Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 02 28

Rokas Jokubaitis – tarp ryškiausiai suspindusių „EuroBasket“ atrankos jaunųjų žvaigždučių

Lietuvos vyrų rinktinėje pirmadienį debiutavęs 19-metis Rokas Jokubaitis svariai prisidėjo prie komandos pergalės prieš Čekiją, o krepšinio portalas „Euro Hoops“ jaunąjį lietuvaitį išskyrė tarp ryškiausiai suspindusių 2021 m. Europos čempionato atrankos jaunuolių.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas buvo atrinktas tarp dešimties geriausių 1999 m. ir vėliau gimusių „EuroBasket“ atrankoje pasirodžiusių žaidėjų.

Rungtynėse „Siemens“ arenoje R.Jokubaitis pasižymėjo 7 taškais ir 6 rezultatyviais perdavimais, o labiausiai žibėjo lemiamu metu, kai 18:0 ketvirtajame kėlinyje spurtavusi rinktinė perlaužė rungtynes ir iškovojo pergalę 97:89.

„Po to, kai nedalyvavo rungtynėse prieš Belgiją, Jokubaitis buvo įtrauktas į dvyliktuką ir debiutavo nacionalinėje komandoje žaisdamas gimtinėje, – rašo „Euro Hoops“. – 19-metis prie pergalės prieš Čekiją pridėjo 7 taškus ir 6 perdavimus, nepabijodamas atsakomybės tada, kai to reikėjo labiausiai, o jo šalies komanda pasiekė labai reikalingą pergalę.“

Tarp kitų sužibėjusių krepšininkų išskirti iš kaimyninių šalių atstovai – 20-metis estas Kristianas Kullamae ir metais jaunesnis latvis Artūras Žagaras.

Itin ryškiai atrankoje į Europos čempionatą spindėjo K.Kullamae, kuris vedė Estiją į pergalę prieš Šiaurės Makedoniją pelnydamas 31 tašką, o po kelių dienų kėlė daug problemų italams, kai surinko 17 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus.

Taip pat tarp jaunųjų „EuroBasket“ atrankos žvaigždžių pateko ir Deni Avdija (Izraelis), Mateo Drežnjakas (Kroatija), Vitas Krejči (Čekija), Carlosas Alocenas (Ispanija), Ratis Andronikašvilis (Sakartvelas), Melwinas Pantzaras (Švedija) ir Keye Van Der Vuurst De Vriesas (Nyderlandai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius