-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 19

Rimas Kurtinaitis – apie naujokų galvosūkį ir revanšą „Lietkabeliui“

Trečiadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ laukia akistata, kuri nulems komandos vietą Europos taurės C grupėje. Tiek šeimininkai, tiek Berlyno ALBA jau užsitikrino vietą „Top 16“ etape, tačiau dar gali pakovoti dėl antrosios vietos grupėje. Rimas Kurtinaitis po sunkios kovos savaitgalį su „Šiauliais“ nori, kad komanda išsiugdytų nugalėtojų mentalitetą.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pastaruoju metu Vilniaus ekipa solidžiai pasistiprino – iš Klaipėdos atvyko Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas, o po traumos atsigavo ir jau gali žaisti Egidijus Mockevičius.

R.Kurtinaičiui tai tapo savotišku galvos skausmu – kaip į komandos žaidimą viduryje sezono integruoti dar tris pajėgius talentus? Treneris prisipažįsta, kad pirmasis bandymas rungtynėse su „Šiauliais“ neišdegė. „Lietuvos rytas“ sveiką kailį išnešė tik po dviejų pratęsimų 103:98.

„Mes turime kitokių problemų – reikia ne tik laimėti, bet įvesti į žaidimą naujokus. Bandžiau tai padaryti rungtynėse su Šiauliais. Ne visiškai pavyko. Reikia juos kuo greičiau integruoti į komandą. Treniruotėse viskas gerai, nors dar pojūčio vieno su kitu trūksta. Nėra taip paprasta“, – prisipažino komandos treneris.

R.Kurtinaitis džiaugiasi, kad greičiau, nei buvo tikėtasi, į komandą įsiliejo E.Mockevičius, kurio sugrįžimas buvo planuojamas jau kitais metais.

„Jis lenkia grafikus ir gydytojai jau leido žaisti. Aišku, judesio amplitudė dar nėra iki galo išdirbta. Jis prarado beveik metus žaidybinio laiko. Treniruotės yra treniruotės. Matome, kad jis per 5 minutes užduso. Po Naujųjų metų tikimės, kad jis žais kaip visavertis žaidėjas“, – tikino R.Kurtinaitis.

Berlyno klubui išlaikyti antrąją vietą pakanka pergalės prieš „Lietuvos rytą“, o vilniečiams reikia įveikti vokiečius didesniu nei 8 taškų skirtumu ir tikėtis pergalės paskutiniame ture su Limožo CSP.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Travisas Petersonas ir Laurynas Birutis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Travisas Petersonas ir Laurynas Birutis

R.Kurtinaitis įsitikinęs, kad pergalės reikia siekti ne tik dėl turnyrinės situacijos: „Nėra labai didelio skirtumo, kurią vietą užimti – antrą, trečią ar ketvirtą. Pirmos jau nebeužimsime. Bet žaidžiame namuose ir norime nugalėti. Turime įgyti nugalėtojų mentalitetą. Aišku, pastarosios rungtynės su „Šiauliais“ mums nelabai susiklostė. Manau, bus impulsas rytojaus rungtynėms.“

Pirmajame komandų sezono susitikime ALBA šventė pergalę 93:86.

Po savaitės pertraukos į rikiuotę sugrįš Loukas Mavrokefalidis, kuris yra pagrindinis R.Kurtinaičio ginklas Europos taurėje. Graikas vidutiniškai renka po 16,6 taško ir atkovoja 5,3 kamuolio.

Esu skaitęs, kad NBA Philas Jacksonas buvo nepatenkintas, kai reikėjo žaisti per Kalėdas.

Po išbandymo Europoje šeštadienį Vilniaus ekipa LKL pasitikrins jėgas su Panevėžio „Lietkabeliu“, kuris jau kaitina aistras prieš artėjantį mačą.

„Svarbios abejos rungtynės. Nenoriu sakyti, kad privalome, bet namie žaidžiant Europos taurėje laimėti reikia. Svarbios ir rungtynės su „Lietkabeliu“, norime atsirevanšuoti po pralaimėjimo namuose“, – apie šeštadienio akistatą kalbėjo treneris.

Antrąją Kalėdų dieną Vilniaus klubas praleis Prancūzijoje, kur susitiks su Limožo ekipa. R.Kurtinaitis apgailestavo, kad didžiąsias metų šventes reiks praleisti ne Lietuvoje: „Būtų geriau Kalėdas sutikti namuose, bet ne mes vieni taip žaidžiame. Esu skaitęs, kad NBA Philas Jacksonas buvo nepatenkintas, kai reikėjo žaisti per Kalėdas. Bet taip jau yra.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius