-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 31

Rimas Kurtinaitis gyrė Marių Grigonį ir skatino Arvydą Sabonį veikti

Antradienio popietę Vilniaus „Lietuvos rytas“ išsiruošė į Berlyną, kur komanda sieks antrosios pergalės Europos taurės turnyre. Komandos treneris Rimas Kurtinaitis tiki, kad komandai pavyks atsitiesti po pralaimėjimo „Nevėžiui“ ir iškovoti labai svarbią pergalę.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Kurtinaičio ekipa į Europos taurės rungtynes vyksta po skaudaus pralaimėjimo Kėdainių „Nevėžiui“ 73:76.

„Sveikatos nepriduoda tokie pralaimėjimai. Ir tai neįsipaišo į mūsų koncepciją, ką mes norime padaryti su šia komanda, bet taip nutinka. Reikia atsikelti“, – apie nuotaikas po LKL mačo kalbėjo treneris.

R.Kurtinaitis negailėjo pagyrų antrąją vietą C grupėje užimančiai Berlyno ekipai: „ALBA yra labai gera komanda. Man teko žaisti prieš jų trenerio Aíto García Reneseso vadovaujamą „Barceloną“. Bus sudėtinga, nes šiuo metu esame nesėkmingame ruože ir užklupti traumų. ALBA ekipoje nėra išskirtinių žvaigždžių, tačiau tai grupė žaidėjų, kurie visi gali sumesti po 10 taškų. Tai labai pavojinga.“

Paskutinėje treniruotėje prieš išvykstant į Berlyną dėl temperatūros negalėjo treniruotis Chrisas Krameris. Travisas Petersonas ir Martynas Echodas taip pat dar tik atsigauna po traumų.

ALBA ekipoje trečias pagal naudingumą yra Marius Grigonis. R.Kurtinaitis išdavė, kad prieš sezoną viliojo Lietuvos rinktinės gynėją į Vilnių, tačiau šis pasirinko Berlyną.

„Mano supratimu, Marius yra šiuolaikinis įžaidėjas. Jis aukštas ir gerai vadovauja komandai. Jo sprendimai yra logiški. Gali įmesti tritaškių, o gali ir nemesti, jei komandai to nereikia. Tai morališkai tvirtas žaidėjas. Prieš sezoną derinome, norėjome jo mūsų komandoje, bet nepavyko privilioti. Labai jį gerbiu, tai labai geras žaidėjas“, – liaupsių lietuviui negailėjo R.Kurtinaitis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis

Europoje vykstant Eurolygos ir FIBA karui, Serbijos rinktinės treneris Sasha Džordževičius pareiškė, kad trūksta tokių asmenybių kaip Arvydo Sabonio, Andrejaus Kirilenkos ir Hedo Turkoglu bendradarbiavimo. Anot serbo, krepšinio legendos turėtų prisidėti prie konflikto sprendimo.

„Manau, kad jie turėtų tai daryti. Nes tai yra vardai ir asmenybės. Nežinau, kokiame lygmenyje tai vyksta, nes nelabai domiuosi. Bet jau būtų gerai susitarti. Pats laikas“, – sutiko R.Kurtinaitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arvydas Sabonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arvydas Sabonis

Trečiadienį vilniečiai Berlyno „Mercedes–Benz“ arenoje bandys palaužti ALBA klubą ir įsirašyti antrąją pergalę Europos taurės turnyre.

Kol kas C grupėje Vilniaus klubas rikiuojasi penktas su viena pergale ir dviem pralaimėjimais.

Berlyno ALBA su dviem pergalėmis ir vienu pralaimėjimu atsilieka tik nuo dar nepralaimėjusio Krasnodaro „Lokomotiv“ klubo.

Rungtynės trečiadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Prieš išvyką į Berlyną klubo direktorius Darius Gudelis pristatė naują generalinį rėmėją 24fly.com, kurio vardas puikuosis ant komandos marškinėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius