Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rokas Giedraitis – apie sudegusį sezoną Eurolygoje, norą likti Belgrade ir rinktinę

Tikslų Eurolygos turnyre su Belgrado „Crvena zvezda“ neišpildęs Rokas Giedraitis į Serbijos sostinę sugrįžti norėtų ir kitame sezone.

Šešis tritaškius iš aštuonių antrajame Adrijos lygos pusfinalio mače į Belgrado „Mega MIS“ krepšį įsmeigęs liepsnojęs Rokas Giedraitis išvedė Belgrado „Crvena zvezda“ komandą į septintąjį iš eilės šio turnyro finalą.

Vasario mėnesį Serbijos taurės čempionu tapęs 31-erių metų snaiperis iš Lietuvos jau kitą savaitę pradės antrojo titulo medžioklę, bet 2023–2024 metų sezonas jam visada asocijuosis su nepavykusia kampanija tarptautiniame fronte.

Nors plačiai piniginę praėjusią vasarą pravėręs „Crvena Zvezda“ prezidentas Nebojša Čovičius sezono išvakarėse iškėlė tikslą komandai pirmą kartą istorijoje patekti į Eurolygos finalo ketvertą, „raudonasis“ Belgrado klubas stipriausiame Senojo žemyno turnyre per 34 mačus iškovojo 11 pergalių ir finišavo 16-oje pozicijoje, aplenkęs tik Vilerbano ASVEL (9-25) ir Berlyno ALBA (5-29) ekipas.

„Blogas, blogas sezonas, – Serbijos naujienų portalui „Informer“ teigė Rokas Giedraitis. – Sezono pradžioje mes tikėjomės kur kas daugiau. Galvoju, kad neišpildėme savo potencialo, nes taip ir nesukūrėme sistemos pagal kurią galėtume sėkmingai žaisti. Eurolygoje žaidžia labai stiprios komandos, tad staigiai prie jų prisitaikyti yra praktiškai neįmanoma. Negaliu įvardinti vienos nesėkmingo sezono priežasties. Turėjome problemų su vadovavimu, pakeitėme trenerį, o Eurolygoje labai svarbu žaisti su dideliu pasitikėjimu ir pagal savąjį žaidimo tempą.“

„Crvena zvezda“ klubo nuotr./Rokas Giedraitis
„Crvena zvezda“ klubo nuotr./Rokas Giedraitis

Po trejų metų Vitorijos „Baskonia“ praėjusią vasarą palikęs R.Giedraitis priėmė savo buvusio trenerio Duško Ivanovičiaus kvietimą prisijungti prie naujojo ambicijomis spinduliavusio „Crvena zvezda“ projekto, tačiau šio stratego galva Belgrade nulėkė vos po ketverių pirmųjų Eurolygos rungtynių.

Juodkalnietį prie „Crvena zvezda“ vairo pakeitė graikas Ioannis Sfairopoulos, bet ir šiam „raudonosios žvaigždės“ klubo į pergales išlaviruoti nepavyko.

„Pirmieji mėnesiai (po trenerių rokiruotės) man buvo sudėtingi, – pripažino R.Giedraitis. – Naujas treneris, nauja sistema ir naujas vaidmuo. Prie Duško kamuolį savo rankose turėdavau dažniau, o prie Ioannio tapau žaidėju, kuris daugiau žaidžia be kamuolio. Žinoma, mane į Belgradą pakvietė Duško, tapęs viena pagrindinių priežasčių, kodėl aš pasirinkau atvykti čia. Visgi suprantu, kad krepšinis yra verslas ir gerbiu klubo sprendimą.“

Belgrado „Crvena zvezda“ ir Scanpix nuotr./Rokas Giedraitis priėmė Duško Ivanovičiaus ir Belgrado „Crvena zvezda“ kvietimą
Belgrado „Crvena zvezda“ ir Scanpix nuotr./Rokas Giedraitis priėmė Duško Ivanovičiaus ir Belgrado „Crvena zvezda“ kvietimą

Bendraudamas su Serbijos naujienų portalu „Informer“ lietuvis buvo paprašytas palyginti lietuvių ir serbų krepšinio sirgalius.

„Palaikymo kultūra Serbijoje yra visiškai kitokia, – sakė R.Giedraitis. – Serbų sirgaliai yra geriausi pasaulyje. Man teko patirti ypatingą derbių su „Partizan“ atmosferą. Sirgaliai Lietuvoje irgi palaiko komandas, bet pasitaiko momentų, kai arenose būna tylu. Serbijoje tokių dalykų niekada nebūna. Žmonės čia visada stovi, šokinėja, dainuoja ir mėto daiktus į aikštelę. Pastaroji dalis nėra mano mėgstamiausia, bet aš suprantu sirgalių emocijas. Žmonės šioje šalyje tiesiog labai myli krepšinį.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ naujokas, A.Trinchieri kirčiai žurnalistui ir Eurolygos kulminacija

Šį sezoną Eurolygoje snaiperis žaidė po kiek daugiau nei 25 minutes, pelnė po 10 taškų (53,8 proc. dvit., 34,1 proc. trit., 81,5 proc. baud.), atkovojo po 3,8 kamuolio, rinko po 9,8 naudingumo balo.

Statistika Adrijos pirmenybėse – 9,8 pelnyto taško (64,2 proc. dvit., 46,5 proc. trit., 76 proc. baud.), 2,8 atkovoto kamuolio, 1,7 rezultatyvaus perdavimo, 10,7 efektyvumo balo per kiek daugiau nei 20 minučių ant parketo.

R.Giedraičio sutartis su Belgrado klubu pakeis artėjančią vasarą, bet šioje Serbijos komandoje jis norėtų rungtyniauti ir kitą sezoną.

„Turiu pasikalbėti su šeima, viską pergalvoti, bet šiuo metu atrodo, kad norėčiau likti „Crvena zvezda“. Aš esu laimingas čia, mano šeima irgi laiminga, tad kodėl gi ne? Galvoju, kad galėjome daugiau nuveikti Eurolygoje. Viską kartočiau“, – sakė R.Giedraitis.

Penktąjį sezoną Eurolygoje užbaigęs krepšininkas iš Lietuvos teigė, jog atkrintamosiose varžybose palaikymą skiria Šarūnui Jasikevičiui ir jo treniruojamai Stambulo „Fenerbahče“.

„Jis irgi yra iš Lietuvos, tad galėtų su „Fenerbahče“ laimėti Eurolygą, – sakė R.Giedraitis. – Aš nepalaikau vienos konkrečios komandos. Man patinka stebėti įtemptas rungtynes su neaiškiomis pabaigomis. Šis sezonas yra beprotiškas, tiesiog nerealus.“

Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis

Praėjusią vasarą Lietuvos rinktinei pasaulio pirmenybėse neatstovavęs R.Giedraitis į ją sugrįžo vasario mėnesį, kai užsivilko nacionalinės komandos marškinėlius 2025-ųjų metų Europos pirmenybių atrankoje prieš Lenkijos ir Estijos atstovus.

Krepšininkas viliasi sulaukti Kazio Maksvyčio kvietimo į Puerto Riką, kuriame liepos pirmąją savaitę vyks Paryžiaus olimpinių žaidynių atrankos turnyras.

„Jei treneris mane pakvies, aš atvyksiu, nes man patinka atstovauti nacionalinei komandai, – sakė R.Giedraitis. – Tikiuosi, kad sveikatos problemų neturėsiu. Mūsų laukia atrankos turnyras, o jeigu jį laimėsime, tuomet olimpinių žaidynių grupėje žaisime kartu su Serbija, Pietų Sudanu ir Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. Tai – labai sunki grupė. Tiesiog nerealus kiekis puikių žaidėjų vienoje vietoje.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ naujokas, A.Trinchieri kirčiai žurnalistui ir Eurolygos kulminacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius