-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 20

Prieš Eurolygos finalą – apie futbolą: E.Atamano sūnaus meilė „Real“ ir P.Laso planai

Eurolygos finalas – jau šeštadienį. Ir nors Belgrade vyksta krepšinio šventė, spaudos konferencijoje dalyvavę Pablo Laso ir Erginas Atamanas dirsčiojo į futbolą.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / Imago / Scanpix nuotr.

Stambulo „Anadolu Efes“ fantastišku Vasilije Micičiaus tritaškiu, o Madrido „Real“ dramatiškomis paskutinėmis akimirkomis ketvirtadienį žengė į auksines Eurolygos rungtynes.

Neprabėgus nė parai po krepšinio spektaklių „Štark“ arenoje, abiejų komandų treneriai vyko į spaudos konferenciją, po kurios netrukus rengs ir paskutines treniruotes.

Šeštadienį vyks Eurolygos, o lygiai po savaitės – ir UEFA Čempionų lygos finalas, kuriame „Real“ susitiks su „Liverpool“.

E.Atamanas pripažino, kad jo namuose Turkijoje netrūksta meilės „madridiečiams“.

„Turkijoje yra daug „Real“ futbolo komandos sirgalių. Vienas iš jų – mano sūnus. Jis yra jaunimo fanų klubo narys, kasmet mes gauname dovanas, atributikos. Futbole palaikome „Real“, bet rytoj laimėsime mes“, – šypsojosi E.Atamanas, kuris mėgsta savo sūnų vežiotis į svarbiausias išvykas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas

Jaunasis Atamanas ir penktadienio rytą buvo įsitaisęs pirmoje eilėje „Štark“ arenos spaudos konferencijų kambaryje.

P.Laso buvo paklaustas, ar vyks į Čempionų lygos finalą palaikyti futbolo ekipos, tačiau ispanas purtė galvą.

„Žaidžiame prieš Manresą šeštadienį vakare. Vienintelis finalas, kurį norėčiau žiūrėti dabar, bus čia. Norėčiau nuvykti ir ten, nori mano vaikai, bet tą dieną žaisime prieš Manresą“, – šypsojosi P.Laso.

„Scanpix“ nuotr./Pablo Laso
„Scanpix“ nuotr./Pablo Laso

Eurolygos finale „Real“ versis be svarbaus ginklo – Nigelis Williamsas-Gossas patyrė traumą pusfinalio rungtynių su „Barcelona“ pradžioje. Madrido ekipos treneris patvirtino, kad šeštadienį gynėjas ant parketo nežengs. Bet ir tai gali būti ne pabaiga – Ispanijoje jam bus atlikti tyrimai, po kurių paaiškės, ar krepšininkas neiškrito iki sezono pabaigos.

„Jis visada daro įtaką žaidimui, jis rungtyniavo labai solidžiai, gerai gynėsi, buvo pagavęs ritmą. Jo praradimas yra nesėkmė. Žinoma, bet kuriam žaidėjui gauti traumą finalo ketverte ar prieš jį yra nusivylimas, bet nieko negalime pakeisti. Jaučiuosi blogai dėl jo“, – kalbėjo P.Laso.

V.Micičius taip pat susitrenkė koją pusfinalio rungtynėse, bet, kaip sakė pats serbas, tai įvyko antrajame kėlinyje, tad didesnės įtakos žaidimui neturėjo.

„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius
„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius

E.Atamanas, žvelgdamas į finalą, kaip jam ir įprasta, nesikuklino.

„Mes norime laimėti ir mes laimėsime“, – užtikrintai teigė turkas.

Tiek „Real“, tiek ir „Anadolu Efes“ turėjo rimtų problemų sezono metu, tačiau atsitiesė ir nužygiavo ten, kur nepavyko likusioms komandoms.

„Niekada neabejojau savo komanda. Niekada, – tikino P.Laso. – Turime problemų, visi jų turi, bet sezonas ilgas. Visada norėčiau, kad viskas klostytųsi puikiai, bet niekas gyvenime nėra lengva.“

„Sutinku su Pablo, bet tokia sporto realybė, – kalbėjo E.Atamanas. – Nerasite komandos, kuri visada laimi kiekviename sezone. Turėjome problemų sezono pradžioje. Taip, tiesa, kad buvau nusivylęs. Žaidėme blogai, neradome ritmo, kalbėjomės su komanda, buvo ir rimtų pokalbių. Bet ir tada sakiau, kad esame čempionai ir galiausiai tikiu, kad atėjo laikas.“

Madrido ekipos strategas net nenorėjo galvoti apie žaidėjų motyvaciją ir supratimą, kokią progą jie turės finalo rungtynėse.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pablo Laso
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pablo Laso

„Jei mano žaidėjai galvos, kad laimėjome pusfinalį ir tai baigta... Jei nesupras, kad dar yra finalas rytoj, tada jie bus kvaili. Gersonai, supratai?“ – pasisuko į Guerschoną Yabuselę ir juokėsi P.Laso.

„Jei jie bus nemotyvuoti, po velnių, tuomet jie nenusipelno čia būti išvis“, – nukirto ispanas.

Finalo rungtynės vyks šeštadienį, 21 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius