-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 24

Apgaulingai kuklus Rokas Giedraitis – vis svarbesnė „Lietuvos ryto“ figūra

„Neturėjome Roko Giedraičio“, – taip pareiškė Rimas Kurtinaitis po pirmųjų rungtynių Europos taurės turnyre. 0 taškų per 10 minučių ir -5 naudingumo balai. Tokius rodiklius užfiksavęs R.Giedraitis, atrodo, supyko pats ant savęs ir jau po savaitės Belgrade surengė krepšinio spektaklį.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

28 taškai, 7 atkovoti kamuoliai ir 31 naudingumo balas lietuvio pavardę iškėlė į Europos taurės antrojo turo naudingiausių žaidėjų sąrašo viršūnę.

Rokas Giedraitis yra žmogus, kuris patikrina kiekvieno žurnalisto kūrybiškumo lygį. Nekalbus krepšininkas atsakinėja trumpai ir aiškiai, nepilsto iš tuščio į kiaurą ir nesileidžia į gilias situacijų analizes.

Ir ne todėl, kad būtų pasikėlęs ar sužvaigždėjęs. Tiesiog toks yra 25-erių žaidėjo būdas: būdamas kuklus su žurnalistais, jis šią savybę užmiršta aikštėje, kur yra aktyvus ir emocingas, o per vieną komentarą teisėjui gali pasakyti daugiau žodžių nei per interviu po rungtynių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

Paklaustas, ką pats darė kitaip sėkmingose rungtynėse Belgrade, R.Giedraitis kalbėjo: „Nieko, tiesiog lygiai tą patį dariau. Vienos rungtynės vienaip pavyksta, kitos kitaip.“

Tačiau apie savo auklėtinį kiek plačiau pasisakė treneris Rimas Kurtinaitis. 24sek paklausė stratego, ar jo žodžiai po nesėkmingo pasirodymo su Bilbao „Basket“ ir įkvėpė puolėją tokiam pasirodymui.

„Ne žodžiai. Aš Roką labai vertinu, manau, kad jei būčiau jį sutikęs prieš penkerius metus, jis nebūtų praradęs tų penkerių metų.

Dabar jis supranta, ką žaidžia, jo potencialas – baisinis. Jis gali būti vienas savo pozicijos lyderių Lietuvos rinktinėje“, – savo auklėtinį gyrė R.Kurtinaitis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Treneris R.Giedraitį apibūdino kaip ramų, kritiką gerai priimantį ir darbštų „vaiką“, kuris neatsikalbinėja ir klauso trenerio nurodymų.

Jei ne tokio paties, tai bent panašaus R.Giedraičio reikės ir antradienį „Siemens“ arenoje, kur „Lietuvos rytas“ priims Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą.

Be pralaimėjimų kol kas žengiantis Rusijos klubas nemėgsta žaisti greitai, todėl žaibiškų atakų, tokių, kokias matėme Belgrade, norėsis ir žiūrovams, ir R.Kurtinaičiui.

Pats treneris akcentavo, kad labai daug kas priklausys nuo to, kuri komanda primes savo žaidimo stilių, o tam daug įtakos gali turėti toks R.Giedraitis, kuris Aleksandro Nikoličiaus arenoje laužė lankus ir plėšė tinklelius.

VIDEO: Highlights: Partizan Nis Belgrade - Lietuvos rytas Vilnius

Dar vienas „Lietuvos ryto“ galvos skausmas – traumos. Kol kas nėra aišku, ar galės žaisti Martynas Echodas ir Chrisas Krameris, ir iš rikiuotės ilgesniam laikui iškritęs Benas Madgenas.

„Trūksta tų žaidėjų, kurie iškritę, bet darysime viską, kad laimėtume“, – sakė R.Giedraitis. Jis veikiausiai ir pats supranta, kad kuo mažiau yra žaidėjų rotacijoje, tuo svarbesnis bus kiekvieno likusiojo indėlis.

Tačiau, pasak krepšininko, treneris rungtynėse su „Lokomotiv“ bent iki pirmadienio ryto jam nebuvo patikėjęs jokių specialių užduočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius