Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29 /13:33

Rasizmo protrūkis FIBA Čempionų lygoje: juodaodžiai krepšininkai įžeidinėti imituojant beždžiones

Antradienį vykusiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse tarp Sombathėjaus „Falco“ ir Brindisio „Happy Casa“ klubų užfiksuotas netoleruotinas rasistiškas šeimininkų sirgalių elgesys.
FIBA Čempionų lygos rungtynės paženklintos rasizmo protrūkiu
FIBA Čempionų lygos rungtynės paženklintos rasizmo protrūkiu / FIBA nuotr.

Susitikimo, kuris baigėsi namie žaidusios Vengrijos ekipos pergale 93:83, metu į konfliktą su sirgaliais įsivėlė keli „Happy Casa“ žaidėjai.

Kameros užfiksavo, kaip mažiausiai vienas „Falco“ aistruolis įžeidinėja svečių juodaodžius žaidėjus imituodamas beždžionių veiksmus ir skleisdamas garsus.

Neapsikentęs „Happy Casa“ amerikietis Johnas Brownas jau norėjo eiti pamokyti sirgaliaus, tačiau jį sulaikė komandos draugai ir arenoje dirbę apsaugos darbuotojai.

Tiesa, kliuvo ir pastariesiems, kadangi, kaip teigia vienas arenoje buvusių sirgalių, jiems labiau rūpėjo nustumti šalin konflikte dalyvavusius žaidėjus, o ne identifikuoti rasistiškai krepšininkus užgauliojusius sirgalius.

„Apsauginiai tiesiog nustūminėjo Brindisio krepšininkus, o ne išvedė iš aikštės sirgalius. Tai buvo prasčiausi aistruoliai, kokius esu matęs. Man gėda dėl jų“, – tviteryje po vaizdo įrašu pasidalijusio Emiliano Carchios įrašu rašė Michele pasivadinęs sirgalius.

Žiniai apie netoleruotiną „Falco“ sirgalių elgesį išplitus itin plačiai, Sombathėjaus klubas oficialiame pranešime paskelbė, jog beždžionių veiksmus imitavęs sirgalius buvo identifikuotas, o jam pritaikytas viso gyvenimo draudimas lankytis komandos rungtynėse.

Įdomu tai, kad „Happy Casa“ gretose žaidžia ir praėjusiame sezone Vilniaus „Ryto“ marškinėlius vilkėjęs Dominuque'as Suttonas.

Sombathėjaus ir Brindisio klubai yra Klaipėdos „Neptūno“ varžovai Čempionų lygos D grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius