasiekei. Jei atvirai, aš laukiau šios pergalės, bandžiau pasakyti žaidėjams, kad grįžti į Kazanę – tegu ir į labai gražų miestą, – būtų sudėtinga.

Mums viskas sunkiai ėjosi Eurolygoje, reikėjo aukoti kai kurias rungtynes. Subūrėme komandą atkrintamosioms kovoms. Dabar viskas išsipildė, trečius metus iš eilės „Chimki“ žais Eurolygoje. Aš – patenkintas“, – sakė R.Kurtinaitis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Antrą kartą per savo karjerą „Chimki“ treniruojantis 59 metų kaunietis buvo paklaustas ir apie ateitį Rusijos klube.

„Mano ateitis? Nežinau, viską lems klubo sprendimas. Aš čia patekau taip: man paskambino, man pasiūlė, susirinkau daiktus, atvažiavau čia, kad kažką padaryčiau.

Nėra taip, kad gautume vietą Eurolygoje ir nusiramintume. Kaip sakė Michaelas Jordanas: „Jei pabandei ir nepavyko, bandyk dar kartą. Bandyk ir bandyk.“ O ar pavyks, – pamatysime sezono pabaigoje.“

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

R.Kurtinaičio darbą trečiadienį gyrė komandos lyderio Aleksejaus Švedo tėvas Viktoras Švedas, pats buvęs krepšinio treneris.

„Noriu pabrėžti Kurtinaičio darbą. Jis atliko teisingus keitimus: Švedą leisdavo į ataką, o gynyboje jį keisdavo Jenkinsas. Tai kalba apie tai, kad lietuvių specialistas kontroliavo žaidimą“, – iz.ru kalbėjo V.Švedas.

Po rungtynių Chimkuose įvyko incidentas.

„Chimki“ puolėjas Janis Timma ir Kazanės UNIKS puolėjas Melvinas Ejimas susikivirčijo prie persirengimo kambario.

Po mačo kanadietis palaukė J.Timmos prie šeimininkų rūbinės ir ėmė reikšti latviui pretenzijas. Sutramdyti aistras pavyko, kai į ginčą įsitraukė ir apsaugos darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius