Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 27

R.Jokubaitis – apie naujus antpečius, smuikininką M.Grigonį ir N.Mirotičiaus traumą

Nors 21-erių metų Rokas Jokubaitis yra jauniausias Lietuvos rinktinės stovyklos dalyvis, tačiau jam prognozuojamas bene svarbiausias vaidmuo komandoje – vadovauti nacionalinės komandos atakoms Europos čempionate Vokietijoje. „Jauduliuko yra, bet gal ir gerai, kad jis yra, nes jeigu jaudiniesi, vadinasi, rūpi“, – 15min sakė R.Jokubaitis.
Rokas Jokūbaitis
Rokas Jokubaitis ir Nikola Mirotičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Ilgametis rinktinės įžaidėjas ir kapitonas Mantas Kalnietis praėjusią žiemą paskelbė apie karjeros pabaigą Lietuvos rinktinėje, o visų akys atsisuko į puikų debiutinį sezoną „Barcelona“ klube žaidusį Roką Jokubaitį.

Ketverių metų kontraktą praėjusią vasarą su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda sudaręs lietuvis greitai rado savo vietą po Katalonijos saule.

Elitinei Europos komandai atstovavęs atakų organizatorius Eurolygoje per 17 minučių rinko po 7,1 taško (56,1 proc. dvit., 56,8 proc. trit., 71,4 proc. baud.), 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 7,4 naudingumo balo.

Tokie rodikliai sezono pabaigoje konvertavosi į pirmąjį Lietuvos istorijoje Eurolygos „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimą. Šiuose rinkimuose prieš metus R.Jokubaitis nusileido tik Madrido „Real“ deimantui Usmanui Garubai.

ACB turnyre Šaro pamėgtas gynėjas fiksavo 7,3 taško (53,2 proc. dvit., 40,9 proc. trit., 75,3 proc. baud.), 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 8,3 efektyvumo balo rodiklius.

„Barcelona“ klube lietuvis buvo atsarginis įžaidėjas, keitęs Nicką Calathesą. O Lietuvos rinktinėje jis taps pagrindiniu dirigentu.

„Pradžioje buvo smagu. Faktas, kad ir dabar smagu, jog taip susiklostė, kad atsirado pamaina Kalniečiui, bet spaudimo bus. Jauduliuko yra, bet gal ir gerai, kad jis yra, nes jeigu jaudiniesi, vadinasi, rūpi. Susikaupimas bus 100 proc., bus ir duobių, ir visko, tačiau tikiuosi, kad stabilumą pavyks išlaikyti“, – apie išaugusias atsakomybes kalbėjo R.Jokubaitis.

Rokas – ryškus ir girdimas rinktinės narys, bet į rūbinės lyderio vaidmenį jauniausias stovyklos žaidėjas dar nesitaiko, pirštu bedęs į statusą jau turinčius komandos draugus.

„Marius ir Jonas, – paklaustas, kas laikys rinktinės rūbinę, atsakė R.Jokubaitis. – Jie yra lyderiai. Jono su Domu stovyklos pradžioje nebus, jie vėliau prisijungs, tai Marius gros pirmuoju smuiku rūbinėje. Aš pripratęs, jau ne vienerius metus teko kartu žaisti. Gerai turėti tokį žmogų rūbinėje.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rokas Jokūbaitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rokas Jokūbaitis

Stovyklos pradžioje nėra ir kito NBA praėjusį sezoną rungtyniavusio lietuvio Igno Brazdeikio, kuris tapo bene didžiausia šios vasaros Lietuvos krepšinio sensacija.

Lietuvišką pasą atgavęs puolėjas puikiai debiutavo nacionalinėje komandoje, pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynėse su Bulgarija ir Čekija vidutiniškai pelnė po 14,5 taško, atkovojo po 3,5 atšokusio kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Nė vienas nesitikėjome, jog jis demonstruos tokį krepšinį. Jis įspūdingai atrodė lange, gali daug duoti komandai ir gynyboje, ir puolime. Jis gali žaisti per kelias pozicijas. Languose tikrai gerai atrodė, tikiuosi, kad tai išlaikys ir pagrindinėje rinktinėje. Kad jis duos naudos, tai yra faktas, neabejoju tuo, bet norisi, kad padėtų ir pergales iškovoti“, – komentavo R.Jokubaitis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Puikus startas įžiebė ažiotažą, kuris dar labiau išaugo I.Brazdeikiui sudarius dvejų metų kontraktą su Kauno „Žalgiriu“ pagal formulę „1+1“.

Kokio žaidimo iš 23-ejų metų 198 cm ūgio krepšininko Eurolygoje tikisi R.Jokubaitis?

„Sudėtingesnis dalykas. Priklausys, kaip pavyks jį išnaudoti. Bet į „Žalgirį“ jis atvyks po rinktinės, kur jau bus pažaidęs pas Kazį. Jie jau žinos vienas kitą ir bus lengviau viską suprasti. Svarbiausia bus tai, kurioje pozicijoje jis žais – trečioje pozicijoje jis gali duoti naudos, antroje – irgi, nes jis bus didesnis už visus savo pozicijos žaidėjus. Pamatysime, bus įdomu, nes Eurolyga yra stipri lyga“, – teigė R.Jokubaitis.

15min nuotr./Nikola Mirotičius ir Rokas Jokubaitis
15min nuotr./Nikola Mirotičius ir Rokas Jokubaitis

R.Jokubaičio mintys sukasi aplink rinktinę, bet visiškai atsiriboti nuo reikalų „Barcelona“ klube nepavyksta.

Katalonai jau buvo baigę perstatyti komandą – įsigijo keturis naujokus Tomašą Satoranskį, Nikolą Kaliničių, Oscarą Da Silvą ir Janą Vesely, kai klubo būstinę pasiekė naujienos apie sunkią naudingiausio praėjusio sezono žaidėjo Nikola Mirotičiaus traumą.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog dėl Achilo sausgyslės traumos puolėjas negalės rungtyniauti net pusmetį.

„Manau, kad visus tai nustebino, – sakė R.Jokubaitis. – Nežinau, nieko daugiau negirdėjau. Nenorėjau jam rašyti ir lįsti į akis. Dabar treneriams bus galvos skausmas, ką reiks daryti. Mačiau gandus apie galimus naujokus, bet jie vis tiek nepakeis Mirotičiaus. Reikia išsiaiškinti, kas jam tiksliai nutiko, nes vieni sako, kad šeši mėnesiai, kiti – kad nežais dvi savaites. Reikia sužinoti informaciją iš vidaus. Pirmą sezono pusę žaisti be N.Mirotičiaus būtų labai sunku.“

Kitą dieną po R.Jokubaičio pokalbio su 15min „Barcelona“ oficialiai pristatė naujoką Mike'ą Tobey – natūralizuotą Slovėnijos rinktinės amerikietį, praėjusią vasarą daužiusį lietuvių sirgalių širdis Kaune vykusioje olimpinėje atrankos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius