-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 04

R.Vyšniauską sužavėjo prancūzų vienaragis: „W.Tavareso ūgis su trečiojo numerio įgūdžiais“

15min laidos PIKENROLAS dalyvis Rytis Vyšniauskas grįžo iš viešnagės Prancūzijoje, kurioje sporto komentatorius gyvai stebėjo perspektyviausio pasaulio krepšininko Victoro Wembanyamos žaidimą. „Neįtikėtinų galimybių žaidėjas“, – konstatavo Rytis.
Victoras Wembanyama
Victoras Wembanyama / Imago / Scanpix nuotr.

Pirmuoju 2023-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimu regimas 18-metis Victoras Wembanyama praėjusią vasarą pakeitė klubą, iš Vilerbano ASVEL persikėlęs į Paryžiaus „Metropolitans 92“.

Naujieji krepšininko namai – kukli, 4 tūkstančius talpinantys „Marcel Cerdan“ sporto rūmai.

R.Vyšniauskas gyvai stebėjo „Metropolitans 92“ dvikovą prieš Le Portelio ESSM.

„Sirgalių palaikymas – įdomus. Svečių komandą atvažiavo palaikyti garbaus amžiaus senjorai, o vietinė publika – vaikai, kuriems pagrindinė atrakcija ne Victoras Wembanyama, o klubo talismanas „Buzzy“. Toks didelis bitinas“, – sakė R.Vyšniauskas.

Tony Parkerio priežiūroje praėjusį sezoną leidęs V.Wembyanama pakėlė sparnus pas kitą Prancūzijos krepšinio legendą Borisą Diaw, dabartinį „Metropolitans 92“ klubo prezidentą.

Prie šios komandos vairo darbuojasi Vincentas Collet, kuris nuo 2009-ųjų metų yra ir Prancūzijos rinktinės vyriausiasis strategas.

Vis dėlto didžiausia Paryžiaus komandos žvaigždė – neįtikėtinas 220 cm ūgio talentas Victoras Wembanyama.

„Pirmąsias 20 minučių Le Portelis gynėsi vien zonine gynyba dėl V.Wembanyamos faktoriaus, nes neturėjo ką prieš jį pastatyti. Jis labai pagerino visą metimo dinamiką. Pernai metimas neatrodydavo solidžiai, bet dabar jis žymiai švaresnis ir solidesnis. Žinoma, didžiąją dalį taškų jis susirinko virš lanko, tačiau tai normalu dėl tokio ūgio ir rankų ilgio, – pasakojo R.Vyšniauskas. – Jis atrodo sustiprėjęs. Victoras gynybą skaito net per gerai savo amžiui. Sprendimų priėmimas – puikus, kaip ir aikštės matymas. Rodiklius šiose rungtynėse V.Wembanyama susirinko natūraliu būdu. Niekas per jį dirbtinai atakų nedarė.“

VIDEO: Victor Wembanyama's FULL PLAY VS Le Portel- 19 Points, 2 Steals, 2 Blocks, 8-16 FG!

Pergalingame mače prieš Le Portelio ekipą V.Wembyanamą užfiksavo 19 taškų, 6 atkovotus kamuolius, 2 perimtus kamuolius ir 2 blokuotus metimus.

„Prancūzijos lygos žaidėjai neturi ką prieš jį padaryti. Victoras du blokus uždėjo prie tritaškio linijos, kai varžovui atrodė, kad jis išsimeta laisvą metimą. Jis iš labai toli pasiekdavo ir nupūsdavo kamuolius. Neįtikėtinų galimybių žaidėjas. Žiūri į jį ir pagalvoji, kad jam vos 18 metų, o jau dabar šitaip žaidžia“

Apskritai per pirmąsias trejas rungtynes Prancūzijos lygoje šis „vienaragis“ renka po 17,3 taško, atkovoja po 8 kamuolius (po 3,7 puolime), perima po 2 kamuolius, blokuoja po 2 metimus ir fiksuoja po 18,7 naudingumo balo.

V.Wembanyama išmeta po 4 tritaškius, pataiko – po 1,3 (33,3 proc.).

„Walterio Tavareso ūgis su trečiojo numerio įgūdžiais. Tai skamba ganėtinai įspūdingai“, – sakė R.Vyšniauskas.

NBA skautai jį projektuoja kaip Kevino Duranto stiliaus žaidėją Rudy Gobert'o kūne.

Imago / Scanpix nuotr./Victoras Wembanyama
Imago / Scanpix nuotr./Victoras Wembanyama

Kitas 15min laidos PIKENROLAS dalyvis Linas Kleiza neabejoja, kad vasarą krepšininkas atliko teisingą ėjimą sudaręs dvejų metų kontraktą su „Metropolitans 92“.

„Jis atliko gerą ėjimą. Dabar žais po kartą per savaitę, turės daug laiko treniruotėms, nes būdamas Eurolygoje būtų žaidęs po 5–10 minučių, – sakė L.Kleiza. – Kol kas tai atrodo idealus sprendimas. Jis dabar dominuoja Prancūzijos lygoje. Ir anksčiau atrodė, jog tai akivaizdu, bet dabar išvis nėra klausimų, jog V.Wembanyama bus pirmasis kitų metų NBA šaukimas. Tikriausiai abejojančių tuo nebėra. Prancūzas atrodo žymiai solidesnis žaidėjas už šių metų antrąjį šaukimą Chetą Holmgreną, su kuriuo buvo lyginamas.“

Panašu, kad artėjantį sezoną NBA klubai „pešis“ dėl paskutinės vietos sezone ir galimybės gauti pirmąjį šaukimą.

„Man Victoras paliko neįtikėtiną įspūdį, tačiau „raudonos vėliavėlės“ išlieka tos pačios – kiek jis dar augs, kaip bus sveikata ir ar išvengs traumų“, – sakė R.Vyšniauskas.

„NBA klubai negali nešaukti jo pirmuoju šaukimu, kai jis turi tokias aukštas lubas, kurios permuša ir stogą. Jei jis nukris į antrąją ar trečiąją vietą, o žais kaip Luka Dončičius, tai pirmojo šaukimo klubo vadovui išlaikyti darbą bus labai sunku“, – teigė L.Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius