Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

Rusijos triumfas: Aleksejus Švedas pražudė Lietuvos skriaudikę Graikiją

Didžiąją rungtynių dalį pirmavusi Graikijos rinktinė nesugebėjo sustabdyti pagrindinio Rusijos rinktinės ginklo Aleksejaus Švedo ir baigė pasirodymą Europos čempionate. Rusai šventė pergalę 74:69 (17:24, 14:13, 20:16, 23:16) ir pirmą kartą nuo 2011 metų žengė į pusfinalį.
Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas / FIBA nuotr.

Antrojo kėlinio viduryje Nicko Calatheso ir Georgios Printezio vedama Graikija buvo įgijusi 13 taškų pranašumą ir kontroliavo žaidimą. Aleksejus Švedas su keturiomis klaidomis sėdėjo ant suolo, nes daugiau trukdė nei padėjo Rusijos rinktinei.

Tačiau viskas pasikeitė antroje rungtynių pusėje. A.Švedas parodė, už ką jam „Chimki“ moka milžiniškus pinigus – pelnė 13 taškų per trečiąjį kėlinį ir nubraukė graikų persvarą.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje rusai persvėrė rezultatą, tačiau graikai nebuvo pasirengę pasiduoti. Likus žaisti septynias minutes, traumą patyrė Dimitrijus Kulaginas, tačiau A.Švedo jau sustabdyti graikams nepavyko.

Likus žaisti 12 sekundžių, intrigą sugrąžino tritaškį pataikęs N.Calathesas, sumažinęs skirtumą 69:72. Tačiau Vitalijus Fridzonas pataikė baudos metimus ir užtikrino Rusijos pergalę.

Rusijos rinktinės lyderis iš viso pelnė net 26 taškus ir atvedė rinktinę į pusfinalį. A.Švedas daugiau nei 20 taškų rinko visose septyneriose čempionato rungtynėse.

Pusfinalyje Rusija susitiks su Italijos ir Serbijos poros nugalėtoja.

Pirmajame Europos čempionato pusfinalyje susitiks Slovėnija ir Ispanija.

Aštuntfinalyje Rusijos rinktinė 101:78 nugalėjo viena iš favoričių laikytą Kroatiją, o Graikija 77:64 palaužė Lietuvos krepšininkus.

Graikija: N.Calathesas 25, G.Printezis 19,I.Bourousis 10.

Rusija: A.Švedas 26, T.Mozgovas 15, V.Fridzonas 11.

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: Graikija – Rusija 69:74

Jau kėlinio pradžioje A.Švedas išlygino, o netrukus rusai ir persvėrė rezultatą. Įpusėjus kėliniui rusai turėjo jau rekordinę septynių taškų persvarą. N.Calatheso vedama Graikija dar sumažino skirtumą iki dviejų taškų, tačiau atsisveikino su Europos čempionatu.

Trečiasis kėlinys: Graikija – Rusija 53:51

A.Švedas pagaliau įsivažiavo ir surinko 13 taškų trečiajame kėlinyje. Tačiau kitoje aikštės pusėje siautėjo G.Printezis, kuris jau turėjo 18-a. Rusai sugebėjo sumažinti skirtumą iki dviejų taškų ir sugrąžino intrigą į šias rungtynes. A.Švedas išlygino rezultatą, bet I.Bourousis sugrąžino graikams persvarą 53:51. Pirmoje eilėje rusų ir graikų rungtynes stebėjo Rusijos federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka ir Davidas Blattas.

Antrasis kėlinys: Graikija – Rusija 37:31

A.Švedas buvo sumažinęs skirtumą iki keturių taškų antrojo kėlinio pradžioje, bet penkis taškus iš eilės surinkęs N.Calathesas leido ir vėl lengviau kvėpuoti graikams. Įpusėjus kėliniui Graikija jau pirmavo 13 taškų – 35:22. Keturias klaidas padaręs ir dvi pražangas turintis A.Švedas sėdėjo ant atsarginių suolo beveik visą kėlinį, bet rusams pavyko sumažinti skirtumą iki 6 taškų.

Rezultatyviausi žaidėjai: Graikijos rinktinėje – G.Printezis (12), N.Calathesas (10), Rusijos – T.Mozgovas (11).

Pirmasis kėlinys: Graikija – Rusija 24:17

Kostas Sloukas rungtynes pradėjo efektingu tritaškiu, tačiau likusį kėlinį nutilo. Timofėjus Mozgovas dominavo po graikų krepšiu ir susirinko 8 taškus. Kėlinio pabaigoje įsibėgėję graikai greitomis atakomis susikrovė septynių taškų pranašumą. Aleksejus Švedas pelnė vos 2 taškus ir prametė visus metimus iš žaidimo. Nickas Calathesas jau pirmajame kėlinyje atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

Startiniai penketai:

Graikija: N.Calathesas, K.Sloukas, G.Papagiannis, G.Printezis, K.Papanikolaou.

Rusija: A.Švedas, D.Khvostovas, T.Mozgovas, A.Voroncevičius, D.Kulaginas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius