Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 06

Roko rokenrolas: lietuvis žaidžia geriausią atkarpą Barselonoje

Rokas Jokubaitis sunkiai pradėjo sezoną, įskeldamas kalbas apie stabtelėjusį 22-ejų įžaidėjo progresą Barselonoje, bet pastarosiomis savaitėmis mažeikiškis spindi tiek Ispanijos pirmenybėse, tiek Eurolygoje.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Scanpix/Pedja Milosavljevic/SIPA nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis „Barcelona“ klube demonstruoja pakilų žaidimą per pastarąsias savaites.

Ispanijos ACB pirmenybėse jis ketveriose iš penkerių pastarųjų rungtynių rinko dviženklį rezultatyvumą ir dviženklį naudingumo balų skaičių.

Į Sevilijos „Real Betis“ krepšį lietuvis įmetė 13 taškų ir išskirstė 10 rezultatyvių perdavimų, prieš Bilbao „Surne“ pasižymėjo 14 taškų ir 6 „asistais“, Žironos „Basquest“ baudė 17 taškų ir 3 rez. perdavimų pasirodymu, o praėjusį savaitgalį „Valencia“ ekipai išrašė 13 taškų ir 6 rez. perdavimų pamoką.

Prasčiau jam sekėsi tik akistatoje su Mursijos UCAM (4 taškai ir 2 rez. perd.), bet penkerių rungtynių atkarpoje R.Jokubaičio rodikliai vis tiek siekė 12,2 taško, 5,4 rez. perdavimo ir 16 naudingumo balų. Tai – geriausia lietuvio atkarpa ACB lygoje nuo tada, kai jis prisijungė prie mėlynai-granatinių ekipos 2021 m. vasarą.

Be to, „Barcelona“ per šią atkarpą iškovojo visas penkias pergales.

Apskritai šį sezoną Ispanijos pirmenybėse Roko rodikliai siekia 8,5 taško, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 10,8 naudingumo balo.

Puikiai, nors ir ne taip stabiliai, R.Jokubaitis rungtyniauja Eurolygoje. Per šešis pastaruosius mačus lietuvis pelnė po 8,7 taško, atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 10 naudingumo balų. Tai geriausias jo šešerių rungtynių ruožas šiame sezone.

„Barca“ per šitą atkarpą laimėjo keturis mačus ir patyrė dvi nesėkmes, o Rokas visose ketveriose laimėtose rungtynėse rinko dviženklį rezultatatyvumą.

Palyginimui, jo viso sezono vidurkiai Eurolygoje – tik 5,2 taško, 2,2 perdavimo ir 5,6 naudingumo balo.

Apskritai puikią atkarpą nuo sausio 19-osios žaidžiantis Rokas abiejuose turnyruose per septynis pastaruosius mačus pelno po 11,4 taško, atlieka po 3,4 perdavimo ir surenka po 14,6 naudingumo balo.

Per šį laikotarpį Lietuvos rinktinės įžaidėjas yra naudingiausias „Barcelona“ krepšininkas, lenkdamas net didžiausią komandos žvaigždę ir brangiausią krepšininką Europoje Nikolą Mirotičių. Šis nuo sausio 19-osios fiksuoja 13,3 balų naudingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius