Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 13

Rimas Kurtinaitis iš darbų sąrašo išbraukė svarbų punktą

Rimas Kurtinaitis nusprendė, kad dviejų darbų vienu metu nedirbs. Treneris užsiims vadovavimu komandai, o pamainos atleistam Marcui Carteriui nei jis, nei klubo vadovybė neieškos. Bent jau kol kas.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Strategui M.Carteris netiko, nes tiesiog nepavyko atakuojančio gynėjo pozicijoje įpratusio rungtyniauti krepšininko transformuoti į įžaidėją.

„Nebūtų protinga pakeisti vieną žaidėją bet kokiu kitu. Šiuo metu paieškos nevyksta, mums pavyko į įžaidėjo poziciją integruoti Jimmy Baroną, jis neblogai valdo komandą, vėl tapo toks pat taiklus, kokį mes jį įpratę matyti.

Šiuo metu didelių bėdų neturim, net ir gerą žaidėją gavus, jį integruoti prireikia laiko ir tai negarantuoja greitos sėkmės. Žiūrėsim, bus pertrauka, per tas dvi savaites gal kažkas įvyks“, – permainų nežadėjo R.Kurtinaitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Paklaustas, ar atsisveikinimas su amerikiečiu kaip nors paveikė likusius krepšininkus, treneris atsakė neigiamai. Jis tikino, kad M.Carteris išvyko ne dėl to, kad kažką darė ne taip.

Strategas dar prieš savaitę skundėsi sunkiuoju krašto puolėju Robertu Carteriu. „Jei reikės, keisim“, – apie savo aukštaūgį kalbėjo R.Kurtinaitis, tačiau pirmadienį tikino, kad yra patenkintas visų, įskaitant R.Carterį, darbu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Robertas Carteris ir Jean-Frederic Morency
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Robertas Carteris ir Jean-Frederic Morency

„Jis dirba puikiai, gal rungtynėse negali savęs pilnai realizuot ar būti toks aktyvus, kokio aš jo norėčiau“, – kalbėjo treneris ir pridėjo, kad komandoje nėra nei vieno, kurį reikėtų gąsdinti atleidimu.

Vis tik R.Kurtinaitis neatmeta, kad ateityje „Lietuvos rytas“ pasipildys nauju žaidėju: „Jei kalbam apie naują žaidėją, norėčiau, kad jis gerai mokėtų rungtyniauti pabaigoje ir kontroliuoti rungtynes.“

Pirmasis Europos taurės ratas Vilniaus „Lietuvos rytui“ klostėsi ne visai taip, kaip norėjo R.Kurtinaitis. Treneris prieš startą vylėsi, kad pavyks laimėti visas namų rungtynes, bet šį planą jau pirmose sezono rungtynėse sudegino Bilbao „Basket“ klubas. Būtent į baskų tvirtovę antradienį išvyksiantys vilniečiai tikisi vieno – revanšo.

Pirmas rungtynes prieš Ispanijos ekipą „Lietuvos rytas“ namuose pralaimėjo 83:93. Tada nesisekė sulaikyti varžovų lyderio Dejano Todorovičiaus, kuris pelnė 20 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“

„Lietuvos ryto“ ekipoje tose rungtynėse pirmais smuikais griežė po 15 taškų surinkę Loukas Mavrokefalidis ir Jimmy Baronas, 12 pridėjo trenerio pasitikėjimą prarandantis Robertas Carteris, 10 – jau atleistas Marcas Carteris.

„Mes pakeitėm gynybos sistemą ir jau keletą rungtynių ginamės ne taip, kaip tai darėme rungtynėse su Bilbao. Mums trūksta aktyvumo, agresyvumo.

Šiandien turime treniruotę, rytoj – kelionę, todėl ryt nedarysim stiprios treniruotės, kad sutaupytumėm energijos“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Paklaustas, ar mato savo auklėtinių pasistūmėjimą į priekį, lyginant dabartinį žaidimą ir tą, kurį matė Europos taurės sezono pradžioje, treneris sakė, kad progresas – neblogas.

„Taip, komanda pradėjo žaisti solidžiau, darome mažiau klaidų, ypač gynyboj. Mūsų aktyvumas – kitas, sugebame išsikrauti per tas 40 minučių, nereikia vidutiniu tempu lakstyti.

Norėčiau, kad žaistume trumpesnėmis atkarpomis, bet iš visų jėgų. Sakyčiau, pats žaidimo stilius pasikeitė, mes pradėjom atskirti gerus ir blogus metimus, mūsų pataikymo procentas pakilo, kelias rungtynes lyderiai sužaidė taip, kaip turėjo“, – vardino treneris.

Su dviem pergalėm ir trimis pralaimėjimais vilniečiai savo grupėje šiuo metu žengia trečioje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius